به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سعید علیرضایی، مدیرعامل شرکت نورتک تابان در افتتاحیه بیستمین نمایشگاه چاپ، بسته بندی و ماشین آلات که امروز در محل نمایشگاه دایمی تهران برگزار شد، با بیان اینکه ما به آینده صنعت چاپ با توجه به اتفاقاتی که در دولت تدبیر و امید افتاده، امیدواریم گفت: آماری که در این حوزه وجود دارد تلنگری است برای حرکت در مسیر درست؛ در واقع صنعت چاپ نزدیک به هزار میلیارد دلار گردش مالی دنیا را به خود اختصاص داده است و تمامی صنایع نیازمند این صنعت هستند.
وی با بیان اینکه بسته بندی در دنیا هر روز تغییر می کند، اظهار داشت: از این رو نیاز به صنعت بسته بندی هر روز افزایش می یابد؛ همه صنعت های موجود در دنیا به صنعت چاپ و بسته بندی نیاز دارند.
مدیرعامل شرکت نورتک تابان اظهار داشت: صنعت چاپ در خاورمیانه 8 میلیارد دلار گردش مالی را به خود اختصاص داده است که 45 درصد از آن منحصر به کشور ترکیه است؛ به گونه ای که این کشور سالیانه 3.5 میلیارد دلار از صنعت چاپ درآمدزایی می کند.
علیرضایی با بیان اینکه ایران تا سال 2010 در رتبه چهارم تولید این صنعت قرار داشت، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر به دلیل تحریم ها به رتبه ششم رسیده ایم.
وی با افزود: متاسفانه از تمام پتانسیل موجود در صنعت چاپ استفاده نمی شود؛ در حالی که باید همانگونه که در صنایع پتروشیمی سرمایه گذاری می شود، برای این صنعت هم سرمایه گذاری کنیم.
مدیرعامل شرکت نورتک تابان با بیان اینکه بیشتر محصولات ما به صورت فله ای صادر می شود، افزود: در حالی که با بسته بندی می توان سرمایه گذاری مناسبی را در این حوزه انجام داد.
علیرضایی با بیان اینکه ایران می تواند فقط با 500 میلیارد سرمایه گذاری تا 5 سال آینده به درآمد سالانه 3.5 میلیارد و اشتغالزایی برای 5 هزار در حوزه صنعت چاپ دست یابد، گفت: این صنعت در کشور ترکیه رشد بسیاری داشته است، ترکیه به دلیل نداشتن درآمد غیرنفتی با اینکه در صنعت بسته بندی بسیار عقب بود اما توانسته است در حال حاضر رشد خوبی را در این زمینه ایجاد کند.
وی با بیان اینکه با کار علمی و سرمایه گذاری می توانیم در 5 سال آینده در حوزه صنعت چاپ به پیشرفت برسیم، اظهار داشت: با تشکیل جمعی متشکل از نمایندگان مجلس، وزارت ارشاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت و متخصصان چاپ می توان در ایجاد زیرساخت ها و احیای این صنعت نقش مهمی را ایفا کرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با حمایت های قانونی و بودجه ای مجلس و اصلاحات حرفه ای می توان یک سرمایه گذاری لازم را در این صنعت انجام داد تا به رشد مناسب دست پیدا کنیم.
در ادامه مراسم فاضلی، رئیس مجمع امور صنفی تولید و خدمات فنی تهران با بیان اینکه هزار واحد صنفی و 700 هزار بنگاه اقتصادی در کشور بیشترین بحث اقتصادی را به خود اختصاص داده، گفت: نزدیک به 4 هزار واحد تولیدی در کشور داریم که اگر استفاده درست از آنها می شد، طبیعتا توانایی زیادی به دست می آوردیم.
وی با بیان اینکه کشور ترکیه تا سال 52 ، 54 مصرف کننده کالاهای تولیدی ما بود، اظهار داشت: در حالی که امروزه به دلیل عدم حمایت از بنگاه های تولیدی کوچک ما مصرف کننده کالاهای ترکیه ای شده ایم.
رئیس مجمع امور صنفی تولید و خدمات فنی تهران با اشاره به تحریم های اخیر کشور افزود: تحریم ها در حوزه صنعت چاپ و بسته بندی هم تاثیرگذار بوده است؛ البته سیاست گذاری های غلط هم باعث تشدید این تاثیرگذاری شده است.
فضلی با اشاره به مشکلات حوزه چاپ افزود: متاسفانه مجموعه اتحادیه های صنفی در سیاست گذاری های وزارت ارشاد کمترین نقش را دارند و از وزیر ارشاد تقاضا دارم به خصوص در بحث تصمیم گیری های حوزه فرهنگ اتحادیه های صنوف هم نقش داشته باشند.
وی در پایان با بیان اینکه در بحث واردات ماشین آلات، اتحادیه ها به هیچ وجه در نظر گرفته نمی شوند، خاطر نشان کرد: باید با هماهنگی بین کمرگ و کم کردن تعرفه ها مشکلات موجود این حوزه را کاهش دهیم.