به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، بر اساس آمار بانک جهانی بیش از 5/ 4 میلیارد نفر در جهان٬ بدون اینترنت زندگی میکنند.
مارک زاکربرگ موسس و مالک فیسبوک حالا با پروژه «اینترنت. دات. اُرگ» (internet. org) میخواهد با همکاری دیگر غولهای جهان تکنولوژی، ارتباط همه افراد کره زمین را به فضای مجازی متصل کند.
زاکربرگ درباره این پروژه به سیانان گفته است: ما میخواهیم شرایطی ایجاد کنیم که حتی یک نوجوان هندی که در روستایی دورافتاده زندگی میکند و هرگز کامپیوتری هم در اختیار نداشته٬ بتواند با خریدن یک موبایل ساده به دنیای آنلاین متصل شود و از همه پدیدههای موجود در اینترنت استفاده کند.
وی بیش از یک میلیارد دلار به این پروژه اختصاص داده و امیدوار است در آینده نزدیک بودجه بیشتری را هم صرف اهداف آیندهنگرانه خود کند.
تمرکز این پروژه بر دسترسی به موبایل است. موبایل آینده وب است و فیسبوک هم بخش بزرگی از استراتژی توسعه خود را بر روی تجهیزات موبایل متمرکز کرده است.
کمپانیهای نوکیا٬ سامسونگ و کوالکام تاکنون پیشنهاد زاکربرگ را برای پیشبرد اهداف این کمپین پذیرفتهاند. غیر از فیسبوک٬ کمپانیهای دیگری هم هستند که این روزها کاستن از شکاف دیجیتال و افزودن ضریب نفوذ اینترنت در سراسر جهان را در دستور کار خود قرار دادهاند. کمپانی گوگل که از مهمترین رقبای فیسبوک در دنیای تکنولوژی است٬ با پروژه «لون» (Loon) قصد دارد با بهرهگیری از بالونهای مخصوص٬ زمینه دسترسی افراد بیشتری به اینترنت را فراهم کند.
کمپانی آلکاتل هم با بهرهگیری از تکنولوژی ارزان «لایترادیو» قصد دارد امکان اتصال به اینترنت در مناطق روستایی را افزایش دهد و در کنار این ابتکارها٬ کمپانیهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند هم با تولید گوشیهای ارزانقیمتی کهگاه با 15 دلار هم قابل خریداری است٬ میخواهند شکاف موجود میان کاربران اینترنت و محرومان از اینترنت را از میان بردارند.
البته هدف نهایی این پروژه به عقیده کارشناسان فضای مجازی گسترش فعالیتهای جاسوسی در سراسر جهان و جمعآوری اطلاعات بیشتر برپایه جامعه آماری بالاتر استوار است.
مکالمات مبتنی بر شبکه اینترنت و ارتباط افراد از طریق فضای مجازی از راهکارهای تغییر فرهنگ در ملل مختلف و در نتیجه ایجاد ناهنجاری به خصوص در کشورهای کمتر توسعه یافته خواهد شد که کارشناسان علم جامعهشناسی بر ان صحه گذاشتهاند.
منبع: آنا