گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در این سال ها حضور فوتبالیست های ایرانی در لیگ های عربی سرعت بیشتری گرفته و پیشنهاد های وسوسه بر انگیز این کشورها بازیکنان زیادی را از ایران به لیگ های عربی کشانده است.
در سال های نخست، بازیکنان ایرانی در سال های پایانی فوتبال خود و در دوران افولشان راهی لیگ های عربی می شدند تا برای آینده خود پولی پس انداز کرده و از دنیای فوتبال خداحافظی کنند.
اما در ادامه این کشورها انگشت اشاره خود را به سوی بازیکنان جوانتر و البته آماده تر برده و بازیکنان زیادی را از تیم های ایرانی خارج کردند و پول های هنگفتی بدست آوردند.
فوتبال ضعیف کشورهای عربی، بخصوص قطر و امارات تنها دستاوردی که برای بازیکنان آماده ایرانی داشت، افت و ضعیف شدن فوتبالشان بود، به طوری که بازیکنانی که در اوج آمادگی خود به لیگ های عربی رفتند، پس از بازگشت به ایران یا دیگر ستاره درخشانی در باشگاه های خود نبودند یا اینکه مدت زیادی را برای بازگشت دوباره به آمادگی خود صرف کردند.
علی کریمی با حضور در لیگ های عربی از روزهای اوج خود فاصله گرفت و شاید بتوان گفت که پس از بازگشت به ایران هیچ گاه علی کریمی همیشگی نشد. هادی عقیلی نیز چند فصلی را در قطر و امارات بود و در نهایت وی نیز فوتبال خود را نابود کرد.
مهرداد اولادی، محمدرضا خلعتبری، فرهاد مجیدی و مجتبی جباری نیز نمونه های دیگری هستند که هیچ گاه به روزهای اوج خود بازنگشتند و فوتبال خود را در لیگ های سطح پایین عربی کشتند.
با این شرایط، فوتبال ایران در طول این سال ها لژیونری را در خود ندید و تنها به حضور بازیکنان خود در لیگ های عربی دلخوش بود.
لیگ های ضعیف کشورهای عربی یک دستاورد دیگر هم برای فوتبال ایران داشت و آن چیزی جز بالا بردن دستمزدهای بازیکنان ایرانی نبود. فوتبالیست های ایرانی که معمولاً با پیشنهادهای هنگفت اماراتی ها و قطری ها روبرو بودند برای ماندن در فوتبال ایران دستمزدهایی در حد این کشورها پیشنهاد می کردند و مدیران نیز برای نگه داشتن این بازیکنان ناچار به پرداخت پول های میلیاردی بودند که نتیجه آن افزایش قیمت بازیکنان ایرانی و قراردادهایی با صفرهای زیاد بود.
این افزایش قیمت در فوتبال ما شامل حال بازیکنان درجه دوم و سوم نیز شد و در نهایت تیشه ای شد تا پایه های فوتبال ایران و باشگاه ها را هدف قرار دهد و چیزی جز بدهی های چند میلیاردی برای باشگاه ها بر جای نگذارد.
با این شرایط قطری ها این بار پا را فراتر گذاشته و سراغ بازیکنان کلیدی تیم ملی ایران یعنی اشکان دژاگه و رضا قوچان نژاد رفته اند و در تلاشند تا این دو بازیکن را به خدمت بگیرند.
سرمربی آلمانی فولام تأکید کرده است که اجازه نخواهد داد اشکان دژاگه از این تیم جدا شود، اما به نظر میرسد که جدایی این بازیکن ایرانی فولام قطعی شده است؛ چرا که دژاگه برای توافق با باشگاه العربی به قطر رفته است.
دژاگه نشستی را با سامی الجابر، مدیر بخش ورزش باشگاه العربی برگزار کرد که در صورت موفقیت در تست پزشکی، این باشگاه قطری رسماً با این تیم قرارداد خواهد بست.
دژاگه هم که فصل خوبی را با فولام پشت سر گذاشت با پیشنهاد اغواکننده قطری ها روبرو است. از قطر خبر میرسد که قرار است دژاگه با پنج میلیون یورو با این تیم قطری قرارداد امضا کند و احتمالاً از این فصل در لیگ قطر پا به توپ خواهد شد.
درست است که بر اساس قوانین کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا، فدراسیون فوتبال ایران اجازه دخالت در این مسأله را ندارد، اما به نظر می رسد که لازم است برای جلوگیری از نابودی فوتبال کشورمان برنامه های ویژه ای در این خصوص اتخاذ شود و شرایط سخت تری برای حضور بازیکنان ایرانی در لیگ های عربی گذاشته شود.