کد خبر:۲۶۸۸۵۰
اندر مصائب یک وام ساده؛

زوج‌های جوان به دنبال وام ازدواج به پای هم پیر شدند

وام ازدواج یکی از تسهیلات دولت برای تشویق جوانان به امر ازدواج است؛ اما این طرح نیز در یکی دو سال گذشته با بن بست مواجه شد و بسیاری از زوج‌های جوان همچنان در صف انتظار برای دریافت وام ازدواج هستند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، ازدواج به موقع جوانان، یکی موارد مهمی است که در دین اسلام بر آن تاکید فراوان شد است. در سال‌های گذشته ازدواج‌ها ساده‌تر برگزار می‌شد؛ دختر و پسر با حداقل امکانات و به دور از هرگونه اسراف و با حمایت‌های مادی و معنوی خانواده‌ها زندگی مشترک خود را آغاز می‌کردند.

 

اما در حال حاضر عوامل متعددی در امر ازدواج آسان دخیل شده است و سخت گیری‌های خانواده‌ها، تغییر نگرش بسیاری از جوانان در تشکیل خانواده و نیز عوامل اقتصادی تاثیر بسزایی بر این امر نهاده است.

 

در این میان عامل اقتصادی یکی از مواردی است که می‌توان به صورت دقیق تری به آن پرداخت.

 

هزینه سنگین جشن عروسی برای داماد، قیمت‌های سر سام آور طلا و نیز ناتوانی بسیاری از خانواده‌ها در تهیه جهیزیه باعث شده است ازدواج به موقع و درست با نتیجه مطلوب، دیر‌تر از زمان خود انجام شود.

 

متاسفانه گاهی به دلیل عدم شرایط مناسب برای انجام یک ازدواج در چارچوب، شاهد هنجارشکنی‌هایی در سطح جامعه هستیم که علاوه بر مسموم کردن جو جامعه، فرد را در دام بسیاری از مشکلات دیگر خواهد انداخت و از داشتن نعمت جامعه‌ای سالم و پویا دور خواهد کرد.

 

البته نمی‌توان نقش دولت را در تشویق و حمایت جوانان به ازدواج کمرنگ دانست. دولت می‌تواند با حمایت‌های معنوی و مادی خود در این زمینه سهم بسزایی را در این بین ایفا کند.

 

در حال حاضر مشکلی که بسیاری از جوانان با آن روبه رو هستند مشکل پرداخت وام‌های ازدواج است. وام ازدواج یکی از تسهیلات دولت برای تشویق جوانان به امر ازدواج است. اما این طرح نیز در یکی دو سال گذشته با بن بست مواجه شد و بسیاری از زوج‌های جوان همچنان در صف انتظار برای دریافت وام ازدواج هستند.

 

براساس آمارهای رسمی فقط 50 درصد متقاضیان در سال 91 وام دریافت کردند و دولت در خرداد ماه 92 با اعطای 3000ملیارد ریال به بانک مرکزی به بانک‌ها در جهت پرداخت وام‌ها کمک کرد.

 

همچنین صندوق مهر رضا نیز با اختصاص 1000میلیارد ریال از منابع خود به وام ازدواج توانست گامی در جهت پرداخت وام ازدواج بردارد، این در حالی است که با وجود تمام این کمک‌ها به بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج، هنوز هم بسیاری از زوجین وام خود را دریافت نکرده‌اند و برخی از آنان نیز مهلت دریافت وام را به دلیل این دیرکر‌ها از دست دادند.

 

تاسف برانگیز‌تر آنکه وعده افزایش مبلغ وام ازدواج از 3 میلیون به 5 میلیون تومان در حد وعده باقی مانده است.

 

31 هزار نفر از جوانان لرستان نیز از این قضیه مستثنی نیستند و از سال گذشته تاکنون در نوبت پرداخت وام ازدواج خود هستند و بانک‌ها به دلیل نبود اعتبار توانایی پرداخت این وام را به جوانان ندارند.

 

زمانی که به سامانه سایت ثبت نام برای وام ازدواج مراجعه می‌کنی و در لیست استان‌ها استان لرستان را انتخاب می‌کنی با نام تنها «بانک ملت» برای ثبت نام مواجه می‌شوی و بعد از ثبت نام هیچ گونه تاییدی از سوی این بانک صورت نمی‌گیرد و زمانی که برای پیگیری علت این موضوع به بانک مراجعه می‌کنی با پاسخ اینکه اعتبار نداریم مواجه می‌شوی.

 

حال سوال اینجاست اگر اعتبار نیست چرا سامانه بانک برای ثبت نام باز است؟

 

 

در رصدی که در این سامانه انجام شد شاهد نوعی ناهماهنگی در این موضوع بودیم، در برخی از استان‌ها هیچ گونه بانکی پرداخت این وام را پوشش نمی‌دهد.

 

 

و در برخی از استان‌ها بیش از یک بانک برای ثبت نام وام ازدواج تعیین شده است.

 

 

بسیاری از زوج‌ها جوان در نوبت وام، از این موضوع گله‌مند هستند که چرا دولت از حمایت حداقل خود هم دست برداشته است و به این مشکل رسیدگی نمی‌کند.

 

 

 

 

 

جوانان هر کشور سرمایه عظیمی برای به گردش در آوردن چرخ جامعه هستند که اگر برنامه ریزی‌هایی درستی برای شروع زندگی این قشر عظیم جامعه صورت نگیرد چه بسا در سال‌های آینده با چالش‌های فراوانی روبه رو خواهیم شد.

 

در حال حاضر مسئله‌ای که بسیار به آن پرداخته می‌شود مشکل افزایش سالمندان در سال‌های آینده است.

 

 جوانان اگر با حمایت‌های دولت به موقع ازدواج نماینده شاید بتوان تا حد زیادی از این مشکل جلوگیری کرد.

 

دولت یازدهم با شعار دولت تدبیر و امید به روی کار آمد امیدواریم این دولت نور امید را در دل این جوانان روشن کند و با حل مشکلات جوانان گام بزرگی را این راستا بردارد و با کلید امید قفل بانک‌ها را باز کند تا زوج‌های جوان بتوانند با چ‌تر حمایتی دولت زندگی مشترک خود را آغاز نمایند.

 

منبع: سایت افلاک

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار