کد خبر:۲۸۲۵۰۰
بنیاد آمریکایی دفاع از دموکراسی:

تحریم‌های جدید ایران اهرم اوباما در میدان مذاکره است

واشنگتن پست طی مطلبی، طرح تحریم‌های جدید علیه ایران را عامل اختلاف میان دموکرات‌های سنا عنوان کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، قائم‌مقام بنیاد دفاع از دموکراسی با ضد و نقیض خواندن سیاست اوباما درباره ایران، هدف کنگره از تحریم‌های جدید را بالا بردن قدرت آمریکا در میز مذاکره دانست.


به گزارش باشگاه خبرنگاران، «جاناتان سانزر» مسئول سابق وزارت خزانه‌داری آمریکا و قائم‌مقام مرکز «دفاع از دموکراسی‌ها» در مقاله‌ای که در نشریه پولتیکو به چاپ رسیده است، می‌گوید: گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا روز پنج‌شنبه با نادیده گرفتن تهدید کاخ سفید یک لایحه جدید تحریم ارائه کردند که هدف آن فراهم کردن اهرم بیشتر برای آمریکا در میز مذاکره است. این روزها بحث و جدل و اقدامات ضد و نقیض در واشنگتن در خصوص سیاست ایران شدید است. به عنوان مثال، هفته گذشته وزارت خزانه‌داری اسامی جدید وارد فهرست تحریم‌های خود علیه ایران کرد. «دیوید کوهن» دستیار وزیر خزانه‌داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی این اقدام را یک یادآوری برای شرکت‌ها، بانک‌ها و واسطه‌ها دانست و گفت: ما خاطرنشان می‌کنیم که بی‌وقفه به اجرای تحریم‌ها ادامه می‌دهیم، حتی وقتی که امکان یک راه‌حل جامع بلندمدت را بررسی می‌کنیم.


در این گزارش آمده است: اگرچه این اقدامات به سیاست‌های دوحزبی آمریکا در دوره دولت بوش برمی گردد، اما زمان آن مناسب به نظر نمی‌رسد. فهرست درست زمانی اعلام شد که آدام زوبین رئیس اداره کنترل سرمایه‌های خارجی وزارت خزانه‌داری در حال مذاکره با همتایان ایرانی خود در وین درباره طرح مشترک اقدام بود. ایرانی‌ها در واکنش به این اقدام آمریکا، به نشانه اعتراض از مذاکرات وین خارج شدند. کاخ سفید می‌گوید که لغو تحریم‌ها بیش از هفت میلیارد دلار نخواهد بود. مبلغ تحریم‌هایی که قرار است لغو شود، یکی از موضوعات مورد بحث میان دولت و کنگره آمریکا بوده است.


به نوشته مسئول سابق وزارت خزانه‌داری آمریکا، اقدام هفته گذشته وزارت خزانه‌داری موقعیت غیرممکنی را که کاخ سفید در آن قرار گرفته است، نقطه‌گذاری می‌کند. از یک سو، دولت می‌خواهد به ایرانی‌ها اعلام کند که در حال فراهم نمودن شرایط برای توافق جامع دوجانبه است و از سوی دیگر، تلاش می‌کند به اعضای کنگره و مردم آمریکا بفهماند که دولت سرسخت است و به اجرای تحریم‌ها ادامه می‌دهد. اما روند اضافه شدن اسامی به فهرست تحریم‌ها در ماه‌های اخیر به طور قابل ملاحظه کند شده است. احتمالا آنها فهرست را چند ماه قبل آماده کرده باشند اما از ترس به خطر افتادن مذاکره با ایران آن را به تعویق انداختند و حالا برای فرو نشاندن خشم اعضای کنگره آن را تصویب کرده‌اند. اما مجازات کردن ایران ضمن کاهش گزینشی دیگر تحریم‌ها برای خاطر دیپلماسی دو پیام ضد و نقیض در بر خواهد داشت. تعجبی ندارد که این رویکرد نه اعتماد ایران و نه کنگره را جلب نکند.


در همین حال روزنامه نیویورک‌تایمز در مطلبی با اشاره به احتمال تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران توسط کنگره آمریکا نوشت: تعدادی از تحلیلگران سیاسی آمریکایی و ایرانی می‌گویند این طرح با تضعیف حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران می‌تواند تاثیر معکوسی داشته باشد.


به نوشته این روزنامه این طرح به پروسه مذاکرات هسته‌ای آسیب خواهد زد. واشنگتن پست نیز در مطلبی این طرح را عامل اختلاف میان دموکرات‌های سنا عنوان کرد.


سناتور باربارا باکسر، یکی از مخالفان لایحه تحریم‌های جدید و عضو کمیته سیاست خارجی مجلس سنا در این باره گفته: کنگره با به مخاطره انداختن دورنمای دست یافتن به راه‌حل دیپلماتیک برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران، احتمال جنگ را بیشتر خواهد کرد.


او که در پشت صحنه در تلاش بوده است تا سایر دموکرات‌های سنا را به مخالفت علیه چنین لایحه‌ای ترغیب کند، افزود: من با همکاران گفت‌و‌گو کردم و بیان کردم عجله‌ای برای ارائه لایحه تحریم‌های جدید می‌تواند مذاکرات حساس با ایران را بر هم بزند.
به نوشته این روزنامه، رابرت منندز و چاک شومر، سناتورهای دموکرات، برای تصویب این لایحه فشار وارد می‌کنند و 11 سناتور دموکرات دیگر نیز به آنها پیوسته‌اند. از سوی دیگر، 10 سناتور دموکرات با لایحه تحریم‌ها مخالفت کرده‌اند و در نامه‌ای به سناتور هری رید اعلام کردند، تحریم‌های جدید بهانه به دست کسانی در ایران می‌دهد که بسیار مشتاقند مذاکرات به شکست بینجامد.
 

منبع: کیهان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار