کد خبر:۲۵۸۰۲۰
اجلاس بسیج اساتید کشور-11؛

خسروپناه: در خلا نمی‌توانیم تمدن اسلامی ایجاد کنیم

رئیس مرکز فلسفه و حکمت ایران با اشاره به شناخت و استفاده از سایر تمدن‌ها گفت: هر تمدن با بهره‌گیری از تمدن‌های دیگر شکل می‌گیرد و ما در خلا نمی‌توانیم تمدن اسلامی ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام خسروپناه امروز در چهاردهمین اجلاس سراسری اساتید بسیجی در خصوص تمدن نوین اسلامی بیان داشت: هر تمدن با بهره گیری از تمدن های دیگر شکل می گیرد و ما در خلا نمی توانیم تمدن اسلامی ایجاد کنیم.

  

وی افزود: تمدن اسلامی در قرن 5 و 6 به این خاطر بود که شناخت درستی از تمدن یونان و روم داشت، امروز هم تمدن غالب، تمدن مدرن است و ما باید نسبت خود را با این تمدن مشخص کنیم.

 

رئیس مرکز فلسفه و حکمت ایران در ادامه سخنانش به برخی از اصول تمدن مدرن اشاره کرد و در مقام قیاس با تمدن اسلامی گفت: در مدرنیته انسان یک سوژه است و تمدن مدرن می گوید، انسان یک فاعل شناسه است، شیعیان هم انسان را به فاعل شناسی قبول دارند، اما در کنار آن وحی را هم به عنوان فاعل شناسی می شناسند.

 

خسرو پناه ادامه داد: این مسئله یک تفاوت جدی بین تمدن اسلامی و مدرن است و از این تفاوت، تفاوت در دانش هم ایجاد می شود.

 

وی با اشاره به شناسایی تمام دانش های مدرن گفت: با این حال بسیاری از چیزها را نمی توان با عقلانیت مدرن کسب کرد، بلکه باید با  عقلانیت اسلامی آن را فهمید؛ به طور مثال رابطه بین صله رحم و عمر طولانی را نمی توان با دانش مدرن بدست آورد.

 

رئیس مرکز فلسفه و حکمت ایران در پایان تأکید کرد: ما باید حکمت اسلامی را گسترش دهیم تا بتوانیم به تمدن نوین اسلامی برسیم، این مبانی زمانی اثرگذار است که در ساختارهای مدیریتی و نگرش ها تغییر رخ دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار