کد خبر:۲۶۴۵۱۲
خسروپناه در گفت‌و‌گو با «خبرگزاری دانشجو»:

رسالت نخبگان حوزه و دانشگاه در اصلاح سبک زندگی، کلیدی است

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: نخبگان جامعه اعم از حوزوی و دانشگاهی امروز وظیفه کلیدی در اصلاح سبک زندگی جامعه به سمت آموزه‌های دینی برعهده دارند.

حجت‌الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه در گفت‌وگو با خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، با بیان این که توجه به سبک زندگی اسلامی و الزامات و بایسته های آن یک مسئله راهبردی و کلیدی است، ابراز داشت: گرچه رهبر معظم انقلاب سال گذشته در سفر به استان خراسان شمالی به صورت مشخص به بایدها و نبایدهای مهمی در رابطه با سبک زندگی اشاره کردند، اما واقعیت آن است که معظم له چند سالی است که این دغدغه را با عموم مردم، بخصوص نخبگان در میان گذاشته اند.


وی با اشاره به رسالت مهم و سنگین نخبگان حوزوی و دانشگاهی در تبیین اهمیت و ضرورت ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه گفت: آنچه قابل توجه است این که امروز با توجه به تهاجم همه جانبه غرب، بویژه در حوزه سبک زندگی، ضرورت اهتمام ملی برای عملیاتی‌سازی رهنمودهای حکیمانه معظم له در این باره بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.


رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران همچنین با اشاره به اینکه ایران اسلامی اکنون پرچمدار و منادی تمدن اسلامی در جهان است، خاطرنشان کرد: بی تردید ما رشد و پیشرفتی را می‌خواهیم که در قالب یک تمدن اسلامی شکل گرفته باشد و حال آن که پیشرفت علمی بدون وجود سبک زندگیِ اسلامی، از نگاه ما و مکتب ما ارزش چندانی ندارد.


خسروپناه همچنین افزود: بی شک یک جامعه مصرف گرایِ منفعت‌طلب که افراد آن به دنبال لذت‌جویی به هر شکلی باشند ولو این که در تکنولوژی پیشرفت هم کرده باشد، به هیچ وجه الگوی مناسبی برای ما به شمار نمی رود.


وی با تاکید بر اینکه سبک زندگیِ غربی ما را به سعادت مورد نظر دین مبین اسلام نمی رساند، گفت: جامعه‌ای که سبک زندگی افراد آن مطابق با آموزه های اسلامی باشد، ضمن آن که در برابر دشمنان خود صبر و استقامت می ورزد، دارای روحیه بالا و توام با نشاط و امید است.


عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: اساساً پایداری بر اصول انقلابی نیاز به امید و نشاطی دارد که در پرتو عمل به فرامین و آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) میسر می شود.


خسروپناه همچنین اظهار داشت: متأسفانه رگه‌هایی از سبک زندگی غربی در جامعه ایرانی رسوخ یافته که ریشه این مسئله به روند پرشتاب مدرنیزاسیون به سبک غربی در کشور ما آن هم در دوران پهلوی بازمی‌گردد.


وی اضافه کرد: در واقع رژیم خودباخته پهلوی با حرص و ولعی خاص در پی مدرن کردن کشور بدون توجه به ریشه‌های فکری تمدن ایرانی - اسلامی بود و امروز نشانه هایی از آن فرهنگ غلط در جامعه ما و بخصوص در سبک زندگی برخی افراد دیده می شود.


رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که یکی از دغدغه های این مؤسسه در کارهای علمی و پژوهشی ناظر به مسئله سبک زندگی است، بیان داشت: این موسسه وظیفه خود می داند که به حکمت سبک زندگی بپردازد، البته بزرگانی در گذشته وارد این بحث شده‌اند، به عنوان نمونه وقتی فارابی از مدینه فاضله صحبت می‌کند در واقع به حکمت سبک زندگی اشاره می کند، هر چند چنین اصطلاحی در آن زمان رایج نبوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار