به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در پانزدهمین جشنواره ابن سینا که در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: برای من حضور در این جشنواره افتخار بزرگی است و این چند ساله این فرصت را داشتم که در این جشنواره و در کنار بزرگان طب کشور حضور داشته باشم هر چند که متأسفانه امسال از صحبت های رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران محروم شدیم.
وی افزود: انتخاب نام ابن سینا برای این جشنواره اقدامی سنجیده و کاملاً کارشناسای شده است، ابن سینا یک فرد شاخص در تمام دوران تاریخ ایران است، زمانی که فروغ علم را در اروپا خاموش شده بود ابن سینا در ایران کتاب های بزرگ و جاودانه ای به جا گذاشت.
لاریجانی در خصوص کتاب های به جا مانده از ابن سینا گفت: او کلید 450 اثر از خود به یادگار گذاشته است و با اینکه در سن 57 سالگی دیده از جان فرو بست ولی کتاب های علمی و بسیار ممتازی را در عرصه های مختلف به یادگار گذاشته است. حکمت مشاء که ابن سینا بنیانگذار آن بود یک اثر بدیع از اوست، ابن سینا در حکمت و طب جریان نوی را به راه انداخت و در مقابل خاموشی و بی حرکتی که در آن زمان وجود داشت تحرکات عقلانی را در جهان ایجاد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در ادامه گفت: ابن سینا نقطه ممتازی در فرهنگ ایران است و تکیه بر عقلانیت را می توان در تمام آثار و گفتار وی مشاهده کنیم و کم می شود در تاریخ چنین افراد بزرگی را پیدا کرد.
لاریجانی در مورد تفکیک علوم بیان کرد: در چند دهه اخیر با توجه به گسترش و توسعه علمی، تفکیک علوم نیز پدید آمده است و رشته ها از هم جدا شده اند و هر رشته ای شعبه تخصصی خود را ایجاد کرده است که هر چند این اقدام باعث گسترش علم در حوزه های خاصی شده است ولی حقایق علم را باید در تمام علوم جست و جو کرد و به همین علت است که در دهه اخیر بحث های میان رشته ای پدید آمده است، بحث های که میان رشته پزشکی و مهندسی مطرح شده است و نمی توان علوم را کاملاً جدا از هم در نظر گرفت.
وی با اشاره به تفکر غلطی که در جامعه نسبت به هزینه های حوزه سلامت وجود دارد، گفت: تفکر اشتباهی که در جامعه وجود دارد این است که هزینه های سلامت را جزء هزینه های جاری به حساب می آورند در صورتی که این هزینه ها به پیشرفت و توسعه کشور کمک می کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با توجه به پیشرفت های علمی که در زمینه طب، صورت گرفته است گفت: وضعیت پزشکان در حوزه طب بسیار عالی و تحسین برانگیز بوده است امروز دانشگاه های ما توسعه قابل توجهی پیدا کردند و حجم مقالات بسیار زیاد شده است و این حرکت رو به رشد و بسیار ارزشمند است.
وی در ادامه تصریح کرد: کشورهای اروپایی بخشی از علم خود را با تحقیقاتی که در ایران می شود، تهیه می کنند و حتی برخی از بیماران برای مداوا از کشورهای همسایه و یا اروپایی به ایران می آیند و بیمارستان های کشور ما محل رجوع بسیاری از بیماران خارجی شده است که این اقدام یک سرمایه بزرگی را در اختیار کشور قرار داده است که باید از آن صیانت کرد.
لاریجانی به تحکیم و احترام پزشکان اشاره کرد و گفت: بزرگداشت پزشکان و اصحاب طب اقدام بزرگی است که در دین و سنت ما به آن اشاره بسیاری شده است، فردی که وارد حوزه طب می شود باید مورد تجلیل و تکریم قرار بگیرد اما متاسفانه گاهی در ادبیات سیاسی ما از الفاظی برای این بزرگان استفاده می شود که درست نیست.
وی در ادامه بیان کرد: دانشمندان علم طب، دانشمندان بزرگی هستند که نباید مورد بی احترامی و بی لطفی قرار بگیرند و از اقدامات بزرگی که در زمینه رفاه و سلامت مردم انجام می دهند لحظه ای غافل شد، چنانچه وزیر بهداشت در این زمینه تلاش می کند از نظرات کارشناسانه متخصصان و پزشکان پیشکسوت استفاده کنند.
لاریجانی در خصوص بودجه حوزه بهداشت و درمان گفت: برای افزایش بودجه بهداشت و درمان در طی سال های گذشته افراد بسیاری تلاش کردند اما همچنان ما از استانداردهای جهانی فاصله داریم.
وی برای حل مشکل بودجه سلامت پیشنهاد داد و گفت: از طریق اصلاح حامل های انرژی موضوع بودجه سلامت را می توانیم تا حدودی حل کنیم دغدغه مردم در حال حاضر بیشتر مربوط به حوزه سلامت است و تمام مسئولان باید تلاش کنند که این دغدغه را برطرف سازند.
رئیس مجلس جمهوری اسلامی با اشاره به نیازهای مردم گفت: حجم نیازهای مردم برای سلامت زیاد است. سیستم بیمه ما، سیستم متمرکز و جدا از وزارت بهداشت و درمان است و به همین دلیل میان وزارت رفاه و بهداشت همیشه یک بحث و نزاعی وجود داشته است و به همین دلیل است که پیشنهاد دادیم بیمه سلامت را به بهداشت و درمان واگذار کنند که خوشبختانه این پیشنهاد پس از بحث های مفصل به تصویب رسید و بیمه سلامت به وزارت بهداشت تعلق خواهد گرفت.
وی در مورد بودجه ای که باید به بخش بهداشت و درمان تعلق بگیرد، گفت: سهمی از بودجه کشور باید به حوزه بهداشت و درمان و بخشی به تولید و توسعه کشور اختصاص یابد که متأسفانه در دولت گذشته به سهم بودجه ای بخش بهداشت و درمان توجه کافی نشده بود اما این دولت به بودجه بهداشت و درمان توجه خاص و ویژه ای دارد.
لاریجانی در مورد یارانه ها اظهار داشت: اجرای یارانه ها یکی از راه هایی است که بتوانیم مشکلات بخش سلامت را حل کنیم، مرحله بعدی یارانه ها گامی است که برای حل موضوع سلامت می تواند موثر واقع شود.
وی در ادامه اظهار داشت که ده هزار میلیارد تومان به بخش بهداشت و درمان اختصاص یافته است و امیدوارم که با این بودجه بتوانیم وضعیت حوزه بهداشت و درمان را به یک جایگاه مناسبی برسانیم اما با این حال با سخن رهبر جمهوری اسلامی که فرمودند: بیمار تنها باید نگران مشکلات درمانی خود باشد فاصله زیادی داریم. مجلس و وزارت بهداشت باید اقداماتی انجام بدهند تا مشکلات این حوزه به نفع عقلایی سامان یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حجم پروژه های عمرانی در حوزه سلامت به اندازه ای بالاست که وزارت بهداشت با بودجه اندکی که در ا ختیار دارد نمی تواند به تمام پروژه های عمرانی رسیدگی کند، پروژه های عمرانی نیاز به بودجه 400 میلیارد تومانی دارد که با این بودجه ای که وزارت بهداشت در اختیار دارد هر کدام از پروژه ها تا قسمتی پیشرفته است و اقداماتی که انجام شده تاکنون به ثمر و نتیجه ای نرسیده است به همین علت وزارت بهداشت در نظر دارد در پروژه هایی سرمایه گذاری کند که بیش از هشتاد درصد اقدامات در آنها انجام شده است.
وی در پایان گفت: باید پروژه های عمرانی حوزه بهداشت و درمان را به مردم واگذار کنیم و در این خصوص بهتر است پزشکانی برای گرفتن این پروژه ها داوطلب شوند. در اصل 44 قانون اساسی آمده است که پروژه های عمرانی را باید به مردم واگذار کرد پس بهتر است که از همین ابتدا که دولت در وزارت خانه توان مالی ادامه کار را ندارد این پروژه ها به مردم واگذار شود البته تسهیلاتی را برای بخش خصوصی و تکمیل این پروژه ها نیز باید در نظر گرفت.