به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، آیین نامه انتخابات کمیته ملی المپیک در حالی سه شنبه هفته گذشته به تایید اعضای هیئت اجرایی رسید که برخی از نکات در آن موجب شد تا موجی از اعتراضات در بین روسای فدراسیون ها و برخی از کاندیداهایی که با این آیین نامه دیگر اجازه شرکت در انتخابات را ندارند، ایجاد شود.
برنامه ورزش از نگاه دو طی دو شب گذشته به بررسی این موضوع پرداخت، اما با وجود ارسال نامه به کمیته و دعوت از مسئولان آن برای شرکت در این برنامه، نماینده ای از کمیته در آن شرکت نکرد و تنها قدمی، نایب رئیس این کمیته برای دقایقی پشت خط تلفن این برنامه آمد و به سوالات علیرضا دبیر و فائقی پاسخ داد.
قدمی در ابتدا گفت: روز سه شنبه و در جلسه دوم هیئت اجرایی، هفت نفر از اعضا برای تایید آیین نامه شرکت در انتخابت حضور داشتند و کفاشیان و شهریان نیز روز قبل آن را تایید کرده بودند که کفاشیان همان روز دو شنبه آن را امضا کرد؛ یعنی آیین نامه را هشت نفر امضا کرده اند و شهریان نیز قرار بود، امضا کند.
وی در ادامه افزود: اینکه لازم باشد آیین نامه در مجمع تایید شود، درست نیست و این در ذیل بخشی که حدود و وظایف هیئت اجرایی را تعیین کرده، آمده است.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص صحبت های نصیرزاده و رجوع وی به اساسنامه نیز گفت: بحث نصیرزاده را قبول ندارم؛ چرا که او بحث شیوه نامه را گفته است، در حالی که موضوع آیین نامه متفاوت می باشد؛ ما در آیین نامه هیچ حرفی را اضافه از اساسنامه نزدیم.
قدمی در خصوص برخی ابهامات و استفاده از زمان شش ماهه برای حضور نمایندگان فدراسیون ها در انتخابات کمیته گفت: قید شش ماه، ارتباطی به حضور در انتخابات ندارد؛ چیزی که آمده است این است که کسی که در غیاب رئیس فدراسیون در مجمع شرکت می کند باید شش ماه از حضورش در آن فدراسیون گذشته باشد تا بداند در چه مواردی صحبت کند.
وی در خصوص اینکه کرباسیان گفته امضای من به شرط تایید کمیسیون حقوقی خواهد بود، گفت: کرباسیان این موضوع را طرح کرد و من گفتم در نوشتن آیین نامه کارشناسان حقوقی و بین المللی کمک کرده اند؛ من سه شنبه آیین نامه را در اختیار شکری گذاشتم، البته فشار زیادی بود که آیین نامه هر چه زودتر بیاد.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک افزود: امروز با کرباسیان صحبت، و در مورد این موضوع رفع ابهام کردم؛ ما امضای افشارزاده و کرباسیان را داریم و هشت نفر آیین نامه را امضا کرده اند.
قدمی در پاسخ به سوال علیرضا دبیر که مدعی بود بررسی صلاحیت کاندیداها توهین به فدراسیون هاست، گفت: آنچه بررسی می شود در دبیرخانه کمیته و توسط افشارزاده انجام می گیرد و تنها به منظور بررسی مدارک است نه بررسی صلاحیت.
وی در خصوص سوال دیگر دبیر که استفاده از عنوان شش ماه شائبه ایجاد می کند که البته شاید به منظور جلوگیری از ورود سیاسی ها باشد، گفت: اینکه جلوی ورود سیاسی ها گرفته شود برداشت درستی است، اما این بحث تنها در ارتباط با آیین نامه نیست، بلکه بحث IOC و اساسنامه نیز هست؛ آنها به هیچ عنوان موافق دخالت دولتی ها نیستند.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: قید شش ماه در رابطه با حضور یک فرد در یک جلسه مجمع است و در مکاتباتی که با ioc داشتیم، حتی حضور نایب رئیس هم را نپذیرفت؛ چرا که دخالت در کار رئیس است.
قدمی در خصوص اینکه چرا زمان بیشتر یا کمتری را در نظر نگرفته اید، گفت: ما گفتیم ممکن است رئیس فدراسیون به هر دلیلی در انتخابات حاضر نشود که در این باره کمیته بین المللی المپیک این عبارت را گفت «در صورت غیبت رئیس یک عضو هیئت اجرایی به نمایندگی از هیئت رئیسه می تواند حضور داشته باشد، ولی حقوق رئیس به او منتقل نمی شود و کاندیداتوری حق اعضای رسمی فدراسیون است و فرد نماینده فقط مجاز به رای دادن است.»
وی تاکید کرد: هر چند مدتی که یک فرد عضویت در فدراسیون داشته باشد باز هم اجازه کاندیداتوری در انتخابات را ندارد و این مسئله ارتباطی با شش ماه ندارد؛ در یک روز 50 نفر عضو هیئت رئیسه فدراسیون ها شدند و در هیئت اجرایی نیز بحث شد که شرط شش ماه مطرح شود تا افرادی در مجمع باشند که بتوانند صحبت کنند، در مورد زمان نیز دوستان گفتند که شش ماه کافی است.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص اینکه چرا اعضای هیئت رئیسه حق رای دارند نیز گفت: از زمان هیتلر که اساسنامه کمیته ملی المپیک آلمان نوشته شد، اعضای هیئت رئیسه حق رای در مجمع را دارند.