کد خبر:۳۱۸۰۲۸
امامی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

در فینال جام جهانی داوران نسبت به کشتی‌گیران ایران سخت‌گیری‌ بیشتری داشتند/ جای خالی نمایندگان ایران در فیلا

رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی گفت: متاسفانه شاهد بودیم که در فینال جام جهانی کشتی فرنگی تهران، داوران نسبت به کشتی‌گیران ایران سخت‌گیری‌ بیشتری داشتند.
به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، محمد ابراهیم امامی، رئیس کمیته داروان فدراسیون کشتی که در کنار کنستانتین میخائیل اوف ازبکستانی و نماینده فدراسیون جهانی کشتی (فیلا) ناظر مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی در تهران بود.
 
محمد ابراهیم امامی یکی از داوران متخصص و متعهد عرصه داوری است که ریاست کمیته داوران فدراسیون کشتی را بر دوش دارد. از آنجایی که وی در پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد که در اسفند ماه 92 در آمریکا برگزار شد و تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در این رقابت‌ها با اقتدار کامل به مقام قهرمانی دست یافت، قضاوت بسیار خوبی داشتد و در مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی تهران نیز یکی از حاضرین بود که در کنار میخائیل اوف بر کشتی‌ها نظارت داشت.
 
زیر متن گفتگوی «خبرگزاری دانشجو» و محمد ابراهیم امامی به شرح زیر است:
 
«خبرگزاری دانشجو»-‌ آقای امامی نحوه قضاوت داوران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
امامی: تیم‌های حاضر در مسابقات هر کدام یک داور با خود اعزام کرده بودند ضمن اینکه از کشورمان نیز چهار داور یک داور المپیکی و سه داور درجه یک بین‌المللی به همراه سه داور درجه یک عراقی برای تایپ چهار که به دوران المپیکی ارتقا پیدا می‌کنند، قضاوت مسابقات را برعهده داشتند. با توجه به کلینیک روز اول مسابقات که با حضور میخائیل اوف ازبکستانی و ادیشر از گرجستان برگزار شد، تمام مسائل روز داوری برای داوران توضیح داده شد و از داوران خواسته شد که به بهترین شکل ممکن قضاوت کنند در پایان مسابقات روز اول ایراداتی که وجود داشت یادداشت کرده بودند و به داوران گوشزد کردند تا در روز دوم این اشتباهات به حداقل برسد و این نشان دهنده این بود که داوری بی نقض نبود و مشاهده شد داوران در روز دوم اشتباهات کمتری نسبت به روز اول داشتند و نمایندگان فیلا از نحوه قضاوت‌ها رضایت داشتند.
 
اما بیشترین ایرادی که قضاوت‌ها می‌توان گرفت نحوه اخطار دادن بود بعضی از داوران بود و اعتراض مربیان ایرانی هم به موضوع اخطار دادن به کشتی‌گیران در بعضی مواقع وارد بود یعنی کشتی‌گیران ایرانی که فعال بودند ولی برای آنها تقاضای اخطار می‌شد.
 
ناگفته نماند بعضی از اشتباهات داوری به صورت سهوی،‌ طبیعی است ولی در بعضی از دیدارها داوران نسبت به کشتی‌‌گیران ایرانی سختی‌گیری‌های زیادی داشتند.
 
«خبرگزاری دانشجو»- نحوه قضاوت داوران ایرانی چگونه بود؟
 
امامی: به گفته مسئولان فیلا داوران ایرانی نمره قبولی گرفتند و عملکرد خوبی داشتند.
 
«خبرگزاری دانشجو»- نحوه قضاوت داوران خارجی بیشتر به ضرر ایرانی‌ها نبود؟
 
امامی: در دیدار فینال داوری‌ها برای کشتی‌گیران ایرانی بسیار سخت‌گیرانه عمل کردند و به هیچ وجه موقعیت میزبانی ایران را مدنظر قرار ندادند و گه گاه اخطارهایی که می‌توانستند درخواست نکنند به ضرر کشتی‌گیران ایرانی درخواست کردند.
 
«خبرگزاری دانشجو»- قضاوت کشتی طالب نعمت‌پور و حریف روسی چگونه بود؟
 
امامی: اشتباه بزرگی که طالب نعمت‌پور مرتکب شد می‌توانست با شکست وی همراه باشد اما در بازبینی فیلم هیئت ژولی با شک و تردید رای را به نفع نعمت‌پور صادر کردند اگر این چنین اشتباهی در یکی از کشورهای آمریکا،‌ روسیه، ترکیه و ... انجام می‌شد احتمال شکست نعمت‌پور بسیار زیاد بود اما به خیر گذشت.
 
شاید این امر تجربه‌ای باشد برای دیگران که بدانند تا زمانی که سوت داور به علامت پایان مسابقه به صدا درنیامده کشتی را رها نکنند و این می‌تواند یک کلاس و تجربه خوبی برای سایر کشتی‌گیران باشد.
 
«خبرگزاری دانشجو»- بعضی از مربیان حتی در سطح ملی با قوانین داوری آشنایی ندارند نظر شما در این مورد چیست؟
 
امامی: همان مقداری که داوران بایستی با قوانین و مقررات کشتی آشنا باشند مربیان نیز باید با قوانین روز داوری آشنا باشند به خصوص با توجه به مقررات کلنج، نحوه و زمان اعتراض مربیان می‌تواند در احقاق حق کشتی‌گیران ایرانی از سوی مربیان بسیار تاثیرگذار باشد. در بعضی از مواقع که داوران به اشتباه امتیازی را داده بودند مربیان می‌توانستند به موقع اعتراض خود را اعلام کنند و در بازبینی فیلم توسط هیئت ژولی حق کشتی‌گیر خود را بگیرند که این اتفاق گاهی اوقات نیفتاد.
 
«خبرگزاری دانشجو»- سطح مسابقات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
امامی: مسلما با حضور ده تیم برتر دنیا سطح و کیفیت مسابقات هم راضی‌کننده بود و بسیاری از قهرمانان جهان و المپیک حضور داشتند و بعضی از آنها هم با شکست مقابل حریفان مواجه شدند.
 
«خبرگزاری دانشجو»-‌ جای خالی نماینده ایران در کمیته داوران فیلا احساس نمی‌شد؟
 
امامی: با توجه به سطح کشتی ایران در جهان، نیاز نماینده داوری ایران در کمیته داوران دنیا و داشتن حداقل یک مدرس داوری احساس می‌شود.
 
«خبرگزاری دانشجو»- به غیر از داوری، در کرسی های دیگر جای نمایندگان ایرانی خالی است.
 
امامی: ما هر چه قدر در کمیته‌های مختلف فیلا کرسی کسب کنیم جایگاه ما مقتدرتر خواهد بود و در مسابقات جهانی، قاره‌ای، جام جهانی و المپیک کمتر مورد بی‌مهری داوران قرار خواهد گرفت.
 
«خبرگزاری دانشجو»- عملکرد کشتی‌گیران ملی‌پوش را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
امامی: همه کشتی‌گیران ما با تمام وجود ظاهر شدند ولی کشتی‌گیران المپیکی در آمادگی کامل نبودن احساس می‌کنم تغییر و تحولاتی که قبل از مسابقات انجام شد تا حدودی در مسائل مختلف از جمله روحیه کشتی‌گیران تاثیرگذار بود ولی به هر شکل خدا را شاکریم که با قهرمانی که حق مسلم تیم ما بود، این رقابت ها به پایان رسید و شادی را به میان مردن آورد و زحمات شبانه روزی رسول خادم، علیرضا حیدری، حمید بنی‌تمیم و دیگر اعضای فدراسیون کشتی، کادر فنی و سایرین نتیجه داد.
 
«خبرگزاری دانشجو»-‌ عملکرد تماشاگران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
امامی: همان طور که لالوویچ، رئیس فدراسیون جهانی کشتی (فیلا) گفت تماشاگران ایرانی بهترین و پرشورترین تماشاگران هستند هوادران واقعی ورزش اول ایران هستند که در این مسابقات با تشویق‌های به موقع خودشان باعث موفقیت تیم ملی کشتی فرنگی شدند. به طور مثال در کشتی حمید سوریان حتی زمانی که سوریان چند امتیاز از حریف پرقدرت روس عقب اما او را تنها نگذاشتند و یک پارچه و یک صدا او را تشویق به فعالیت بیشتر کردند و به یکباره سوریان با غیرت مثال زدنی خودش به سرعت برق به سمت حریف یورش برده و کمتر از ده ثانیه امتیاز عقب افتاده را جبران کرد و شکست را با پیروزی ارزشمند خود تعویض نمود و با این پیروزی سایر کشتی‌گیران نیز با روحیه‌ای مضاعف به مصاف حریفان رفتند به همین خاطر بود که فدراسیون جهانی کشتی (فیلا) در سایت خود از تماشاگران خون گرم ایرانی و میزبانی جمهوری اسلامی ایران تقدیر و تشکر کرده بود.
 
«خبرگزاری دانشجو»- در این پیروزی غرورآفرین جای خالی محمد بنا احساس نمی‌شد؟
 
امامی: محمد بنا برای کشتی فرنگی ایران زحمات فراوانی کشیده است و در خصوص پیروزی‌های قهرمانان کشتی فرنگی سهم بسزایی دارد و کادر جدید نیز توانست با جمع و جور کردن بچه‌ها و ترکیب مناسب با به دست آوردن قهرمانی دل ملت ایران را شاد کند که با آقای نوربخش و سایر اعضای کادر فنی تبریک می‌گویم.
 
«خبرگزاری دانشجو»- کمیته داوران در این مدت فعالیت شما،‌ چه برنامه‌هایی داشت؟
 
امامی: کلینیک‌های مختلف داوری را برگزار کردیم و در نظر داریم در آینده هم ادامه بدهیم، در سال جاری با برگزاری آزمون‌های داوری تعداد قابل توجهی داوران مستعد و آینده‌دار را شناسایی کردیم که برای پشتوانه‌سازی و ارتقای درجه داوری آنان مجوز حضور در کلاس‌های بین‌المللی برای آنها صادر شد که تعدادی از آنها طی ماه گذشته به مسابقات برون‌مرزی اعزام شدند و در آینده نزدیک نیز تعداد دیگری برای ارتقای درجه داوری اعزام خواهند شد.
 
«خبرگزاری دانشجو»- سخن پایانی.
 
امامی: در پایان برای همه اعضای فدراسیون کشتی و تیم‌های ملی کشتی در رده‌های مختلف آرزوی موفقیت و سرافرازی داریم به امید روزی که در هم در رشته کشتی آزاد و هم در رشته کشتی فرنگی حرف اول را در جهان و المپیک بزنیم که الحمدالله حرکت رو به جلو آغاز شده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار