به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سید محمد باقر پیشنمازی گفت: همه روزهای سال، روز ازدواج است اما این هفته به طور نمادین هفته ازدواج نامگذاری شده تا زمینه سازی برای ورود بیشتر افراد خیّر و موسسات نیکوکاری در این امر خطیر فراهم شود.
او با بیان این که نظام جمهوری اسلامی نظام فرهنگی است گفت: مهمترین دغدغه نظام فرهنگی انسان سازی، تقویت انسان و هموار سازی مسیر انسان به سوی رستگاری است و اگر خانوادهها سامان پیدا کنند نظام اسلامی به بخش عمده ای از دغدغه های خود می تواند عمل کند.
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با طرح این سوال که آیا ازدواج باید یک نوع پی سازی محکم برای ساختمانی محکم و استوار باشد یا حرکتی احساسی و هیجانی، گفت: قطعا ازدواج باید بر مبنایی محکم استوار باشد و ازدواج صرفاً پایانی برای یک عشق آتشین نیست. ازدواج تصمیم مهمی برای ادامه زندگی است.
پیشنمازی با بیان اینکه اگر آمار طلاق نگرانیهایی را ایجاد میکند این محصول بی دقتی در ازدواج است، گفت: اگر به مفهوم همسر به دقت توجه شود به این نتیجه می رسیم که سر در عالی ترین نقطه وجود انسان است و هر کسی باید همطراز و همسطح خود را برای تشکیل زندگی انتخاب کند.
او ادامه داد: در مقابله با فرهنگ های دیگر مهمترین سنگر ما سنگر خانواده است و اگر خانواده سامان پیدا کند، جامعه از هر نوع آسیبی مقاوم خواهد بود.
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان سپس به بیان روزهای هفته ازدواج پرداخت و گفت: هفته ازدواج از 15 مهرماه آغاز می شود و تا 21 مهرماه ادامه دارد که ازدواج به هنگام، آسان و پایدار؛ خیّرین، خادمین و ازدواج آسان جوانان؛ آموزش زوجین و تحکیم و تعالی خانواده؛ ازدواج و سبک زندگی اسلامی-ایرانی؛ مشاوره، بهداشت خانواده و سلامت نسل؛ ازدواج و فرزندان سالم؛ ازدواج و اقتصاد خانواده به ترتیب اسامی روزهای هفته ازدواج نامگذاری شده اند.
او در این نشست خبری در پاسخ به این سئوال که مهم ترین دستاورد معاونت فرهنگی سازمان ملی جوانان چه بوده است، گفت: مهمترین اقدامی که در معاونت فرهنگی انجام شده، ساماندهی مراکز مشاوره است.
او ادامه داد: ساماندهی مراکز مشاوره مهم است چون بسیاری از مسائل فرهنگی ازدواج از طریق ساماندهی مراکز مشاوره حل شدنی است.
پیشنمازی توضیح داد که برای ساماندهی مراکز مشاوره، نامه نگاری های زیادی با مجلس شورای اسلامی انجام شده است.
به گفته او تا زمان تدوین آییننامه جدید، هیچ نهاد و ارگانی حق صدور مجوز مراکز مشاوره ازدواج را ندارد.
او همچنین توضیح داد که آییننامه صدور مراکز مشاوره مانند صدور مجوز برای مراکز درمانی و بهداشتی است و به همین جهت سازمان نظام پزشکی باید صلاحیت افراد حقیقی را در این زمینه تعیین کند و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ساز و کار و تشکیلات سازمانی لازم را برای نظارت بر مراکز مشاوره ندارد.
پیشنمازی تاکید کرد که روند صدور مجوز متوقف شده است و بر اساس قانون هیچ نهاد و ارگانی تا زمان تدوین آییننامه جدید حق ندارد برای مراکز مشاوره مجوز صادر کند و این کار غیر قانونی است.
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سئوال که آیا بانکها در پرداخت وام ازدواج تخلف کرده اند، گفت: تاکنون سندی بر این مبنا که بانکها تخلف کردهاند، دریافت نکردهایم و علت عدم پرداخت وام تمام شدن اعتبار بانک ها بوده است و این تخلف نیست.
او با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که مشکل کمبود اعتبار وام های ازدواج را حل کنیم،گفت: تعداد متقاضیان وام ازدواج یک میلیون نفر بودند که نیمی از آنها یعنی 500 هزار نفر وام ازدواج را دریافت کردهاند و 500 هزار نفر در نوبت هستند.
پیشنمازی ادامه داد: ما پیگیر مسائل و مشکلات وام ازدواج هستیم و امیدواریم کسانی که پشت نوبت درمان وام هستند، هر چه سریعتر وام خود را دریافت کنند.
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان درباره میزان وام ازدواج هم گفت: 3 میلیون تومان برای وام ازدواج بسیار کم است و مشکلی از جوانان حل نمی کند بنابراین به دنبال آن هستیم که در سال 93 اعتبارات و مبلغ وام افزایش پیدا کند.
او توضیح داد که برای حل مشکل وام ازدواج جوانان، وزارت ورزش و جوانان،سپرده ازدواج جوانان را پیشنهاد داده است که بر اساس آن سود سپرده افراد خیر برای وام ازدواج به کار گرفته شود که البته این پیشنهاد هنوز اجرایی نشده است.