آخرین اخبار:
کد خبر:۲۸۵۷۰۹

گزارش فیلا در مورد امید نوروزی؛ فداکاری‌های یک سرباز!

سایت فدراسیون بین‌المللی کشتی از امید نوروزی به عنوان یکی از اسطوره‌های کشتی فرنگی یاد کرد.
گزارش فیلا در مورد امید نوروزی؛ فداکاری‌های یک سرباز!

به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، سایت فدراسیون بین‌المللی کشتی در گزارشی از اسطوره‌های کشتی دنیا به معرفی امید نوروزی دارنده مدال طلای المپیک 2012 لندن پرداخت. در این گزارش آمده است: امید نوروزی متولد 18 فوریه 1986 شیراز ایران است. وی با قد 175 سانتی‌ متر در دسته 60 کیلوگرم کشتی می‌گیرد.

 

در ادامه نوشته شده است: همه‌چیز بر اساس برنامه بود. امید نوروزی دو حریف اول خود را در رقابت‌های قهرمانی جهان 2009 شکست داده بود تا به مرحله یک‌چهارم نهایی دسته 60 کیلوگرم راه یابد و با اعتمادی که به توانایی‌هایش داشت، بتواند رواز لاشکی گرجستانی را شکست دهد. نوروزی رقیب گرجستانی‌اش را بررسی کرده بود؛ می‌دانست که باید چه انتظاراتی داشته باشد و حملاتش در چه نقاطی موفق خواهد بود. او از لحاظ روحی و بدنی برای این مبارزه آماده بود اما وقتی سوت پایان زده شد، نوروزی این مسابقه را واگذار کرد و هر فرصتی برای قهرمانی در جهان را از دست داد.

 

نوروزی ناامید شد اما پیشرفتش در تیم ملی ایران، یک موفقیت به حساب می‌آمد. بر خلاف هزاران کشتی‌‌گیری که از شمال ایران به تیم ملی سرازیر می‌شوند، نوروزی در شهر شیراز، مرکز استان فارس بزرگ شد. به هر حال نوروزی مثل بسیاری از کشتی‌گیران ایرانی در خانواده‌ای با وضعیت مالی ضعیف پرورش یافت.

 

قهرمان آینده المپیک در سن 9 سالگی به کشتی روی آورد. اعضای خانواده‌اش خیلی زود او را به سمت کشتی فرنگی کشاندند. او این شیوه ورزش را زیبا می‌دید و از ساعت‌ها مطالعه زندگینامه کشتی‌گیران معروف ایرانی و خارجی لذت می‌برد.

 

نوروزی اظهار داشت: پسرعموی من کشتی‌گیر بود و من همیشه با او بودم. به همین دلیل است که کشتی‌ گیر شدم. سبک کشتی فرنگی را ترجیح می‌دادم زیرا جذاب‌تر از کشتی‌ آزاد است.

 

وی ادامه داد: تکنیک‌های کشتی‌ فرنگی زیباتر از کشتی‌ آزاد است. مسابقه حسن رنگرز (در دسته 55 کیلوگرم رقابت‌های قهرمانی جهان کشتی فرنگی در سال 2001) مرا بیشتر جذب کشتی کرد. از میان خارجی‌ها شیوه آرمن نازاریان (دوبار قهرمان بلغاری المپیک) را دوست دارم.

 

نوروزی شیفته کشتی فرنگی شد. وی در سن 20 سالگی به تیم جوانان ایران برای رقابت‌های جهانی راه یافت. نوروزی امیدوار بود که بخت خود را در رقابت‌های مهم بین‌المللی برای اولین بار بیازماید اما این اتفاق رخ نداد. نوروزی به دلیل الزام به انجام خدمت سربازی فرصت حضور در رقابت‌های قهرمانی جوانان آسیا را از دست داد.

 

وی خاطرنشان کرد: عضو تیم جوانان ایران بودم اما نتوانستیم در رقابت‌های قهرمانی آسیا و جهان در سال 2006 شرکت کنم. پس از آن به خدمت سربازی رفتم و نتوانستم به مدت دو سال در مسابقات حاضر شوم. تنها تمرینات انفرادی داشتم. پس از خدمت سربازی توانستم به تیم ملی بزرگسالان ایران راه یابم.

 

پس از بازگشت نوروزی از خدمت سربازی و شروع تمرینات تمام وقت در کشتی، او به سرعت به شرایط آرمانی بازگشت. تلاش فراوان وی در اردوی تمرینی و همچنین نتایج فوق‌العاده وی در مسابقات، باعث شد وی به تیم ملی بزرگسالان ایران دعوت شود. نتایج درخشانش باعث شد به عضوی ثابت در تیم ملی کشتی‌فرنگی موفق ایران تبدیل شود.

 

کار نوروزی در رده بزرگسالان پس از کسب مقام دهمی در رقابت‌های قهرمانی جهان 2009 و مقام نهمی در رقابت‌های جهانی 2010 جهشی را آغاز کرد. وی در سال 2010 اولین کشتی‌گیر فرنگی ایران شد که در طول 16 سال در بازی‌های آسیایی مدال طلا کسب می‌کرد. سال بعد در رقابت‌های قهرمانی جهان 2011 نوروزی توانست قهرمان جهان شود و بر سکوی نخست بایستد.

 

او بهتر از قبل کشتی می‌گرفت و نمی‌توانست در زمانی بهتر از رقابت‌های المپیک لندن 2012 به افق آرزوهایش دست یابد.

 

نوروزی به عنوان یکی از اعضای تیم پرستاره کشتی فرنگی ایران پا به مسابقات المپیک 2012 لندن گذاشت. تیمی که خودش را به عنوان برترین تیم ورزشی ایران در این مسابقات معرفی کرد. به نظر می‌رسید نوروزی در اوج کشتی قرار دارد اما هنوز یک وظیفه سنگین در مقابل وی باقی مانده بود. مسیر وی برای رسیدن به مدال طلا در دسته 60 کیلوگرم مملو از فوق‌ستاره‌های کشتی بود.

 

نوروزی حریفان قدرتمندش را یکی پس از دیگری پشت سر می‌گذاشت. او ابتدا جیانگ شنگ از چین را شکست داد که در رقابت‌های المپیک پکن 2008 در رده پنجم قرار گرفته بود. پس از آن باید به ترتیب به مصاف سه مدال آور مختلف می‌رفت. به گفته خودِ نوروزی، هر کدام از کشتی‌ها حکم یک فینال را برای وی داشت. آیوو آنجلوف از بلغارستان، آلمات کبیسپایف از قزاقستان و ریوتارو ماتسوموتو از ژاپن همه به کشتی‌گیر ایرانی خوردند که گاهی فاصله دو مسابقه با هم به کمتر از نیم ساعت می‌رسید.

 

نوروزی که اکنون به فینال رسیده بود، می‌دانست که برای کسب طلای المپیک باید از سد رواز لاشکی بگذرد؛ مردی که به اولین رویای وی برای رسیدن به قهرمانی پایان داده بود.

 

به هر حال این بار هیچ چیز نمی‌توانست مانع نوروزی شود. کشتی وی نسبت به سه سال گذشته پیشرفت زیادی کرده بود و کشتی‌گیر گرجستانی پاسخی به حملات و جای‌گیری‌های نوروزی نداشت. کشتی‌گیر ایرانی مدال طلای المپیکش را با پیروزی‌های متوالی به دست آورد.

 

نوروزی پس از قهرمانی در المپیک، این افتخار را مدیون خانواده و کشورش دانست و گفت: امیدوارم پدر و مادرم را خوشحال کرده باشم. به آنها مدیونم و دوست داشتم با یک مدال طلا خوشحالشان کنم. همچنین مدالم را به تمام ایرانیان تقدیم می‌کنم. در تمام رقابت‌های جهانی و مسابقات المپیک مثل یک سرباز برای کشورم خدمت کردم.

 

نوروزی که خودش را در بزرگترین صحنه ورزشی دنیا مقابل یکی از دشمنان دیرینه‌اش می‌دید و امیدوار است که به عنوان یک سرباز نماینده کشورش باشد،‌ شاید در المپیک بعدی هم به همین صورت عمل کند. روزی نوروزی دوست خواهد داشت که علایقش را در اوقات فراغت دنبال کند: شکار، ماهیگیری، درجه دانشگاهی در رشته تربیت بدنی اما در حال حاضر تمام وقت وی با تمرین برای المپیک 2016 پر شده است.

 

همیشه زمان برای استراحت هست اما نوروزی در حال حاضر مصمم است رو به جلو گام بردارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار