به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، رسول کدخدایی گفت: لزوم تغییر سیستمهای فعلی برای تولید غذای سالم، کافی و عاری از آلاینده های مضر برای سلامت جامعه و محیط زیست و همچنین پیشنهاد افزایش همکاری های فنی و اقتصادی میان کشورهای در حال توسعه برای تولید محصولات با کیفیت بالاتر از دیگر اهداف برگزاری این همایش یک روزه می باشد که به همت پژوهشکده علوم و صنایع غذایی برگزار میشود.
وی در مورد محورهای برگزاری این همایش بیان کرد: با توجه به شعار سال 2013 روز جهانی غذا یعنی «سیستم های غذایی پایدار برای تأمین غذای کافی و مغذی» و نیز محور فعالیت های تحقیقاتی پژوهشکده مبنی بر امنیت و سلامت مواد غذایی این همایش برای دومین سال متوالی به منظور آگاهی دادن دولتمردان و کارآفرینان و صاحبان صنایع به نقش و اهمیت مواد غذایی سالم و کافی برای رشد و تعالی جامعه اسلامی ایرانی برگزار میشود.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در خصوص پیشینه برگزاری این همایش گفت: همایش «روز جهانی غذ»ا رویدادی در سطح ملی و فراملی است که همه ساله در اغلب کشورهای جهان به منظور توجه به اهمیت غذا، گرسنگی، فقر غذایی، لزوم تأمین غذای کافی و توزیع عادلانه غذا برای تمام جهانیان برگزار خواهد شد.
کدخدایی ادامه داد: پژوهشکده علوم و صنایع غذایی نیز بنا به رسالت خویش در سال گذشته این همایش را با همکاری نهادهای ذیربط داخلی و بین المللی بویژه یونسکو و فائو برگزار کرد.
وی به بیان دستاوردهای همایش در سال گذشته پرداخت و گفت: مهم ترین دستاوردهای همایش اول ایجاد دبیرخانه دائمی روز جهانی غذا در پژوهشکده و تدوین برنامه راهبردی، زمینه سازی برای اخذ کرسی غذا از یونسکو و نیز برنامه ریزی برای ایجاد مرکز تحقیقات غذای حلال در پژوهشکده، تعریف پروژه های کاربردی در راستای اهداف روز جهانی غذا و ارائه به شورای عتف و ملزم شدن پژوهشکده به برگزاری سالانه این همایش بوده است.
دبیر این همایش در ادامه بیان کرد: امسال نیز دومین همایش روز جهانی غذا با گستره وسیعتری در سطح ملی و دعوت از نمایندگان سازمانهای بین المللی مرتبط بویژه فائو و یونسکو در پژوهشکده برگزار خواهد شد.
کدخدایی کلیه اساتید و فرهیختگان دانشگاه و دانشجویان، کارآفرینان و صاحبان صنایع غذایی و محصولات وابسته، نمایندگان سازمانهای بین المللی بویژه فائو و یونسکو، مدیران و مسئولان دولتی و بخش خصوصی در حوزه های مرتبط، نمایندگان مجلس و تصمیم گیران و تصمیم سازان تولید و صنعت مواد غذایی را مهم ترین مخاطبان این همایش اعلام کرد.
وی تاکید کرد: روز جهانی غذا 16 اکتبر مقارن با 24 مهر ماه است که امسال به دلیل همزمانی این روز با عید سعید قربان و روز عرفه این همایش در روز دوشنبه، 22 مهر ماه در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج (ع) و در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی برگزار میشود.
لازم به ذکر است، این همایش توسط پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به نمایندگی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کمیسیون ملی یونسکو (UNESCO)، سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) و با حمایت قشر وسیعی از سازمان ها و نهادهای ملی دولتی و بخش خصوصی برگزار میشود.