به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، با بازگشت تیم ملی فوتبال کشورمان از برزیل کم کم اردوهای تیم های لیگ برتری با جدیت بیشتری پیگیری، و اردوهای برون مرزی تیم ها آغاز شد.
در میان کشورهای مختلف، ترکیه نخستین انتخاب تیم های لیگ برتری است و این کشور در طی این سال ها بارها میزبان تیم های ایرانی بوده است.
تیم های فوتبال کشورمان در حالی سراغ اردوهای برون مرزی و برگزاری بازی های تدارکاتی با تیم های باشگاهی این کشورها می روند که در کشور ما انواع مختلف آب و هوا وجود دارد و در هر موقع از سال می توانند یکی از شهرهای ایران را متناسب با نوع آب و هوایی که مد نظر برگزاری اردو است، انتخاب کنند.
مطمئناً برگزاری اردوهای داخلی علاوه بر جلوگیری از به هدر رفتن سرمایه باشگاه ها و بالطبع سرمایه ملی، موجب رونق ورزشی شهرهای مختلف ایران خواهد شد.
اما متأسفانه باشگاه های فوتبال در سفرها و اردوهای خارجی گوی سبقت را از یکدیگر ربوده اند و هر ساله مقدار زیادی از سرمایه و دلارهای خود را در کشورهای مختلف، بخصوص ترکیه هزینه می کنند.
فولاد خوزستان، تراکتوسازی، سپاهان، پیکان، استقلال و پرسپولیس تیم هایی هستند که ترکیه را به عنوان محل برگزاری اردوی آمادگی خود انتخاب کرده و تمرینات خود را در این کشور پیگیری خواهند کرد.
اردوی ترکیه در حالی گزینه اول بسیاری از باشگاه ها محسوب می شود که این اردوهای 10 روزه دست کم 200 تا 300 میلیون تومان برای باشگاه آب می خورد و جدا از خریدها و هزینه های جانبی که در این کشور صورت می گیرد، باشگاه های فوتبال ایران نقش خوبی در رونق ترکیه دارند.
در برخی از موارد مدیران و سرمربی ها معتقدند که برگزاری اردوهای برون مرزی علاوه بر فرار از گرمای تابستان در تهران و برخی از شهرها، حواشی را نیز از تیم ها دور خواهد کرد.
آنها با سفر به این کشور هم تمرینات خود را در فضایی آرام و به دور از حواشی معمول فصل نقل و انتقالات برگزار میکنند و هم پیش از ورود به کوران مسابقات، آب و هوایی عوض میکنند. ترکیه در این فصل از سال بر خلاف ایران آب و هوای خنکی دارد و اجرای برنامههای تاکتیکی و بدنسازی در آن سهلتر از داخل کشور صورت میپذیرد. نکته مهم دیگری که باشگاهها را به حضور در ترکیه ترغیب میکند این است که سفر به این کشور احتیاجی به ویزا ندارد و تیمها بدون دردسرهای رایج صدور ویزا به راحتی به ترکیه سفر میکنند. این موضوع از این حیث که اکثر تیمها در فصل نقل و انتقالات نفرات جدیدی را به خود اضافه میکنند و این نفرات میتوانند بدون اخذ ویزا به اردوها اضافه شوند، بسیار حائز اهمیت است.
برخی دیگر نیز معتقدند که برگزاری اردو در ترکیه نسبت به اردوهای داخلی هزینه کمتری دارد.
این افراد شرایط آب و هوایی اردبیل را برای برگزاری اردو را مناسب می دانند اما از امکانات سخت افزاری آن ابراز نارضایتی می کنند.
در ترکیه هر چند گاهی اوقات به دلیل ازدحام تیمها در کمپها زمینهای تمرین بین آنها جیرهبندی میشود اما به عنوان مثال کمپ تمرینی گرین پارک 6 زمین فوتبال باکیفیت دارد اما در شهرهایی مانند اردبیل و شهرکرد که هوایی مشابه ترکیه دارند نمی توان حتی دو زمین تمرینی مشابه آنچه در یکی از کمپهای ترکیه موجود است، پیدا کرد.
سرپرست باشگاه پیکان در خصوص اینکه چرا کشور ترکیه را برای برگزاری اردو انتخاب کردهاند، گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی و همچنین اینکه رفتن به این کشور نیاز به ویزا ندارد ما ترکیه را انتخاب کردهایم البته پیش از این در سرعین هم اردو داشتیم که پس از آن تصمیم گرفتیم به این کشور برویم ظاهراً هماکنون همه به کشورهای خارجی سفر میکنند.
ثنایی در مورد اینکه با وجود مشکلات مالی باشگاهها چرا کشورهای خارجی برای برپایی اردوها انتخاب میشوند، تأکید کرد: اردو در کشورهای خارجی هزینه قابل توجهی ندارد، مبلغی حدود 5 هزار دلار هزینه میشود که با توجه به بودجهای که سازمان لیگ برای باشگاه در نظر گرفته قابل توجه نیست. البته باید در داخل ایران هم تدابیری اندیشیده شود مثلاً ما در سرعین اردو زدیم اما محل اسکانمان جای دیگر بود، بهتر است مسئولان اردبیل تلاش کنند و شرایط را برای برپایی اردو فراهم کنند که اگر اینگونه باشد تیمهایی که به جای یک هفته اردو برگزار میکنند دو هفته در آنجا تمرین خواهند کرد.
هر ساله داستان اردوهای خارجی تیم های ایرانی در ترکیه و خارج شدن ارز از کشورمان برای این اردوها مطرح می شود و هر ساله از موضوع گردشگری ورزشی در کشورمان و استفاده از پتانسیل شهرهای مختلف برای برگزاری اردوهای ورزشی صحبت به میان می آید اما باز هم مسئولین سکوت می کنند و به دنبال راهکاری برای توسعه زیر ساخت های ورزش برای برگزاری اردوهای ورزشی نیستند و باز هم در فصل نقل و انتقالات تیم های فوتبال راهی کشورهای مختلف می شوند.