به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، مقاله ISI میثم بایزدی، دانشجوی نفت واحدعلوم و تحقیقات با عنوان The Study of Fracture Carbonate Reservoir Formations of IRAN، «بررسی مخازن شکافدار کربناته ایران» در ژورنال JOURNAL OF CHEMISTRY AND CHEMICAL SCIENCES منتشر شد.
وی درباره این پژوهش گفت: در این تحقیق، نیاز به دست آوردن تعدادی از سازندها از سازند گچساران بوده است، مخازن مایع و گازی زیرزمینی که بر روی نواحی خالی از مخازن مایع و گازی شکافدار طبیعی در شبیه سازی ترکیبی هستند مورد مطالعه قرار داده شد.
وی ادامه داد: طبق داده هایی که از تولید مخزن بدست آمده، نفوذپذیری و تخلخل مورد مطالعه قرار گرفت، نتیجه نمایانگر آن بود که توزیع غلظت شکاف بر روی جریان سیال و تولید آب موثر است ولی نه در مورد گاز.
بایزیدی با بیان اینکه به دلیل سرعت بالای گاز، تولید گاز و متوسط فشار مخزن نسبت به شکل شکاف حساس نیست، افزود: داده ها نشان دادند که توزیع نفوذپذیری، شکستگی یکنواخت باعث افزایش ارتباط درون مخزن و در نتیجه پشتیبانی بیشتر از فشار توسط لایه aquifer ( آبده ) بدست آمده است. همچنین تاثیر لایهaquifer ( آبده ) بر روی عملکرد مخزن نیز مورد مطالعه قرار گرفت.
وی افزود: نتیجه نشان داد که اگر ما یک aquifer ( آبده ) فعال داشته باشیم باید قطرات میعانات گازی را در اطراف چاه کاهش دهیم از طرفی دیگر مسئله مهمی که ممکن است چاه را از بین ببرد، تهاجم آب است.
بایزیدی گفت: نتایج نشان دادند که برای دوری از تاثیرات مضر بر لایه aquifer ( آبده ) فعال، استفاده از چاه های افقی نسبت به چاه های عمودی برتری دارند.