به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم معارفه معاونان و مدیران کل وزارت ورزش با رسانه ها صبح امروز در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد و سرپرست وزارت ورزش به سوال خبرنگاران پاسخ داد.
وی در خصوص انتقادات کشتی گیران به حضور نیافتن مسئولان وزارت ورزش در فرودگاه گفت: آیا قانون می گوید که وزیر باید برای همه رشته ها به فرودگاه برود یا اینکه می گوید باید تکریم کند؛ به نظر من تکریم تنها به معنای حضور در فرودگاه نیست، من قبل از اعزام تیم کشتی به مسابقات جهانی در اردوهای آنها حاضر شدم و پس از قهرمانی تیم والیبال به فرودگاه رفتم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان افزود: همه قهرمانان برای من یکسان هستند و همه آنها را مورد تکریم قرار می دهم، بنابراین همه کسانی که در جهان قهرمان باشند برای من یکسان و برابرند.
صالحی امیری در خصوص پرونده های اخیر مبنی بر وجود فساد در فوتبال و ادامه آن در هندبال و جودو و راهکار وزارت ورزش برای جلوگیری از آن گفت: برنامه های ما در این خصوص انجام کارها ژورنالیستی، جنجالی و تبلیغاتی نیست؛ اکنون برخوردهایی با بعضی از عناصر ایجادکننده فساد در ورزش انجام شده، ولی دلیلی بر تبلیغاتی کردن آن وجود ندارد.
وی افزود: تجربه و مطالعه طولانی مدت نشان می دهد که راه مقابله با فساد، ساز و کارهای قانونی و نظارتی است و باید از افراد سالم برای سالم سازی محیط ورزش استفاده کنیم؛ همچنین از رسانه ها و جامعه ورزش تقاضا دارم که به یاد داشته باشند کار ما پیشگیری و انتخاب افراد پاکدست در ورزش است.
سرپرست وزارت ورزش در خصوص بودجه یک درصدی ورزش کشور و عدم اختصاص آن به ورزش گفت: واقعیت تلخ این است که بودجه ورزش در بدترین شرایط خود قرار دارد و سطح و سقف آن متناسب با ظرفیت های آن نیست، متأسفانه کمتر دستگاهی هست که تحت فشار مسائل مالی نباشد.
صالحی امیری افزود: وجود 3200 ورزشگاه نیمه تمام که به مردم تعهد شده و عدم پیش بینی حداقل ها، فشار زیادی را به وزارت ورزش وارد می کند.
وی افزود: با تلاش برای ایجاد یک همگرایی با دولت و بخصوص سازمان مدیریت برنامه ریزی، تحولی در بودجه سال 93 ایجاد می کنیم تا بتوانیم حداقل اهداف خود را عملیاتی کنیم؛ همچنین در تلاشیم تا با مشارکت جویی مردم و استفاده از تعاونی ها بخشی از کاهش بودجه را جبران کنیم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان در خصوص تغییر در معاونت بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: من با مطالعه و بدون شتاب زدگی تیم همکار خود را انتخاب می کنم و تعهد، تخصص و مقبولیت را سه اصل انتخاب خود می دانم؛ برای من شایسته سالاری مهمترین اصل در انتخاب افراد است و با هیچ کس و هیچ جریانی تفاهم نخواهم کرد.
وی افزود: برای جایگاه بانوان نیز همین مسیر را طی می کنم و عجله ای که شما در این خصوص دارید را ندارم؛ آنچه تا امروز اتفاق افتاده مبتنی بر تعهدی است که به مردم و رسانه ها داده ام.
صالحی امیری تصریح کرد: برای سطوح بالایی وزارت تغییراتی انجام داده ام، ولی برای سطوح بعدی معتقد به تغییر زیادی نیستم و لزومی به تغییرات گسترده نمی بینم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان افزود: سیاست های خود را اعلام کردم، بنابراین از هر مدیری که در جهت آن موفق باشد، حمایت کرده و در غیر این صورت با تغییر مدیریت روبرو خواهیم بود.
وی از 25 برنامه عملیاتی و پنج برنامه استراتژیک در وزارت ورزش خبر داد و گفت: گسترش همه جانبه فرهنگ در لایه های ورزش، ارتقای جدی ورزش همگانی، افزایش سرانه ورزش از طریق مشارکت جویی عمومی، توجه به ورزش بانوان و ایجاد ساز و کار در ورزش جوانان، پنج برنامه استراتژیک وزارت ورزش است.
صالحی امیری در پاسخ به این سوال که چگونه می خواهید برنامه های خود را در حوزه اخلاق عملیاتی کنید تا در حد شعار باقی نماند، گفت: یکی از مدعیان اخلاق هستم و این مسئله را در تالیف کتاب ها، مقالات و تربیت بیش از هزار دانشجو در بحث مدیریت فرهنگ می توانید دریابید؛ یک نکته را باید متذکر شوم که مفهوم فرهنگ سازی با تبلیغات کاملاً متفاوت است.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان در خصوص بانوان نیز گفت: در آینده برنامه جامعی را در خصوص ورزش بانوان ارائه می کنیم؛ جمعیت حاضر در حوزه ورزش بانوان نسبت به کل زنان جامعه تنها 651 هزار نفر هستند، در حالی که این آمار برای مردان 13 میلیون و 800 هزار نفر است.
وی افزود: ورزش همگانی در حوزه زنان برای کاهش فقر حرکتی، سلامت جامعه و ورزش قهرمانی لازم است و باید آن را سازماندهی کنیم.
صالحی امیری در خصوص تعامل وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیز گفت: کمیته ملی المپیک یک نهاد ملی و بین المللی بوده و مورد حمایت وزارت ورزش است؛ ما یک خانواده بزرگ هستیم که کمیته ملی المپیک، فدراسیون ها و هیئت ها از اضلاع آن هستند.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان افزود: انتخابات کمیته ملی المپیک در موعد مقرر برگزار می شود و نصرالله سجادی از طرف وزارت ورزش مسئولیت همکاری با کمیته ملی المپیک را دارد و هیچ تعارضی بین این دو بخش وجود ندارد.
وی استقلال فدراسیون ها، شایسته سالاری و انتخاب شایسته ها در انتخابات و ارائه برنامه های بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت را خواسته وزارت ورزش از فدراسیون ها دانست و گفت: سه جلسه با رؤسای فدراسیون ها برگزار و تلاش کردیم که رابطه خود را با آنها تقویت و در فضای همدلی حرکت کنیم.
صالحی امیری در خصوص دیدار با کی روش، سرمربی تیم ملی فوتبال نیز گفت: جریانی تلاش می کرد تا کی روش را کنار بگذارد، اما من طی صحبت با وی، حمایت های مالی وزارت ورزش و تلاش خود برای حل مشکلات را مطرح کردم و از وی خواستم تا از حاشیه ها دور باشد و برای حضور در مراحل نیمه نهایی جام جهانی تلاش کند که خوشبختانه کی روش هم این مسئله را پذیرفت.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان افزود: نخستین تعهد مالی خود را نسبت به کی روش انجام دادیم، ولی ادامه آن با فدراسیون خواهد بود.
وی در پایان گفت: بالای 90 درصد از مدیران منصوب در کشور هیچ نسبتی با مرکز تحقیقاتی ندارند، اما با اعتدال گراها در ارتباط هستند.