به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری روند اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک صبح امروز در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
مهدی قدمی، نایب رئیس کمیته ملی المپیک در این نشست گفت: بحث فرآیند اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک و عدم برگزاری انتخابات رؤسای برکنار شده سوالی بود که نیاز به شفاف سازی داشت و تلاش کردیم پس از نهایی شدن آن این روند را در اختیار خبرنگاران قرار دهیم.
وی در ادامه افزود: بر مبنای جلسه 173 هیئت اجرایی اینجا هستیم تا به دور از اظهارنظرهای شخصی و آنچه مورد تأیید هیئت اجرایی نیست، این مسئله را شفاف سازی کنیم.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک گفت: در سال 87 و در چهارمین جلسه هیئت اجرایی، اصلاح اساسنامه در این هیئت مصوب شد؛ در آن مقطع مطالعات تطبیقی با اساسنامه کشورهای خارجی را آغاز کردیم و اصلاح آن در سال 87 به تصویب کمیته برنامه ریزی رسید و در 15 شهریور سال 1388 هیئت اجرایی کلیات آن را تصویب کرد.
قدمی یادآور شد: براساس منشور المپیک و دستورالعمل اصلاح کمیته های المپیک ابلاغی از IOC، این روند آغاز شد، اما مشکلی که بر سر راه وجود داشت کاهش اعضای مجمع از 67 نفر به 49 نفر بود؛ ما دیدیم قبل از انتخابات زمان خوبی برای این کار نیست و آن را در دستور کار قرار ندادیم؛ چرا که کم شدن 18 نفر مشکل بزرگی بود.
وی تصریح کرد: در 10 خرداد سال 91 و در حدود دو تا سه ماه قبل از المپیک، نامه ای از IOC دریافت کردیم که متعاقب با عزل برخی از رؤسای فدراسیون ها توسط وزارت ورزش بود که این نامه به امضای IOC و OCE رسیده بود.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: در بخش هایی از این نامه آمده بود: «مطلع شدیم تعدادی از این رؤسا با دخالت دولت عزل شدند، در حالی که ما به حفظ اصول المپیک و عدم دخالت دولت در امور فدراسیون ها و کمیته های وابسته به المپیک پایبندیم؛ مقامات می توانند در امور فدراسیون ها نظر بدهند، ولی اجازه دخالت در امور آنها را ندارند؛ لطفاً با مقامات دولتی خود مذاکره و آنها را از موضوع اصل استقلال فدراسیون ها مطلع کنید.»
قدمی یادآور شد: 2 تیرماه 91 بار دیگر نامه ای به دست ما رسید که در خصوص دخالت صریح دولت در انتخابات هشدار داده بودند که این نامه دو ماه قبل از المپیک به دست ما رسید و جلوی برگزاری هر گونه انتخابات را در کمیته ملی المپیک ایران گرفت.
وی یادآور شد: برای حل این موضوع با IOC و OCE هماهنگی کردیم و قرار شد در حاشیه المپیک و در سوم مرداد ماه وزیر ورزش با مسئولان کمیته بین المللی المپیک و OCE دیدار کند، اما این فرصت ایده آل به دلیل تأخیر وزیر ورزش و نیز ترافیک از دست رفت که در نتیجه آن پنج روز بعد نامه دیگری به ایران رسید که مجدداً نقض قوانین فدراسیون ها و دخالت دولت در فدراسیون ها را گوشزد کرده بود.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: 7 شهریور اساسنامه کمیته ملی المپیک را فرستادیم و با ارائه توضیحاتی بر برگزاری انتخابات تأکید داشتیم، اما اجازه این کار به ما داده نشد، 7 مهرماه نیز IOC در نامه ای از برگزاری انتخابات در برخی فدراسیون ها گلایه کرد که در این نامه آمده بود: «ما را از جزئیات فدراسیون های خود مطلع کنید و اگر قبول دارید که انتخابات برگزار شده آن را به حالت قبل برگردانید و با وزارت ورزش خود در این خصوص مذاکره کنید.»
قدمی یادآور شد: فردای آن روز بار دیگر در مکاتبه با IOC از آنها خواستیم که با همین اساسنامه انتخابات را برگزار کنیم، اما آنها باز هم جلوی این اقدام را گرفتند و در سوم آبان سال 91 نامه دیگری باز هم مبنی بر عدم برگزاری انتخابات به دست ما رسید و به ناچار اساسنامه کمیته ملی المپیک در مسیر اصلاح قرار گرفت و در 4 بهمن ماه به IOC ارسال شد.
وی گفت: در 25 بهمن 91 نظرات IOC در مورد اساسنامه به دست ما رسید که باز هم آنها بر بلاتکلیفی برخی از موضوعات اشاره داشت.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک از ارسال مجدد اساسنامه خبر داد و گفت: با ارسال مجدد اساسنامه، بجز چند مورد که اصرار ما را نپذیرفتند، کلیت اساسنامه مورد تأیید قرار گرفت و خوشبختانه تعداد اعضای مجمع نیز با استدلال ما در نشست کپنهاک تأیید شد؛ به علاوه با وجود تأکید IOC مبنی بر عدم عضویت وزیر ورزش، توضیحات ما مورد قبول قرار گرفت و این مسئله نیز حل شد.
قدمی تأکید کرد: خوشبختانه هفته گذشته پس از 60 ساعت نشست و پنج ماه کار مستمر، اساسنامه به تأیید IOC و OCE رسید و این مشکلات برطرف شد.
وی در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در خصوص تأکید IOC بر اخبار رسیده از داخل ایران گفت: زیاد لازم نیست که کسی بخواهد از داخل ایران اخبار را به آنها بدهد؛ یک روز قبل از نشست ماکائو وزیر ورزش مصاحبه ای انجام داد که مسئولان IOC با رصد آن از اخبار ایران در جریان آن قرار گرفتند و قبل از اینکه کسی بخواهد خبری را بدهد از موضوعات مطلع شدند.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک تأکید کرد: نشست ماکائو بیش از سه ساعت به طول انجامید که پافشاری وزیر در برخی از موضوعات باعث شد به نتیجه نرسیم.
قدمی در خصوص عزل رؤسای برکنار شده و تأکید IOC بر این موضوع گفت: استدلال دوستان بر توجیه رؤسای برکنار شده مورد قبول قرار نگرفت؛ بیان این مطلب که در اساسنامه فدراسیون ها یک بند مبنی بر اجازه عزل رؤسا از سوی وزیر ورزش وجود دارد، باعث شد که آنها بر اساسنامه های فدراسیون ها نیز ورود کنند و بر اصلاح آن تأکید کنند.
وی افزود: ما فعلاً برنامه اصلاح اساسنامه را نداشتیم و می خواستیم آن را بعد از انتخابات ریاست جمهوری برگزار کنیم؛ چرا که تغییر اساسنامه به معنای یارگیری از سوی برخی تلقی می شد، اما این اتفاقات باعث شد که اساسنامه قبل از انتخابات اصلاح شود.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه خاطرنشان کرد: برای برگزاری انتخابات از سوی IOC سه شرط اصلاح کمیته ملی المپیک، اصلاح اساسنامه فدراسیون ها و بازگشت رؤسا مطرح شده بود و با توجه به اصلاح اساسنامه کمیته همچنان دو شرط دیگر برای برگزاری انتخابات وجود دارد.
قدمی در خصوص برخی از اظهارنظرهای اعضای هیئت اجرایی گفت: برداشت دوستان در هیئت اجرایی در برخی از مواقع غلط بوده است؛ در فرآیند اصلاح اگر دو نفر از اعضای مجمع تغییر می کردند مطمئناً سعیدلو، رئیس سازمان تربیت بدنی وقت می گفت که کمیته به نفع خود این کار را انجام داده و این کار مشکل ساز می شود.
وی در خصوص اصلاح اساسنامه فدراسیون ها نیز گفت: IOC در اساسنامه فدراسیون ها دخالت مستقیم نمی کند، اما زمانی که از مسیر خارج شود در این مسئله ورود خواهد کرد، پس حتماً رؤسای برکنار شده موضوعاتی را مطرح کرده اند که باعث شده آنها در این مسئله ورود کنند.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک تأکید کرد: ما در نگارش اساسنامه باید ضوابط اصولی دنیا را رعایت کنیم و من نیز به عباسی گفتم که انتخابات ما در شکل نوشتاری براساس دموکراسی است، اما در اصل در انتخاب افراد، وزارت ورزش دخالت دارد.
قدمی تأکید کرد: در موضوع اصلاح اساسنامه فدراسیون ها اگر قرار باشد بر حذف بند عزل رؤسا توسط وزیر ورزش تأکید شود، این موضوع به فدراسیون جهانی بر می گردد و اگر فدراسیون های داخلی با وجود این بند از فدراسیون های جهانی تأییدیه بگیرند مشکلی وجود نخواهد داشت و کمیته ملی المپیک نیز بر این موضوع پافشاری نمی کند.
وی در خصوص نحوه انتخاب دبیرکل کمیته ملی المپیک نیز گفت: در همه جای دنیا دبیرکل در هیئت اجرایی انتخاب می شود، اما فعلاً قرار شد که این انتخاب از سوی مجمع صورت گیرد؛ در شکل گذشته آن تغییری ایجاد نکرده ایم البته برخی معتقد بودند اگر دبیر از مجمع رأی بیاورد وامدار آنها خواهد شد و این مسئله در برنامه ها تأثیرگذار خواهد بود.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص اظهارنظر خسروی وفا مبنی بر مهندسی زمان از سوی کمیته ملی المپیک گفت: این یک اتهام است و ما نیز در جلسه هیئت اجرایی این موضوع را از خسروی وفا پیگیری کردیم، ما اعتقاد داشتیم که انتخابات کمیته بعد از انتخابات ریاست جمهوری انجام گیرد؛ چرا که انتخاب رئیس کمیته در یک دولت و روی کارآمدن دولتی دیگر سبب ایجاد اختلاف بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک می شود، البته در این مسیر قانون را زیر پا نگذاشته ایم.
قدمی تأکید کرد: من اعتقاد دارم اگر در برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک تأخیر وجود داشته باشد و این روند ادامه دار باشد، به ضرر ورزش خواهد بود.
وی در پایان گفت: مشکل فدراسیون تیراندازی با کمان و شنا حل شده و مشکل قایقرانی نیز بزودی حل می شود؛ شکل تعلیق ما فعلاً به این گونه است که اجازه برگزاری هیچ انتخاباتی را نداریم.