به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در ادامه چندین توصیه تغذیهای برای آمده کردن و طبخ مواد غذایی خواهد آمد:
- برای تهیه انواع خورشها، سبزیهای مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت داده شوند.
- در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیهای که امکان وجود سنگ در آنها است یا از انواع پاک شده استفاده کنید و یا آنها را به دقت پاک کنید. سبزی خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید.
- از حرارت دادن حلب یا قوطی روغن جامد به علت ایجاد ترکیبات سمی باید خودداری شود.
- در هیچ شرایطی روغن گرم یا داغ را نباید درون ظروف پلاستیکی ریخت.
- درپوش ظرف روغن را پس از هر بار مصرف باید بست و در جای خنک و دور از نور و حرارت نگهداری نمود.
- روغن سالم و مصرف نشده را نباید با روغن مصرف شده مخلوط کرد.
- از انباشتن زیاد مواد غذایی در روغن باید پرهیز شود.
- قبل از سرخ کردن نباید نمک به ماده غذایی اضافه نمود.
- هرگز اضافه روغن مصرفی را نباید داخل ظرف اصلی برگرداند.
- پیش از باز کردن در قوطی کنسرو باید درپوش آن را بشویید.
- اگر محتویات داخل کنسروها زنگ زده باشد از خوردن آن خوداری کنید.
- قبل از انجماد باید امعاء و احشاء مرغ و ماهی خارج شود.
- برای شستن گوشت و حبوبات باید از آب بهداشتی استفاده شود.
- رگهای ناحیه گردن مرغی که زنده بوده و سپس سر بریده شده است در قسمت برش بسیار متورم است.
- در صورت تمایل به خرید ماهی به شکل تکههای برش خورده، باید آن را از مراکز مجاز تهیه کرد.
- حبوبات را قبل از طبخ یک شبانه روز در آب بخیسانید و آب آن را دور بریزید.
- جهت رفع انجماد مواد پروتئینی اصولیترین روش این است که 24 ساعت قبل از مصرف، ماده غذایی منجمد را از فریزر به داخل یخجال منتقل کنیم.
- به طور کلی مواد پروتئینی شامل گوشت قرمز، ماهی و مرغ نباید بعد از دیفراست (یخزدایی) بوی نامطبوع داشته باشند.
- زرده تخم مرغ تازه کاملا گرد و در مرکز تخم مرغ قرار دارد.
- سفیده تخم مرغ تازه دارای ظاهری ابری و غیر شفاف است.
- پیش از طبخ گوشت قرمز چربی قابل رویت آن را باید جدا کرد.
- در هنگام آمادهسازی تخممرغ، یکی از راههای تشخیص تخممرغ تازه، تکان دادن آن است اگر تخممرغ کهنه باشد محوظه هوای داخل آن (اتاقک هوای تخممرغ) بسیار بزرگ بوده و سفیده تخممرغ حالت آبکی دارد و زرده به راحتی به اطراف پوسته منتقل میشود.
- در هنگامی که تخممرغ را میشکنید، در تخم مرغ تازه زرده حالت گنبدی شکل خواهد داشت و سفیده به شکل حلقه در اطراف آن قرار دارد ولی در تخممرغ کهنه زرده پخش شده و سفیده روانتر است.
- هر گونه علائم کپکزدگی در پوسته خارجی به سرعت به داخل تخممرغ سرایت کرده و موجب تشکیل لکههای کپک و قارچ به رنگ خاکستری، سیاه یا قهوهای میشود.
- از طریق شناور کردن تخممرغ در ظرف آب میشود به تازگی آن پی برد. در صورتی که تخممرغ ته ظرف به شکل افقی قرار بگیرد تازه است و با زیاد شدن عمر آن کمکم به حالت عمودی قرار میگیرد.
- در صورت زنگ زدگی حلب پنیر از داخل باید از مصرف آن خودداری کرد.
- جهت جوشاندن شیر خام از ظروف مناسب استفاده شود.
- توصیه میشود تخته آماده سازی گوشت از سبزیها جدا باشد.
- پوستگیری سبزیها قبل از پخت باعث کاهش مواد مغذی آنها میشود.
- برای خرد کردن سبزیجات از چاقوی تیز استفاده کنید.
منبع: دریچه