آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۹۲۴۲۲

بیشتر سرطان‌های کبد قابل پیشگیری هستند

یک مطالعه جهانی جدید نشان می‌دهد که ۶۰٪ از موارد سرطان کبد با اجتناب یا درمان عوامل خطر بزرگ قابل پیشگیری هستند.
بیشتر سرطان‌های کبد قابل پیشگیری هستند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از مدیسن نت، این عوامل خطر شامل عفونت هپاتیت ویروسی، مصرف الکل یا تجمع خطرناک چربی در کبد مرتبط با چاقی است.

دکتر «استفن چان»، نویسنده اول مطالعه از دانشگاه هنگ کنگ، گفت: «این یافته فرصتی عظیم برای کشور‌ها برای هدف قرار دادن این عوامل خطر، جلوگیری از موارد سرطان کبد و نجات جان انسان‌ها را برجسته می‌کند.»

همانطور که تیم چان خاطرنشان می‌کند، بدخیمی‌های کبد به عنوان ششمین سرطان شایع در سراسر جهان و سومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان رتبه‌بندی می‌شوند.

برخی از کشور‌ها بسیار بیشتر از سایرین تحت تأثیر قرار گرفته‌اند: به ویژه چین، بیش از ۴۰٪ از موارد سرطان کبد در جهان را به خود اختصاص داده است، که عمدتاً به دلیل بیماری گسترده هپاتیت B است.

در این گزارش آمده است که بدون مداخله بیشتر، انتظار می‌رود موارد سرطان کبد تا سال ۲۰۵۰ در سطح جهان تقریباً دو برابر شود و به بیش از ۱.۵ میلیون مورد در سال برسد.

وقتی سرطان به اندام تصفیه‌کننده خون بدن آسیب می‌رساند، درمان آن می‌تواند بسیار دشوار باشد.

دکتر «جیان ژو» از دانشگاه فودان چین، یکی از نویسندگان این گزارش، خاطرنشان کرد: «این بیماری یکی از چالش‌برانگیزترین سرطان‌ها برای درمان است و میزان بقای پنج ساله آن تقریباً از ۵ تا ۳۰ درصد متغیر است. اگر اقدام فوری برای معکوس کردن این روند انجام نشود، در ربع قرن آینده با خطر دو برابر شدن مواردابتلا و مرگ و میر ناشی از سرطان کبد مواجه خواهیم بود.»

بسیاری از موارد سرطان کبد قابل پیشگیری هستند.

یکی از علل قابل پیشگیری، بیماری کبدی استئاتوز مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) است- تجمع آهسته و پیوسته چربی در کبد که اغلب با چاقی مرتبط است.

به گفته محققان، تا یک سوم از مردم در سراسر جهان به نوعی MASLD مبتلا هستند و با افزایش میزان چاقی، انتظار می‌رود موارد این بیماری نیز افزایش یابد.

دکتر «هاشم السراج»، نویسنده‌ی همکار این گزارش از کالج پزشکی بیلور در هوستون، خاطرنشان کرد: «زمانی تصور می‌شد که سرطان کبد عمدتاً در بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی یا بیماری کبدی مرتبط با الکل رخ می‌دهد. با این حال، امروزه افزایش نرخ چاقی، عامل خطر فزاینده‌ای برای سرطان کبد است که عمدتاً به دلیل افزایش موارد چربی اضافی در اطراف کبد است.»

این تیم گفت که تلاش‌های بهتر برای واکسیناسیون علیه هپاتیت B و غربالگری (و درمان) هپاتیت C می‌تواند میزان سرطان کبد را حتی بیشتر کاهش دهد.

تشخیص و درمان MASLD نیز کمک خواهد کرد.

السراج گفت: «یک رویکرد برای شناسایی بیماران در معرض خطر بالای سرطان کبد، گنجاندن غربالگری آسیب کبدی در اقدامات معمول مراقبت‌های بهداشتی برای بیماران در معرض خطر بالای MASLD، مانند افراد مبتلا به چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی است.»

وی افزود که حمایت بیشتر از رژیم‌های غذایی سالم و ورزش منظم نیز می‌تواند مفید باشد.

حتی کاهش ۲ تا ۵ درصدی موارد سرطان کبد در سال می‌تواند به این معنی باشد که تا سال ۲۰۵۰ می‌توان از ۹ تا ۱۷ میلیون مورد جدید سرطان کبد در سراسر جهان جلوگیری کرد که به معنای نجات جان بالغ بر ۱۵ میلیون نفر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار