به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو» نشست هم اندیشی رباب شهریان، معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان و اصحاب رسانه صبح امروز در ساختمان وزارت ورزش برگزار شد.
وی در ابتدا گفت: هدف از برگزاری این جلسه بیان اعتقاد من بر ضرورت حضور اصحاب رسانه در فعالیت های ورزش بانوان است چرا که آنها می توانند در بیان بخش اعظمی از راهکارهای توسعه ورزش بانوان نقش داشته باشند.
شهریان تصریح کرد: از نگاه بین المللی رسانه بر ورزش زنان تاثیرزیادی دارد و تاکنون در دو کنفرانسی که در آسیا شرکت کرده ام قطعنامه هایی مبنی بر حضور رسانه در توسعه ورزش بانوان صادر شده و اعتقاد دارم شما نقش مهمی در این خصوص دارید.
وی خاطرنشان کرد: کنفرانسی را تا قبل از پایان سال در رابطه با موضوع رسانه و ورزش برگزار خواهیم کرد تا ببنیم چه کارهایی را می توانیم با کمک اصحاب رسانه انجام دهیم؛ من در هر حوزه قهرمانی، همگانی و فرهنگ سازی که فکر کردم حضور اصحاب رسانه را تأثیرگذار دیدم.
معاون امور بانوان وزارت ورزش تصریح کرد: باید از فرصت ها استفاده کرد و با برنامه ریزی دقیق و پیگیری مدیران اهداف را دنبال کرد.
وی در خصوص اظهارنظر یکی از خبرنگاران مبنی بر عدم رشد قابل انتظار ورزش بانوان در تبدیل انجمن ورزش های بانوان به بخش نواب رئیس گفت: به عنوان کارشناس می گویم آنچه مهم است باید خروجی ورزش بانوان باشد چه در حوزه همگانی و قهرمانی و چه در حوزه فرهنگی.
وی یادآور شد: هر مسیر توسعه ای فرآیندی دارد من اعتقاد ندارم که مدیریت زنانه مشکل ورزش بانوان را حل می کند نگاه ما باید فراتر از این تفکرات باشد و برای رسیدن به اهدافمان همه باید کمک کنند تا به یک باور مشترک برسیم؛ ما از یک محیط کوچکتر و مدیریت بخشی به سطح وسیعتر رسیدیم و باید نگاه ارتقای جایگاه بانوان را در این تصمیم گیری ببنیم.
شهریان تصریح کرد: بحثی که داریم مربوط به موضوع سیاست گذاری ورزش بانوان در دل فدراسیون ها است و براین اساس بانوان از دل فدراسیون ها تصمیم می گیرند و ما به دنبال این نیستیم که در مدیریت کلان ورزش زنان مشارکت داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: تبدیل انجمن بانوان به بخش نواب رئیس روند رو به رشدی در ورزش زنان ایجاد کرد چرا که هشت سهمیه المپیک و هشت سهمیه پارالمپیک به دست آوردیم و مشارکت زنان در ورزش همگانی بیشتر شده ما باید باور کنیم که مسیر رو به رشدی در ورزش بانوان ایجاد شده است.
معاون ورزش بانوان وزارت ورزش برخی خلاء ها در اساسنامه فدراسیون ها را به عنوان یکی از مشکلات نواب رئیس بانوان مطرح کرد و گفت: با اصلاح اساسنامه فدراسیون ها بخش اعظمی از مشکلات نواب رئیس حل می شود و باید در اساسنامه جایگاه آنها مشخص شود البته برخی معتقدند که جایگاه نواب رئیس در رده دوم فدراسیون است و این امری طبیعی است چرا که حرف اول را در هر فدراسیون رئیس آن مطرح می کند و جایگاه نواب رئیس در دنیا یک جایگاه قانونی به حساب می آید.
وی در خصوص اینکه چرا با این تغییر در ورزش بانوان انعکاس اخبار آنها کاهش یافته است، گفت: من هم از انعکاس ورزش بانوان راضی نیستیم در استان ها و همچنین نواب رئیس در فدراسیون ها فعالیت زیادی انجام می دهد ولی انعکاس این فعالیت ها نشان داده نمی شود در آن زمان ما وقتی تیم اعزام می کردیم باید به سراغ فدراسیون ها می رفتیم چرا که انجمن اجازه اعزام تیم نداشت و لازم بود در نهایت همین فرآیندی که امروز طی می کنیم را طی می کردیم.
وی خاطرنشان کرد: مسئولین بانوان در استان ها تلاش می کنند ولی می بینیم جایگاه ساختار ورزش زنان پاسخگوی نیاز آنها نیست لذا پیشنهاد دادیم مدیران کل معاونت ورزش بانوان در استان ها داشته باشیم.
شهریان در خصوص مقایسه تیم های ملی بانوان و آقایان گفت: نگاه مقایسه ای نسبت به زنان و مردان وجود دارد ولی این مقایسه ها ممکن است حمایت های فدراسیون های را از ورزش بانوان دچار شبهه کند جایگاه مردان در رقابت های بین المللی با زنان متفاوت است و فعالیت آنها به چند دهه باز می گردد ولی زنان ما مگر چند سال است که فعالیت برون مرزی را شروع کرده اند اینگونه مقایسه ها ممکن است روحیه زنان را ضعیف کند.
وی گفت: نگاه عدالت گونه به دور از تبعیض بین زنان و مردان را می پسندم ولی مقایسه آنها را قبول ندارم و من اعتقاد دارم که معاونت ورزش بانوان در وزارت ورزش وظیفه اقتدار نظارت بر فعالیت زنان را دارد.
وی در خصوص تصمیمات یک شبه در بخش حجاب بانوان در رقابت های بین المللی از جمله تیم ملی کاراته زنان، گفت: از وقتی که به وزارت ورزش برگشتم حجاب کاراته و بسکتبال را بررسی کردم، کاراته در رقابت های بین المللی شرکت می کند ولی مشکل آن حل نشده و در حال پیگیری آن هستیم و من معتقدم اگر می خواهیم در رقابت های برون مرزی شرکت کنیم باید شرایط و موازین را رعایت کنیم و آنچه در مورد پوشش بانوان مصوب شده را به مراجع بین المللی ارائه دهیم اگر مشکل حل نشد باید رایزنی کنیم تا به نتیجه برسیم و اگر در نهایت نتیجه ای حاصل نشد در مسابقات شرکت نمی کنیم.
شهریان یادآور شد: آنچه که در بخش پوشش زنان در این روزها در رقابتهای بین المللی مشکل ایجاد کرده این است که متأسفانه ناهماهنگی ها در صحنه رقابت ایجاد شده است.
وی در خصوص حجاب تیم ملی بسکتبال بانوان نیز گفت: در مورد بسکتبال نیز کارهای خود را شروع کرده ایم زیرا رشته های تیمی ما مانند هندبال، فوتبال و والیبال بدون مشکل در رقابت ها شرکت می کنند ولی مشکل بسکتبال هنوز حل نشده وما نیز کارهای مقدماتی آن را نیز انجام داده ایم.
معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان در خصوص لزوم استفاده از مربیان خارجی در تیم های بانوان نیز گفت: لزوم استفاده از مربیان خارجی ضروری است ولی بعد از نوسانات ارزی نگاه به مربی خارجی برای همه تیم ها متفاوت شده است و بخشی از نگاه ها نیز باید کارشناسی شده باشد بحث مربی خارجی باید براساس ضرورت و شناخت باشد و من معتقدم که اگر می خواهیم زنان را به المپیک بفرستیم باید المپیکی نیز فکر کنیم.
وی تصریح کرد: در نظر داریم تقویم ورزشی بانوان تا چه حد محقق شده و همچنین نیاز است اولویت ها در ورزش زنان مشخص شود اینکه بدانیم در ورزش قهرمانی چه هدفی داریم و چه رشته های توانایی حضور موفق درالمپیک را دارند و چه رشته های نیز در حد آسیایی نیز عملکرد خوبی دارند.
وی در پایان گفت: شاخصه های که اسپانسر از ورزش بانوان توقع دارد برآورده نمی شود و لزوم توجه بیشتر به این بخش نیز وجود دارد.