کد خبر:۲۷۹۰۰۲

جنجال آفرینی هیئت نظارت و ارزشیابی وزارت علوم در دانشگاه شهید چمران اهواز + فیلم

حضور عناصر غیر دانشجو و اخراجی‌های دانشگاه در جلسه هیئت موسوم به «نظارت و ارزشیابی وزارت علوم» واکنش تشکل‌های دانشجویی را به همراه داشت.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» جریان  تغییر و تحول سریع و گسترده به ویژه در حوزه ی مدیران علمی کشور مسئله ای است که امروز واکنش های زیادی از سوی اقشار مختلف کشور را در پی داشته است،. جریانی که این روزها در کسوت هیئتی تحت عنوان " هیئت نظارت وارزشیابی وزارت علوم و تحقیقات فناوری" به نوبت به همه دانشگاه های شاخص کشور سرکشی کرده و در جلساتی موسوم به جلسات تحقیق و بررسی با حضور دانشجویان به گفت و گو در رابطه با مشکلات دانشگاه ها می پردازند؛ اما آنچه حائز اهمیت است، این نکته است که خروجی این سرکشی ها و جلساتِ پرحاشیه، برکناری رؤسای آن دانشگاه ها به طرق گوناگون است که در بعضی موارد حتی شاهد آن بودیم که روز بعد از حضور این هیئت، رئیس دانشگاه از سمت ریاست استعفا داده است.
 
هیئت نظارت و ارزشیابی وزارت علوم در دانشگاه شهید چمران اهواز
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، بعد از ظهر روز گذشته هیئت نظارت و ارزشیابی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز حضور پیدا کردند و جلسه ای تحت عنوان دیدار با نمایندگان تشکلات دانشجویی برگزار شد اما آنچه این جلسه را تعجب برانگیز کرد، دعوت هیئت نظارت از برخی اخراج شدگان دانشگاهی و افراد غیر دانشجو در این جلسه است که پیش از سایر حاضرین اقدام به اظهار نظر در رابطه با مشکلاتشان کردند و نبود فضای باز سیاسی، توقیف شدن غیر قانونی نشریات خود ، ایجاد فضای سیاسی بسته توسط بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی، موانع موجود در تشکیل انجمن های علمی را مهمترین دغدغه های خود دانستند.
 
گفتنی است حضور این افراد موجب شد تا مسئول یکی از تشکل های دانشجویی به هیئت نظارت اعتراض کند، که البته بر خلاف آنچه که در عنوان جلسه از قبل آمده بود این مسئول تشکل با پاسخ یکی از اعضای هیئت نظارت مبنی بر اینکه جلسه همگانی است و حضور همه دانشجویان آزاد است مواجه شد. انتشار خبر این ادعای هیئت نظارت باعث شد تا جمعیت زیادی از دانشجویان در جلسه حاضر شوند. البته لازم به ذکر است در اواسط جلسه به پیشنهاد مسئول بسیج دانشجویی افراد غیر دانشجو از جلسه خارج شدند.
 
در ادامه احمد مداحی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران در صحبت های خود تعداد زیادی از نشریاتی که سردبیران آنها معتقد بودند در شرایط عدم فضای باز سیاسی دانشگاه اجازه انتشار آن نشریات داده نشده است را نشان داد و عنوان کرد اگر فضای باز سیاسی وجود نداشت پس این نشریات چیست؟ وی همچنین تصریح کرد سه نفر از این افراد عضو کمیته نظارت بر نشریات هستند پس چطور مدعی عدم انتشار نشریات هستند؟ این چه شکایتی است که شاکی و شاهد و قاضی خودشان هستند؟
 
مداحی در رابطه با حضور افراد اخراجی و غیر دانشگاهی در جلسه به سه سال زندانی بودن یکی از این افراد (به دلیل پخش شبنامه توهین به مقدسات) اشاره کرد و همچنین از برخی فعالیت ها و اقدامات برای برگرداندن استادی سخن گفت که در گذشته به خاطر فساد اخلاقی از دانشگاه اخراج شده است. وی مسئولیت برگرداندن این استاد را به عهده کسانی دانست که سعی در بازگشت این فرد را دارند.
 
در پایان نیز محمود بویری، مسئول انجمن اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز به خط دهی های سیاسی خارج از دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: چگونه امکان دارد که تعدادی دانشجو یک میلیون تومان برای چاپ پانصد نسخه مجله خرج کنند و از بیرون حمایت نشوند؟ معنای این کارها چیست؟آیا غیر از این است که کسانی از خارج از دانشگاه مشغول خط دهی و به آشوب کشیدن دانشگاه هستند؟!
 
ماجرای تکراری
شبیه به آنچه دانشگاه شهید چمران اهواز آمده اتفاق افتاد، هفته گذشته در دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین نیز رخ داده است و نقطه ی اشتراک این جلسات حضور مستمر دانشجویان و اساتید اخراجی در کنار هیات نظارت است، دانشجویان و اساتیدی که اکثر آنها به دلایل متشنج کردن فضای دانشگاه در سال 88 و یا جرم های امنیتی و در موارد بسیاری پرونده های فساد اخلاقی داخل و خارج از دانشگاه از محیط های علمی اخراج شده بودند.
 
به نظر می رسد با تغییر وزیر علوم، موج گسترده تغییر روسای دانشگاه ها نیز کلید خورده است، اما اینکه وزیر علوم به جای استفاده از حق خود در تغییر مدیران با ایجاد هیئتی جدید و بدیع! سعی در موجه نشان دادن اقدام خود و سیاه کردن پرونده مدیران قبلی دارد، بسیار محل تامل است.
 
ازسوی دیگر بازگشت افرادی که شان علمی دانشگاه ها را رعایت نکردند خلاف نظر صریح رییس جمهور است که در دانشگاه تهران گفت:" باید در دانشگاه‌هایمان زبان علم و تحقیق به عنوان زبان رسمی باشد و فقط قانون باید در دانشگاه حکم‌فرما باشد"
 
 
 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
جواتي
-
۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۱
ظاهرا در وزارت علوم بناست تغييرات با پوشش زيبا و پوپوليستي صورت گيرد.
27
2
زرين جويي
-
۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۶
براي ما خط قرمزها اصل هستند.ما با تجمع حدود150نفري خود در آن جلسه جايگاه بچه هاي ارزشي را تثبيت کرديم و اجازه نخواهيم داد که دانشگاه به8سال قبل برگردد.البته از آقاي قباديان که مدير اين تيم بودو خودش دوم خردادي سفت وسختي هست نيز انتطار ميرود که اين کار (دعوت از افراد فوق الذکر)را انجام دهد...و من الله التوفيق
3
2
بدون نام
-
۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۸
کليد آقاي روحاني در دانشگاه ها "داس" است...
زبان يک چيز ميگويد و عمل، چيز ديگري...
6
1
مينا
-
۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۷
خدا به داد برسه دارن دانشگاه ها رو ميگيرن . چه بلايي مي خواد سر ملت بياد الله اعلم
1
2
پربازدیدترین آخرین اخبار