گروه سیاسی « خبرگزاری دانشجو »؛ وزارت علوم به عنوان یکی از وزاتخانه های مهم نقش موثری در تحقق اهداف انقلاب اسلامی داشته است، یکی از مواردی که در سالهای گذشته کشرومان ازآن ضربه بسیاری خورده است افتادن وزارتخانههایی مانند وزارت علوم و وزارت فرهنگ و ارشاد به دست افراد تندرو یا افراطی است که دولت اعتدال و امید باید به آن توجه کند چرا که در صورت تحقق چنین امری کشور از مسیر پیشرفت و عدالت دور خواهدماند.
مردم کشورمان در 24 خرداد 1392 به حجت السلام روحانی به عنوان رئیس جمهوری که با شعار اعتدال بر سرکار امده بود رای دادند، شعار اعتدال همانگونه ازمعنای لغوی ان برمیآید به معنی آن است که از حاشیه و جریان سازی به دور باشد، هرچند جای تعجبی نداشت که بسیاری از نیروهای افراطی درصدد هستند تا این دولت اعدال را به حاشیه بکشانند و آنان خوب میدانند که به حاشیه کشیدن کشور از مسیر اصلی خود با بسترسازی فرهنگی و گرفتن نهادهایی مانند وزارت علوم که نفش موثری در فرهنگ سازی دارند محقق میشود.
جعفر میلیمنفرد و جعفر توفیقی گزینههایی که روحانی برای پست وزارت علوم معرفی کرد بودند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ادله روشن بر عدم صلاحیت آنان تاکید کردند.
نکته ای که باید مد نظر قرار داد آن است که مجلس شورای اسلامی پس از بررسی دو گزینه قبلی به فرجی دانا به عنوان وزیر علوم رای اعتماد دادکه فرجیدانا بدون توجه به نظرات وکلای ملت افرادی که نمایندگان بر عدم صلاحیت آنان مهر تایید زده بوند بر سرکار قرار داده است.
این اقدام اخیر فرجی دانا در این یک هفته با واکنش تشکل های دانشجویی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبرو شده است حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا وزارت علوم در مسیر دولت اعتدال قرار میگیرد؟
غلامعلی حداد عادل عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی این اقدام فرجیدانا را تاسفبار و تعجبآور خواند و اعلام کرد که نمایندگان در این واکنش به این اقدام نامهای را خطاب به رییس جمهور نوشتهاندو در هفته اتی به بررس یاین موضوع در مجلس خواهند پرداخت.
نمایندگان تشکلهای دانشجویی نیز انتصابات صورت گرفته از سوی فرجی دانا را محکوم کرده و خواستار برخود جدی مجلس در این زمینه شدند.
غریبی: تاثیرگذاران فتنه میخواهند کل وزارت علوم را در دست بگیرند.
وحید غریبی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در واکنش به انتصابات اخیر وزیر علوم گفت: افرادی که به هر دلیلی در فتنه 88 دخیل بودند، از سوی نمایندگان مجلس و جامعه دانشجویی مورد پذیرش قرار نگرفتند؛ این در حالی است که می خواهند کل وزارتخانه را در دست بگیرند؛ اکنون این افراد به عنوان معاون انتخاب شده اند و این یعنی رای نمایندگان به این کاندیداها هیچ تاثیری بر اصل موضوع نگذاشته است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس با بیان این پرسش که چرا رئیس جمهور توفیقی را معرفی نکرد، ابراز داشت: این موضوع باید مدنظر آقای فرجی دانا باشد که چرا توفیقی مورد پذیرش جامعه دانشجویی و نمایندگان مجلس قرار نگرفت، پس باید فرجی دانا به تحلیل و بررسی این موضوع بپردازد و بداند افرادی که نتوانستند موافقت مجلس و جامعه دانشجویی را کسب کنند نباید در معاونت های کلان مورد استفاده قرار گیرند.
غریبی با بیان اینکه تصمیمات فرجی دانا بر مبنای اعتدال نبوده و نیست، تصریح کرد: اعتدالی که در گفتمان و شعار دولت مطرح می شد باید در عمل نیز به آن توجه شود؛ روندی که فرجی دانا در پیش گرفته با موضوع اعتدال مغایرت دارد، از سوی دیگر رئیس جمهور گفته غیر از زبان علم، خرد و عقلانیت چیز دیگری را در دانشگاه ها نمی پذیرد که این انتصابات دقیقاً با حرف های رئیس جمهور در تضاد است.
اصغریان: وزارت علوم توسط اصلاح طلبان سهم خواهی شده است
سعید اصغریان، دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره انتصابات اخیر وزیر علوم گفت: اتفاقاتی که درچند روز اخیر در وزارت علوم افتاد مهمترین موضوع آن انتخاب میلی منفرد به عنوان معاون آموزشی و توفیقی به عنوان مشاور وزارت علوم نگرانی بسیاری از دوستان انقلابی که امید داشتند دولت اعتدال مطابق شعار و مشی اعتدال حرکت کند، اما این اتفاقات باعث ناامیدی بیشتر شد.
وی با بیان اینکه باید این سئوال را از وزیر علوم پرسید که آیا ضرورتی داشت با این سرعت بعد از انتصاب، از افرادی که از مجلس رای اعتماد نگرفتند در سمت های مختلف استفاده شود، خاطرنشان کرد: این موضوع شبهات زیادی را در ذهن ایجاد می کند شاید وزارت علوم به سمت سهم خواهی توسط اصلاح طلبان پیش می رود و آنها حاضر به کوتاه آمدن نیستند این موضوع باعث می شود افرادی که تاکنون به دولت اعتماد داشتند و خط حرکت دولت را اعتدال می دانستند با این حرکت ها به مشی اعتدال دولت شک کنند.
دبیرکل تشکل جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: دلیل اصلی رد صلاحیت افرادی مانند توفیقی و میلی منفرد حضور و نقش آنان در فتنه 88 بوده است فتنه ای که براساس شواهد و قرائن از آن می توان به عنوان کودتای مخملی یاد کرد پس وزیر دولت اعتدال چگونه حاضر می شود این افراد که به سمت براندازی نظام پیش رفته بودند به عنوان معاونین خود اعلام نمایند.
کریمی: وزیر علوم پیام رای اعتماد نمایندگان را دریافت نکرده است
علیرضا کریمی دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل کشور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با انتقاد از عملکرد فرجی دانا گفت: نمایندگان با رای بالایی که به وزرای پیشنهادی دولت در اولین جلسه رای اعتماد دادند، خواستند حسن نیت خود را به دولت نشان دهند؛ سه نفری هم که نتوانستند رای اعتماد بگیرند، کسانی بودند که در فتنه عملکرد بدی داشتند و این نشان می دهد که فتنه برای همه ملت جزو مهمترین ملاک هاست.
وی با اشاره به انتصاب آقایان میلی منفرد و توفیقی توسط وزیر علوم افزود: انگار آقای وزیر پیام رای اعتماد نمایندگان را دریافت نکرده است که کسانی را با سوابق و عملکرد نامطلوب و مشخص در فتنه، در پست های کلیدی و حساس وزارتخانه قرار داده است؛ فرجی دانا شخصیتی را که نمایندگان به او رای عدم اعتماد دادند در یکی از معاونت های محوری و کلیدی وزارت علوم قرار می دهد که این دهن کجی به مجلس و نمایندگان بوده و از مشی اعتدالی دولت به دور است.
کریمی در پایان گفت: از مجلس می خواهیم با اقتدار و قاطعیت از کیان دانشگاه محافظت کند و از اینکه دانشگاه به دست کسانی که مخالف فضای نشاط سیاسی و پیشرفت علمی هستند، جلو گیری نماید.
پهلوان: انتصابات فرجیدانا دهنکجی به مجلس بود
دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه مطالبه دانشجویان از وزارت علوم جلوگیری از به حاشیه کشیده شدن دانشگاههاست گفت: انتصابات فرجیدانا دهانکجی به مجلس بود.
علی پهلوان دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه تشکلهای دانشجویی مطالبات خود را به طور روشن بارها اعلام کردهاند گفت: ما انتظار داریم که وزیر علوم از اتفاقاتی که در سال 88 رخ داد و موجب پدید آمدن حاشیهها و تنش هایی در کشور شد جلوگیری کند و نگذارد تا برخی از جریانها از بدنه دانشجویی به عنوان ابزاری برای رسیدن به منافع خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه استفاده از افراد تندرو و رادیکال موجب به حاشیه کشیدن دانشگاهها میشود خاطر نشان کرد: مشی میلیمنفرد و توفیقی مورد قبول نظر نمایندگان مجلس نبود و به نوعی انتصابات فرجیدانا دهانکجی به مجلس بود چراکه کشور ما از قشر نخبهای برخوردار است بنابراین انتظار میرفت که افراد مناسبتری انتخاب شوند.
پهلوان با بیان اینکه دولت باید در مقابل انحرافات از شعار اعتدال پاسخگو باشد خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس باید به وظیفه قانونی خود عمل کنند و نباید در این امر سهلانگاری انجام دهند.
غیبی: دولت به رای مجلس احترام بگذارد/ نگرانی از دخالت جریانهای سیاسی در انتصابات
محمدحسین غیبی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، انتصابات اخیر فرجیدانا جای سوال دارد گفت:مجلس شورای اسلامی برای رای اعتماد ندادن به توفیقی و میلیمنفرد دلایل روشنی داشت در حالی که اکنون شاهدیم فرجیدانا با وجود آنکه این افراد از سوی مجلس دارای عدم صلاحیت شناخته شدند آنها را در پستهای کلیدی در وزارت علوم قرار داده است و به نوعی دهان کجی به مجلس کرده است.
وی با اشاره به فشار جریانهای مختلف در وزارت علوم خاطر نشان کرد: نکته نگرانکنندهای که در این زمینه وجود دارد آن است که فرجیدانا به دلیل فشارهای جریانهای سیاسی و گروهها دست به چنین اقداماتی زده است در حالی که ادامه دادن این روند وضعیت دانشگاهها را با تنش روبرو کرده و نباید اجازه داد که دانشگاه محل برخوردهای جناحی و تنشزا شود.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه مجلس نباید از وظیفه قانونی خود در این زمینه کوتاه بیاید خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس باید با برخورد قاطع و قانونی در برابر چنین مسائلی واکنش نشان دهند چرا که مجلس همکاری خودرا با دولت در جلسه رای اعتماد به وزرا نشان داد در حالی که این همکاری را تابه این حد در دولت قبلی به این گونه نبود.
غیبی با بیان اینکه دولت باید به رای پارلمان ملت احترام بگذارد خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس میلیمنفرد و توفیقی را دارای عدم صلاحیت برای وزارت علوم شناختند که این نیازمند آن است دولت به نظر وکلای ملت توجه کنند در غیر این صورت اگر نمایندگان مجلس از وظیفه قانونی خود کوتاهی کنند باید بدانند که در چهار سال آینده مردم به آنان اعتماد نخواهند کرد و باید در اقتدار این مجلس شک کرد.
وی در پایان با بیان این مطالبه از نمایندگان که حرف تشکلهای دانشجویی درباره نگرانیهای به وجود آمده درباره وزارت علوم را بشنوند اظهار داشت: امری که باید به آن توجه کنیم آن است که اگر به این امر توجه نکنیم دولت و مجلس ضربات سنگینی را از این امر خواهند خورد.
جعفری: مجلس به وظیفه قانونی خود درباره وزارت علوم عمل کند
دبیر جنبش عدالتخواه با بیان اینکه نمایندگان باید بر عملکرد وزارت علوم نظارت جدی داشته باشند، گفت: مجلس از وظیفه قانونی خود عدول نکند.
جعفری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به سازوکار نظارتی مجلس در قانون اساسی اشاره کرد و گفت: حق قانونی مجلس است که مطابق با قانون برخوردهای نظارتی داشته باشد، بنابراین با توجه به این حق قانونی سوال کردن یا استیضاح حق قانونی وکلای ملت است، در عین حال دولت نیز حق دارد که سیاستهایش را با نظر خود جلو ببرد، اما باید به این نکته توجه کرد که دولت نباید از خط قرمزها عدول کند.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به دو شعار مطرح شده در دولت که بر اعتدال و دولت راستگویان تکیه داشت، گفت: اقدامات اخیر وزیر علوم در انتصاب میلیمنفرد و توفیقی عدم پایبندی آنان را به شعار اعتدال میرساند، در حالی که دولت باید نسبت به این موضوع توجه نشان داده و از وظیفه قانونی خود عدول نکند.
وی با اشاره به ضعف ساختار تشکیلاتی در کشور و نبود ساختار حزبی خاطرنشان کرد: روحانی در روزهای اول اعلام کرد که از افرادی شایسته و نه تنها از جریان اصولگرا یا اصلاحطلب به انتخاب دست میزند، اما در این مورد تردیدی وجود ندارد که برخی به دولت به چشم سهامی عام مینگرند و این نگرانی در این زمینه هست که دولت تحت فشار اصلاحطلبان عمل کند.
جعفری در پایان با بیان اینکه دولت باید در جهت پیشرفت علمی کشور گام بردارد، تصریح کرد: وزارت علوم نیازمند افرادی است که با مشی علمی خود کار را جلو ببرند، نه آن که تنها با نگاه سیاسی انتخاب شوند و با مشی سیاسی کشور را به حاشیه ببرند.
دیانی: مجلس از استقرار جریان رادیکال اصلاحات در وزارت علوم جلوگیری کند
میکائیل دیانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اعتراض دانشجویی نسبت به منطق انتخاب وزرای پیشنهاد شده برای وزارت علوم گفت: مخالفت ما با افراد نیست، بلکه از ابتدا نیز اعلام کرده ایم منطقی که منجر به انتخاب این افراد میشود دارای اشکال است؛ چرا که منجر به انتخاب افرادی با مشی افراطی و تندرو میشود.
وی با اشاره به تسلط جریان رادیکال اصلاحات در وزارت علوم اظهار داشت: عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره فرجیدانا به دلیل آن بود که این فرد معتدلترین فرد بین افراد پیشنهاد شده برای وزارت علوم بود، در حالی که اشکلاتی نیز به فرجی دانا وارد بود و اکنون ادلههای متقن این نگرانی ثابت شده است.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه مجلس در جلسه رای اعتماد به وزرا همکاری لازم را با دولت انجام داد، تصریح کرد: طرح سوال یا استیضاح نمایندگان مجلس از فرجیدانا به معنای همکاری نکردن مجلس با دولت نیست؛ چراکه این حق قانونی مجلس است که در صورت انحرافات، وارد شده و قاطع برخورد کند.
دیانی با بیان اینکه نظارت نمایندگان مجلس بر دولت لطفی است که مجلس در حق دولت انجام میدهد، تصریح کرد: این امر موجب میشود که روحانی بدون درگیر شدن در تنشها، تمام تلاش خود را بر حل مشکلات مردم بگذارد؛ چرا که جریانهای اصلاحطلب در تلاشند تا فشارهایی را به دولت وارد کنند.
وی در پایان با بیان اینکه روحانی باید به شعار اعتدال خود پایبند باشد، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که دولت باید به آن توجه کند پایبندی به شعار اعتدال است که امیدواریم دولت در این زمینه به عهد خود وفا کند.
مطالبه نمایندگان تشکلهای دانشجوی و نمایندگان مجلس از وزیر علوم و رییس جمهور محترم بر این امر است که افراد تندور وافراطی نتوانند بر سکان وزارت علوم مستقر شوند چرا که این امر آسیبهای جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت که کشور را از رسیدن به اهداف اصلی خود باز خواهد گذاشت.