به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رحیم پور ازغدی دقایقی پیش در همایش «وحدت حوزه و دانشگاه» در دانشگاه علوم اسلامی رضوی حرم مطهر رضوی بیان داشت: زمانی که اولین بار دانشگاه تربیت معلم و بعد دانشگاه تهران تاسیس شده هدف اصلی آنها کادر سازی برای ایجاد یک جامعه غرب زده بود.
وی ادامه داد: به این معنا که مدیرانی تربیت کنند که سکان کشور را بعد از دو، سه دهه در دست گیرند که سلوهای خاکستری مغزشان تبدیل به سلولهایی شود که صرفا بر ترجمه متکی است.
عضو شورای انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هدف اصلی از تاسیس دانشگاه در آن دوره رشد علمی کشورهای اسلامی نبوده؛ بلکه هدف این بود که به جای سلطه مستقیم بر این کشورها؛ دست نشاندههای داخلی خود را بر سر کار آوردند و تفکر انگلیسی و صهیونیستی را رواج دهند.
رحیمپور ازغدی خاطرنشان کرد: در آن روزگار حتی روسای دانشگاهها را غربیها انتخاب میکردند؛ بنابراین مشاهده میکنید که هدف آنها رشد کشور نبوده و این امر را امروزه در مسئله هستهای نیز مشاهده میکنید.
وی ادامه داد: دشمنان استقلال و پیشرفت رابرای کشور ما نمیخواهند؛ بلکه آنها به دنبال پیشرفت قلابی در ایران هستند.
رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه زمانی در این کشور رابطه عاطفی بین حوزه و دانشگاه وجود نداشت، بیان داشت: با همه این اوصاف بچه مسلمان های پیدا شدند که کارکرد دانشگاه ها را تغییر دادند و از همین دانشگاه ها افرادی پیدا شد که مخالف نظام بودند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بابیان اینکه به این ترتیب به مرور زمان یک نطفه در حوزه ه و دانشگاه ها به وجود آمد که مخالف قالب بندی آن روز بودند، گفت: در گذشته جریان خدمت به خلق کمتر مشاهده می شد و بیشتر ارزش ها ارزش های غربی بودند که در کشور رواج داده می شد.
ازغدی با تاکید براینکه جریان مذهبی درآن دوره ضعیف ترین جریان بود و افراد محدودی در جریان مذهبی پیرو خط اهل بیت جای داشتند، بیان داشت: به مرور زمان ارتباطات گسترده ای ایجاد شد و افرادی رشد یافتند که از پیله خود خارج و مسئولیت ارتباط با جوانان را احساس کردند.
وی ادامه داد: فضای حاکم بر حوزه این بود که تمام جهان منحصر به حوزه و خانه می شد و این را یک نوع زندگی می دانستند و اصالت را فقط در درس و بحث دنبال می کردند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در آن دوره فضای غالب بر حوزه این بود که آقایان باید با سیاست کاری نداشته باشند گفت: در آن دوره بسیاری از روحانیون درک سیاسی نداشتند و به دنبال اقدامات سیاسی نبودند به طوری که حوزه به جای رسید که چون امر به معروف و نهی ازمنکر را یک فعالیت اجتماعی تلقی می کردند، این امر را از رساله ها حذف کردند.
ازغدی با یادآوری اینکه امام راحل بحث وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح کردند، گفت: امروز پروژه اصلی وحدت حوزه و دانشگاه تمدن سازی است؛ بنابراین سیاهی لشکر بودن فایده ای ندارد.
عضو شورای انقلاب فرهنگی با طرح این پرسش که چرا در مقابل تحریم ها آسیب پذیر هستیم، خاطرنشان کرد: علت این امر این است که در دانشگاه های ما به خوبی اقدامات لازم صورت نگرفته است و ما به استقلال کامل علمی نرسیده ایم.
ازغدی ادامه داد: چرا از نظر فرهنگی آسیب پذیریم؛ زیرا حوزه به وظیفه اصلی خود عمل نکرده است؛ بنابراین وحدت حوزه و دانشگاه به معنای این است که حوزه و دانشگاه در کنار یکدیگر و در فضای خود به اصل وظایفشان عمل کنند.
وی ادامه داد: امام رضا (ع) در مناظره معروف خود با علمای سایر دین ها فرمودند هر کس می خواهد از اسلام اشکال بگیرد، سوالی دارد و یا اینکه با چیزی مخالف است، بپرسد بدون هیچ گونه نگرانی» و این جمله را باید بر سر در تمامی حوزه ها و دانشگاه ها نوشت.
عضو شورای انقلاب فرهنگی تاکید کرد: چنانچه جرات این امر را داشتیم که این جمله را بر سر تمام مکان های علمی و دینی خود بنویسیم، آنگاه تمدن سازی دینی و اسلامی ایجاد کرده ایم.
رحیم پور خطاب به حاضران گفت: باید مطالعات جانبی خود را گسترش دهیم، اینکه بنشینیم و تنها از ایجاد فساد فرهنگی در جامعه شکایت کنیم، صحیح نیست و سوال اینجاست که چه کسی مسئول است ما مسئول هستیم، ما هستیم که باید بسیار منطقی، مستند و با صحه صدر وارد شویم و کاستی ها را به گردن دیگران نیاندازیم.
وی با گلایه از اینکه دانشگاه های امروز محل تولید علم نیستند؛ بلکه محل تولید مثل هستند، بیان داشت: بسیاری دکتری اخذ میکنند؛ اما نمی توانند کتب را نقد کنند و تنها به کتب ترجمه ای اکتفا می کنند این یک نقد جدی به دانشگاه های امروز است.
عضو شورای انقلاب فرهنگی تاکید کرد: البته نمی خواهیم مثبت ها را در نظر نگیریم و باید گفت که متدین ترین دانشگاه در دنیا دانشگاه های ایران هستند؛ اما اینها در حاشیه اند باید بیشتر به این مسائل پرداخته شود.
ازغدی با اشاره به اینکه در بین تمامی اصناف، صنف طلبه بیشترین شهید را تقدیم این انقلاب کرد، خاطرنشان کرد: در دوران جنگ طلبه های را مشاهده کردیم که غواص بودند و وارد عمل شدند این افراد خود را متعلق به اهل بیت خود نمی دانستند؛ بلکه متعلق به اهل بیت (ع) می دانستند.
وی ادامه داد: چنانچه امروز دانشگاه و حوزه از حوزه صنعت و تکنولوژی گرفته تا حوزه فقه و حدیث یک گفتمان سازی در دنیا را به راه اندازند، باعث خواهیم شد یک الگوی قالب در جهان اسلام ایجاد شود.
عضو شورای انقلاب فرهنگی گفت: تمدن غرب به بن بست رسیده است و اسلام و اهل بیت هستند که می توانند نجات بخش دنیا باشند.