گروه ورزشی«خبرگزاری دانشجو»؛ علی مرادی قبل از رضازاده ریاست فدراسیون وزنه برداری را بر عهده داشت و حالا دبیرکل کنفدارسیون وزنه برداری آسیا است. وی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» در خصوص کسب و حفظ کرسی های بین المللی توسط نمایندگان ایران و شرایط وزنه برداری کشور صحبت کرد که مشروح این مصاحبه در زیر آمده است:
«خبرگزاری دانشجو»- وزارت ورزش بر برگزاری انتخاب فدراسیون های ورزشی در زمان مقرر تاکید دارد انتخابات فدراسیون وزنه برداری نیز از جمله این انتخابات ها است.آیا شما تصمیم دارید در این انتخابات ثبت نام کنید؟
مرادی: در این چند سالی که به تعبیری دور از محیط وزنه برداری کشورم بودم، مطمئن باشید در متن وزنهبرداری کشورم حضور داشتم و هر جایی که نیاز به همکاری بوده همکاری و کمک بوده، کمک کردم. خوشبختانه کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا امروز در سطح کنفدراسیونهای جهان حتی از اروپا هم جلوتر هست.
حالا اگر بخواهد تصمیم گرفته بشود و تشیخص مجمع این باشد که نیاز باشد که من بیایم و در این زمینه در خدمت عزیزان باشم، حضور خواهم یافت ولی من فکر میکنم هستند کسانی که بتوانند در این زمینه سکان مدیریت این رشته ورزشی را در دست بگیرند و ما هم به انها کمک میکنیم.
بههر حال اگر تشخیص این باشد که بهعنوان سرباز بیایم خدمت مجموعه ورزشی کشورم باشم، حضور خوام یافت البته باید دید چه کسانی کاندید میشوند و در آن زمان تصمیم نهایی خود را اعلام می کنم.
«خبرگزاری دانشجو»- پس به احتمال زیاد شرکت میکنید؟
به احتمال زیاد وقتی ببینم مجموعه ورزش کشور وزنهبرداری این تشخیص را بدهد حتما بدانید که من بهعنوان خاک زیر پای همه مجموعه ورزش و وزنهبرداری خدمت عزیزان هستم.
«خبرگزاری دانشجو»- اگر انتخاب شوید مشکلی برای حضور درکنفدراسیون آسیا ندارید؟ آنجا میتوانید به کارتان ادامه دهید یا باید استعفا بدهید؟ چون یکی از کرسیها در دست شماست؟
مرادی: در جریان هستید انتخابات جدیدی که برگزار شد دوستان کم لطفی کردند و من را به عنوان نماینده کشور معرفی نکردند. در هر صورت کنفدراسیون باتوجه به قوانین و مقرارت بین المللی که هست تصمیم گرفت که بنده به عنوان دبیرکل دوباره حضور داشته باشم.
شما مطمئن باشید که وقتی فدراسیونهای ملی و کنفدراسیونها یعنی اعضای بین الملی دست در دست هم دهند یک توان مضاعفی برای ورزش کشورمان و آن رشته ورزشی ایجاد میشود این نه تنها محدویت ایجاد نمیکند بلکه به نظرم اگر تنگنظریها نباشد میتواند یک پتانسیل مضاعف برای اهداف داخلی و بین المللی کشورمان ایجاد کند.
«خبرگزاری دانشجو»- افشارزاده در وزارت ورزش تا حالا دو نشست در خصوص کرسی های بین المللی گذاشتند. آیا شما حضور داشتید و فکر میکنید این جلساتی که گذاشتند تا چه حد میتواند کمک کند؟
مرادی: در جریان اولین جلسه نبودم و دعوتنامه به دست من نرسیده بود به علاوه ما در کوران برگزاری مسابقههای قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا بودیم و نمیتوانستم در این جلسه شرکت کنم.
جلسه بعد را به ما دعوتنامه دادند ولی از مواردی که در کتابچهای که قرار بود تحت عنوان اساسنامه تنظیم شود چیزی به ما اطلاع ندادند. البته من هم به دلیل مشکلات کاری نتوانستم در آن جلسه شرکت کنم و به دوستان گفتم از طرف ما عذرخواهی کنند.
ببینید به نظرم دوستانی که الان دارند این کار را انجام میدهند در کمیته المپیک هم بودند و در مراجع بین المللی هم حضور داشتند چرا تا قبل از این کارها انجام نمیشده است؟
به نظر من کمیته بازوی توانمند روابط بین المللی وزارت خانه ورزش ما است در این زمینه چنانچه نظری داشتند میتوانستند با هماهنگی وزارتخانه ورزش این کار را با یک شکل ساماندهیتری انجام دهند.
به هر حال چنین کاری انجام شده و به نظر من کار بسیاری خوبی است ولی صیانت از کرسیهای بین المللی نیاز به قانونمندی دارد و این نیست که چند نفر دور هم جمع شویم و یک اساسنامه داخلی تنظیم کنیم.
اگر صیانت از کرسی های بین المللی مسئله ملی است بایستی این اهداف وزارت ورزش از طریق دولت تحت عنوان یک لایحهای تعریف شود و به مجلس داده شود و در کنار قانون جاری ورزش کشورمان به عنوان یک راهکار روابط بین المللی دیده شود.
در کشورهای مختلف که حتی بعضا جایگاه مهمی هم در ورزش ندارند، این موضوع به قانون تبدیل شده است و می بینم که جایگاههای بینالمللی را میگیرند و برای کشورشان امتیازات خوبی را به دست می اورند و از آن بهرهبرداری میکنند.
بر این اساس اگر رئیس فدراسیون عوض شود نفراتی که کرسی بین المللی دارند براساس یکسری اهداف سلیقهای، جناحی و سیاسی کرسی های بین المللی را از دست نمی دهند.
«خبرگزاری دانشجو»- بحث تعامل شما مطرح کردید. اگر این تعامل بین فدراسیون ایران و کنفدراسیون آسیا به وجود می آمد آیا شرایط بهتر نبود؟
مرادی: در راستای تعامل بین فدراسیون ایران و کنفدراسیون تلاشمان را زیاد کردیم ولی متأسفانه کسانی که در فدراسیون وزنه برداری نشسته اند این نگاه تعاملیشان یا کمرنگ است یا ضعیف است و ما بارها شده تلاش خودمان را کردهایم.
سال گذشته تعداد قابل توجهی وسائل و امکانات به صورت سختافزاری هدیه کردیم اما نزدیک به چند ماه بود ما به دنبال فدراسیون بودیم که بیاید وسایل را تحویل بگیرد.
همچنین به آموزش و پرورش نزدیک به 70 میلیون تومان رایگان دادیم تا این پول جذب ورزش وزنه برداری کشور شود ولی انتظار این است که فدراسیون حتی اگر خودش هم نمیخواست آن را تحویل بگیرد حداقل می داد به آموزش و پرورش.
«خبرگزاری دانشجو»- بعد مشکلاتی که به وجود امد امروز در وزنه برداری به یک آرامش رسیده ایم. با توجه به تغییراتی که در سرمربیگری پیش آمد آینده وزنه برداری را چطور میبینید؟
مرادی: به نظرم کارهایی در فدراسیون وزنهبرداری به لحاظ مدیریتی انجام میشود که آدم افسوس میخورد. مثلا به بهانه کمبود بودجه، جوانان کشورمان را به مسابقات آسیایی اعزام نمیکنند. در عین حالی که ما سهیمههای مختلف المپیک نوجوانان کسب کرده بودیم. اگر واقعا بودجه نداریم میتوانستیم همین تیم جوانان را با تعداد کمتر اعزام کنیم و همه به لطف خدا طلا میگرفتند.
این کمبود بودجه را باید مسئولین وزارتخانه ورزش جواب بدهند و بگویند ایا واقعا فدراسیون وزنهبرداری کمبود بودجه دارد یا خیر؟ و اگر نظارت دارد بگوید که چرا برنامه ای که به تصویب شورای برون مرزی رسیده اجرا نشده است؟
یک سری آدمهایی در این رشته با تیم به خارج از کشور می آیند که می تواند به جای آنها مربی، داور و ورزشکارا اعزام شود پس میبینیم که مدیریت انها جز تأسف و فرصتسوزی چیز دیگری ندارد.
متأسفانه مجمع فدراسیون وزنهبرداری یک مجمع آنچنان فعالی نیست. در مجمع بایستی وضعیت بودجهریزی مشخص شود. من شنیدم که نزدیک دو سال است بودجهای به برخی از فدراسیونها ندادهاند برخی از هیئتهای وزنهبرداری در سطح استانها دو سال بودجه دریافت نکردهاند. آخر این کجای عدالت است.
وزنهبرداری اولین رشتهای بوده است که در المپیک 1348 لندن اولین مدال را برای کشور آورده است نباید با آن به این شکل برخورد شود . ما در کنفدراسیون آسیا به خودمان اجازه نمی دهیم که به مسائل داخلی فدراسیون های ملی ورود کنیم ولی جاهایی که ببینیم خط قرمز را رعایت نمیکنند مطمئن باشید آنجا برخوردهای خودمان را میکنیم از جمله مسائل انتیدوپینگ که بحث این موضوع بسیار بسیار جدی است.
«خبرگزاری دانشجو»- بحثی که در مورد المپیکیها پیش آمد شما حق را به کدام می دهید؟
مرادی: به نظرم اگر فدراسیون جانبداری از یک طیف خاص نمیکرد میشد این موضوع را در همان ابتدا و با حفظ حرمت بین 2 طرف حل کرد که متأسفانه مقداری با تأخیر این کار انجام شد.
به نظرم میرسد هنوز شرایط قوام خودش را به دست نیاورده و همن طور که می گفتند مسائل را جمع و جور کرده اند، نیست.
«خبرگزاری دانشجو»- فدراسیونیها شاید آن قدر وقت نمیگذارند و درگیر شورای شهر هستند.
مرادی: این ایراد است و انتقاد را به وزارتخانه ورزش دارم در این زمینه اگر قانون برای هم یکسان است، باید نظارت باشد چرا که وزنه برداری لطمه دیده است.
برخی دوستان میگویند که ما به فدراسیون مراجعه میکنیم ولی مسئولین اصلی پاسخگو نیستند. چرا باید شرایط فدراسیون اینگونه باشد؟ چون این آقایان در جای دیگری درگیر هستند. انها یا باید شورای شهر را انتخاب کنند یا فدراسیون را. وقتی همزمان هر 2 را انتخاب می کنند کار به همین جا می رسد و این مشکلات پیش میآید و در ادامه هم مشکلات روی تلمبار میشود و می بینیم که ورزشکار مصاحبه می کند که حقوقهاشون پرداخت نشده است.