به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، فائو هشدار داد به منظور پیشگیری از کمبود مواد غذایی که ممکن است موجب ناآرامیهای اجتماعی و حتی جنگهای داخلی شود، تولید محصولات غذایی در جهان تا سال 2050 باید 60 درصد افزایش یابد.
سوء تغذیه تاکنون عامل بیماریهای متعددی از جمله بیماریهای دستگاه هاضمه شناخته شده است. این بیماری در کودکان مانع از رشد طبیعی آنها میشود و در موارد شدید حتی موجب مرگ افراد میشود.
هیرویوکی کونوما معاون مدیرکل فائو در امور منطقه آسیا و اقیانوس آرام در مراسم افتتاحیه کنفرانس امنیت غذایی در اولان باتور پایتخت مغولستان، گفت: اگر ما به این هدف نرسیم و با کمبود مواد غذایی مواجه شویم خطر ناآرامیهای اجتماعی و سیاسی، جنگ داخلی و تروریسم شدت خواهد گرفت و در مجموع امنیت جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
محاسبات فائو براساس پیش بینیهای رشد جمعیت و تغییر رژیمهای غذایی صورت گرفته است بطوریکه طبق اعلام سازمان ملل، جمعیت جهان در سال 2050 از 9 میلیارد نفر فراتر خواهد رفت.
در حالی که ضرورت افزایش محصولات غذایی امری قطعی است، هزینههای اختصاص یافته به پژوهشهای زراعی در جهان رو به کاهش است و بسیاری از کارشناسان علم کشاورزی تردید دارند روند تولید بتواند پاسخگوی افزایش تقاضا باشد.
وی خاطر نشان کرد: این چالش به ویژه در کشورهای در حال توسعه که باید تولیدات کشاورزی خود را تا 77 درصد افزایش دهند، قابل توجه است.
این مقام فائو افزود: اگر این هدف محقق نشود، تنها در منطقه آسیا و اقیانوس آرام ممکن است بیش از 500 میلیون نفر دچار سوء تغذیه مزمن شوند.
بنا بر اعلام فائو، در حال حاضر 842 میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه هستند که حدود دو سوم از آنها در منطقه آسیا و اقیانوس آرام زندگی میکنند. همچنین از هر چهار کودک زیر پنج سال، یک کودک از سوء تغذیه رنج میبرد.
فائو برای این منظور دو راهکار افزایش سطح زمینهای زراعی و یا افزایش میزان بهره وری را ارائه داده است.
منبع: دریچه