به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، زینبالسادات حسینی نماینده دفتر تحکیم وحدت در دیدار جمعی از دانشجویان با رهبر معظم انقلاب به ایراد سخنرانی پرداخت
متن کامل نماینده دفتر تحکیم وحدت بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیماللَّهُمَّ وَ أَنْطِقْنِی بِالْهُدَى، وَ أَلْهِمْنِی التَّقْوَى، وَ وَفِّقْنِی لِلَّتِی هِیَ أَزْکَىآقا جان سلام علیکم
سلام گرم مجموعه ی انجمن های اسلامی دانشگاه های سراسر کشور(دفتر تحکیم وحدت) را پذیرا باشید. خوشحالیم در حکومتی زندگی می کنیم که در آن بالاترین عنصر حکومت، مصداق آن حدیث شریف مولی الموالی امیرالمومنین علی (ع) است که به مالک فرمودند: لاَ یَکُنْ لَکَ إِلَى اَلنَّاسِ سَفِیرٌ إِلاَّ لِسَانُکَ وَ لاَ حَاجِبٌ إِلاَّ وَجْهُکَ براستی که نباید میان تو و مردم هیچ پرده ای جز صورت تو و هیچ واسطه ای جز زبانت باشد. براستی آیا میان مسئولان حکومت اسلامی و مراجعین شان در وضعیت کنونی این قاعده مسلم، برقرار است؟ امروز گرفتن وقت ملاقات با مسئولین و دیدار آنها به گذر ازهفت خوان رستم می ماند. ملاقات با مسئولین ، نمایندگان مجلس ،و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز نیازمند عبور از فیلتر های زیادی بوده و اخیرا نمایندگان مجلس با تصویب استانی شدن انتخابات اعلام کردند که دیدار های مردمی را وقت گیر می دانند. به نظر ما، نیاز به جلسات بیشتر با حضرت عالی احساس می شود چرا که این جلسات ظاهرا تنها محل ارتباط بی واسطه با شماست.
یکی از حوزه های مهمی که جناب عالی در شعار سال قبل آورده بودید حوزه ی اقتصاد بود. متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که میدان جمله ی «ما می توانیم» در عرصه سخن بسی فراخ و در عرصه عمل بسی تنگ است. برخی ها با شنیدن شعار « ما می توانیم» در دل پوزخندی می زنند و ظرفیت عظیم ملت مقتدر ایران را به سخره می گیرند. از این جایگاه خود و آن مسئولین را نصیحت کرده و رجوع به سخنان امام را توصیه می کنیم همان امامی که روح "ما می توانیم" را در رگهای جوانان این مرزوبوم جاری کرده است. ملعون است ملتی که آب و زمین داشته باشد ولی بازهم نیازمند دیگران باشد.عمل به قاعده نفی سبیل که منشا قرانی دارد ضامن عزت ملت ایران خواهد بود و اگر از گرسنگی بمیریم، دست نیاز به سوی اجنبی متکبر دراز نخواهیم.
آری، براستی عرصه جهاد، امروز در میدان اقتصاد مقاومتی بوده و از بنرنویسی ها و شعار ها کاری ساخته نیست.
و اما فرهنگ
همانکه بحق توسط جنابعالی به فضای تنفس تعبیر شده است:
امروز فرزندان شما در دفتر تحکیم وحدت به شکافها و نواقصی فکر می کنند که در ساختار قلب تصمیم گیری فرهنگی کشور نهفته است. شورای عالی انقلاب فرهنگی در برخی اسناد بالادستی به بیان کلیات و نقطه ی آمال می پردازد البته کلی گویی تا کنون چیزی از مشکلات فرهنگی کشور حل نکرده است. باید تکلیف دکترین فرهنگی را یکبار برای همیشه معین کرد تا همه دستگاههای متعدد فرهنگی وظایف خود را بدانند و مهم تر آنکه مشخص شود چه کسی باید در مورد ضمانت اجرایی این اسناد پاسخگو باشد. در روزگاری که فیلم های هالیوودی نتیجه ساعتها تفکر در اتاق فکر صاحبان صهیونیستی سینما است، آیا نباید اتاق فکری باشد تا با رصد معضلات فرهنگی از ابزار قدرتمند دنیای امروز یعنی فیلم استفاده کرد و به جراحی ناخودآگاه معضلات فکری و فرهنگی جامعه پرداخت؟آن چه در مورد فرهنگ به نظر میرسد را در دو نکته تقدیم می کنیم:
۱- نگاه سیاسی را باید از حوزه فرهنگ و سیاستگذاری فرهنگی زدود؛ سیستم فرهنگی کشور و نگاه مسئولین آن نباید از تغییرات سیاسی حاصل از تغییر دولتها تاثیر پذیرد. لذا می خواهیم تمهیدی اندیشیده شود که فارغ از هرنوع ملاحظات سیاسی، ساختار اجرایی فرهنگ در کشور مستقل از تغییر دولتها گردد.
۲- جوان گرایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی امری است که از اول انقلاب مورد توجه بوده است. اما امروز چه تعداد از کرسی های شورا را افراد جوان تشکیل می دهند؟ آیا نیروی جوانی در کنار تجربه ی کهنسالی مکمل یکدیگر نخواهند بود؟ با توجه به اینکه این شورا با تلاش مجموعه دفتر تحکیم وحدت پس از انقلاب فرهنگی شکل گرفته است لازم است جایگاهی ویژه تشکل های دانشجویی در این شورا در نظر گرفته شور تا بتوانند در کنار دیگر عناصر جوان به هم افزایی با اعضای کنونی بپردازند.
در این میان لازم میدانیم قدری هم به مشکلات حاکم بر آموزش عالی کشور پرداخته و نکاتی را با حضرت عالی درمیان بگذاریم:
۱- سال قبل شاهد طرح ادعایی بزرگ به عنوان بورسیه ها از جانب وزارت علوم بودیم .ضمن اینکه خواستار برخورد جدی با خاطیان این عمل غیر اخلاقی و غیرشرعی هستیم، خواهان رسیدگی به این موضوع میباشیم . با توجه به مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، حق از دانشجویان گرفته شده و احکام دانشگاهها نهایی و غیرقابل اعتراض هستند با توجه به اصل ۳۴ قانون اساسی حق اعتراض برای همه افراد محترم بوده و شورای عالی انقلااب فرهنگی نمیتواند این حق را از دانشجویان بگیرد.
۲- فضای سیاسی دانشگاه جولانگاه افراد سیاسی و پر حاشیه شده است که ادامه این روند، دانشگاه را سیاستزده و دانشجویان را به پیاده نظام احزاب تبدیل خواهد کرد. در سال گذشته شاهد اعطای مجوز به تشکل هایی با پسوند اسلامی بودیم که بعضا علارغم اعتقاد به اسلام صرفا جهت تاسیس تشکل مجبور به پذیرش عنوان اسلامی در اساسنامه خود میشوند و تاسف بارتر اینکه در سال های اخیر شاهد تاسیس انجمن های اسلامی دانشجویان با پسوند های مختلف با هدف تضعیف انجمن های اصیل و انقلابی بودیم. راهکارما برای حل این مسئله این است که در قانون بازنگری شود و به دانشجویان غیرمسلمان که معتقد به قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند اجازه تاسیس تشکل داده شود تا راه سواستفاده از عنوان اسلامی بسته شود.
مطلب دیگر در مورد فضای دانشگاه سخت گیری مسئولین دانشگاهی به تشکل های انقلابی و عدم حمایت مادی و معنوی از آنها میباشد.
۳- امروز با رجوع به آمارهای سایهای معتبر و اذعان مسولین وزارت علوم می توان دریافت که رتبه ایران در تولید علم از ۱۵ به رتبه ۱۷ رسیده و نهال نوپای علم در کشور با کاهش رشد مواجه شده است. با حفظ این روند و ادامه افت رتبه ایران در آینده ای نزدیک شاهد عقب ماندگی کشورمان از کشورهای منطقه خواهیم بود.
۴- هنوز هم دانشگاه های کشور با تولید مقاله، به نقش آفرینی در پازلی مشغولند که غرب تهیه کرده است. امروز مقالات ISI اساتید کشور به صرف معتبر بودن مجلات خارجی در خدمت تحقیق و توسعه ی کمپانیهای غربی قرارا میگیرد. تاکی قوانین کشور، تداوم سیستماتیک این امر غلط و توهین آمیز را بر دانشگاهیان تحمیل خواهد کرد؟ قوانینی می خواهیم تا دانشگاه را در خدمت توسعه فنی مورد نیاز کشور خودمان در آورد. امروز اساتید و دانشجویان که از پول بیت المال گذران زندگی می کنند باید به این مساله پاسخ دهند که چرا در ازای دریافت پول از جیب ملت ایران برای توسعه ی کمپانی های غربی تلاش می کنند.
و اما چند تذکر:
۱-مشکل اصلی مبارزه با فساد در حال حاضر انتقال فساد از دستگاههای اجرایی و دولتی به دستگاههای نظارتیست در این میان قوه قضاییه نقش اساسی داشته و این قوه با نظارت بر عملکرد خود میتواند مهمترین تاثیر را در مبارزه با فساد ایفا کند.
۲- نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی باتوجه به نزدیک بودن پایان دوره خود طرح هایی تصویب و بررسی میکنند که با رسالت آنها در تناقض است. تصویب طرح استانی شدن انتخابات مجلس، عدم نیاز بررسی صلاحیت نمایندگان فعلی و موارد دیگر از این قبیل اقدامات است.
۳-علارقم خدمات شایان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این نهاد انقلابی متاسفانه نتوانسته است آن مدل فعالیت اقتصادی متناسب با اهداف خود را عملیاتی کند.
باتوجه به اهداف شکل گیری سپاه پاسداران فعالیت اقتصادی این مجموعه باید در جهت توسعه اقتصادی کشور باشد نه صرفا سود آوری.
۴- به عنوان نکته آخر لازم میدانیم نقدی بر نظام بانکی کشورمان داشته باشیم. امروز مردم عادی که تمکن مالی نیز ندارند پس از اخذ وام از بانکها بعضا بدلیل مشکلات مالی ناشی از ورشکستگی، گرانیها و بی ثباتی های نظام اقتصادی با مشکل عدم بازپرداخت تسهیلات خود روبه رو شده و چون توانایی مالی ندارند با جریمه های دیرکردکلانی مواجه می شوند که فرمول محاسبه ی آن متفاوت و ارقام حاصل از آن فرمول ها سرسام آورتر از سود بانکی است. اما این سوال مطرح است که چرا با وجود فتوای صریح تعداد زیادی از مراجع در مورد ربوی بودن دریافت این نوع وجوه، بازهم نظام بانکی به دریافت این پول از مردم اقدام می کند و متاسفانه با عناوینی جایگزین چون وجه التزام، به عمل غیر شرعی خود لباس شرع می پوشانند؟ چطور عده ای پیدا میشوند که بدون هیچ وثیقه ای وام های کلان دریافت میکنند و هیچ قصد بازپرداخت به بانک ها را ندارند اما این قانون در مورد آنها اعمال نمیشود؟ به محضر حضرتعالی اعلام میداریم که با دست برتر بانک ها در این مورد، صدای خرد شدن استخوان طبقه ی ضعیف به گوش می رسد.
در انتها لطفا به این سوال که مکررا با آن در دانشگاهها مواجه هستیم پاسخ فرمایید:
تفاوت آنچه به عنوان نظام اقتصادی در کشورمان پیدا شده با مدل نظام سرمایه داری غربی در چیست؟
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13940421090315 [pdate] => 13940421085600 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 67 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 460656 [title] => مسئولان فرهنگی دانشگاه ها بفهمند!! [pdate] => 13940823194000 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 428552 [title] => انتخابات شورای مرکزی، حسن ختام نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت است [pdate] => 13940506193900 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 428522 [title] => نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت در اصفهان آغاز شد+ تصاویر [pdate] => 13940506163900 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 425814 [title] => مسئولان با تذکر جدی به زیر مجموعه خود مانع ایجاد مشکلات جدید در دانشگاهها شوند [pdate] => 13940424111116 [service_id] => 12 ) [4] => Array ( [id] => 425255 [title] => برگزاری ضیافت افطار جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران [pdate] => 13940422130404 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 425237 [title] => شرکت اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا همراه با مردم در راهپیمایی+ تصویر [pdate] => 13940422144115 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 425188 [title] => یادت باشد بگویی از بچههای با مرام انجمن کارت را گرفتیها/ وقتی صحبتهای درگوشی نیلی با هاشمی توی ذوق می زد! [pdate] => 13940422110213 [service_id] => 11 ) [7] => Array ( [id] => 425162 [title] => از شورای فرهنگی دانشگاهها انتظار میرود مجوز تشکیل تشکلهای بی اصل و نسبی را ندهد [pdate] => 13940422102842 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 425155 [title] => تنگ نظری و تبعیض تا کجا؟ [pdate] => 13940422110100 [service_id] => 11 ) [9] => Array ( [id] => 424912 [title] => لبخند رضایتبخش آقا از صحبتهای حماسی نماینده بسیج/ خط و نشان مجری شیرازی برای دبیر جاد! [pdate] => 13940421120852 [service_id] => 11 ) [10] => Array ( [id] => 424890 [title] => چرا بدون هیچ هراسی آیین نامه هایی خلاف مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ میشود؟+ متن سخنان [pdate] => 13940421105500 [service_id] => 11 ) [11] => Array ( [id] => 424822 [title] => دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در وقت اضافه/ نگذارید به تشکلهای دانشجویی انقلابی فشار بیاورند/خود را آماده کنید برای ادامه مبارزه با استکبار [pdate] => 13940421023201 [service_id] => 6 ) [12] => Array ( [id] => 424820 [title] => گلایه از تحرکات حزبی ائمه جمعه و منصوبین رهبری + متن سخنان [pdate] => 13940421011100 [service_id] => 11 ) [13] => Array ( [id] => 424751 [title] => در پاسخ به مطالبات رهبری فقط میتوانم بگویم «شرمندهایم» [pdate] => 13940420164755 [service_id] => 11 ) [14] => Array ( [id] => 373035 [title] => ۱۰ دیدار، ۲۰ شاخص [pdate] => 13930915113200 [service_id] => 6 ) [15] => Array ( [id] => 336167 [title] => فیلم/ حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930506123700 [service_id] => 3 ) [16] => Array ( [id] => 335803 [title] => «7 دقیقه متن» حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبری روی آنتن شبکه 3 میرود [pdate] => 13930505092200 [service_id] => 4 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 425155 [title] => تنگ نظری و تبعیض تا کجا؟ [pdate] => 13940422110100 [service_id] => 11 [rutitr] => باشگاه دانشجویان/ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 460656 [title] => مسئولان فرهنگی دانشگاه ها بفهمند!! [pdate] => 13940823194000 [service_id] => 11 [rutitr] => خبرگزاری دانشجو گزارش می دهد؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 428552 [title] => انتخابات شورای مرکزی، حسن ختام نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت است [pdate] => 13940506193900 [service_id] => 11 [rutitr] => امیری خبر داد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 428522 [title] => نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت در اصفهان آغاز شد+ تصاویر [pdate] => 13940506163900 [service_id] => 11 [rutitr] => به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 425814 [title] => مسئولان با تذکر جدی به زیر مجموعه خود مانع ایجاد مشکلات جدید در دانشگاهها شوند [pdate] => 13940424111116 [service_id] => 12 [rutitr] => زینلیان در گفتگو با«خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 425255 [title] => برگزاری ضیافت افطار جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران [pdate] => 13940422130404 [service_id] => 12 [rutitr] => به میزبانی مسجد دانشگاه تهران صورت میگیرد؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 425237 [title] => شرکت اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا همراه با مردم در راهپیمایی+ تصویر [pdate] => 13940422144115 [service_id] => 11 [rutitr] => در روز قدس صورت گرفت: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 425188 [title] => یادت باشد بگویی از بچههای با مرام انجمن کارت را گرفتیها/ وقتی صحبتهای درگوشی نیلی با هاشمی توی ذوق می زد! [pdate] => 13940422110213 [service_id] => 11 [rutitr] => حاشیه نگاری دیدار رهبرانقلاب با دانشجویان؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 425162 [title] => از شورای فرهنگی دانشگاهها انتظار میرود مجوز تشکیل تشکلهای بی اصل و نسبی را ندهد [pdate] => 13940422102842 [service_id] => 11 [rutitr] => چوپانکاره در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» : [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 424822 [title] => دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در وقت اضافه/ نگذارید به تشکلهای دانشجویی انقلابی فشار بیاورند/خود را آماده کنید برای ادامه مبارزه با استکبار [pdate] => 13940421023201 [service_id] => 6 [rutitr] => گزارش کامل دیدار دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی با رهبر انقلاب [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 424912 [title] => لبخند رضایتبخش آقا از صحبتهای حماسی نماینده بسیج/ خط و نشان مجری شیرازی برای دبیر جاد! [pdate] => 13940421120852 [service_id] => 11 [rutitr] => حاشیهنگاری از دیدار امام خامنهای با دانشجویان؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 424890 [title] => چرا بدون هیچ هراسی آیین نامه هایی خلاف مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ میشود؟+ متن سخنان [pdate] => 13940421105500 [service_id] => 11 [rutitr] => نماینده دانشجویان دانشگاههای آزاد در محضر رهبر انقلاب؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [12] => Array ( [id] => 335803 [title] => «7 دقیقه متن» حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبری روی آنتن شبکه 3 میرود [pdate] => 13930505092200 [service_id] => 4 [rutitr] => هفتمین قسمت از برنامه «حذف و اضافه»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [13] => Array ( [id] => 336167 [title] => فیلم/ حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930506123700 [service_id] => 3 [rutitr] => مستند «هفت دقیقه متن»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [14] => Array ( [id] => 373035 [title] => ۱۰ دیدار، ۲۰ شاخص [pdate] => 13930915113200 [service_id] => 6 [rutitr] => چرا دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب دارای اهمیت مضاعف است؟ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [15] => Array ( [id] => 424751 [title] => در پاسخ به مطالبات رهبری فقط میتوانم بگویم «شرمندهایم» [pdate] => 13940420164755 [service_id] => 11 [rutitr] => زارع در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [16] => Array ( [id] => 424820 [title] => گلایه از تحرکات حزبی ائمه جمعه و منصوبین رهبری + متن سخنان [pdate] => 13940421011100 [service_id] => 11 [rutitr] => نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در محضر رهبر انقلاب: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => دیدار رهبری [id] => 808545 [tag_id] => 5305 ) [1] => Array ( [tag] => فضای سیاسی [id] => 808546 [tag_id] => 7800 ) [2] => Array ( [tag] => دفتر تحکیم [id] => 808547 [tag_id] => 326368 ) [3] => Array ( [tag] => دانشگاه [id] => 808548 [tag_id] => 357 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 202673 [cid] => 424831 [comment_name] => الهه سادات [comment_mail] => [comment_message] => احسنت به این جوانان فرهیخته بابصیرت .. احساس افتخار میکنم که چنین جوانان انقلابی و آگاه و با درایتی داریم .. خداوند حفظشون کند ان شاء الله [comment_date] => 13940421104701 [comment_ip] => 97042269 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => زهرا مهدي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) ) [comments_stats] => Array ( [P] => 1 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1علی پهلوان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خصوص دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب گفت: این دیدار که بین دانشجویان، تشکلهای دانشجویی با رهبر انقلاب است دیداری بی نظیر و تاریخی است که در هیچ جای دنیا وجود ندارد که دانشجویان و قشر جوان بتوانند بدون موانع نظرات و انتقادات خود را با مسئولان کشور به راحتی در میان بگذارند.
وی افزود: دانشجویان قشر آرمان گرا و به تعبیر شهید بهشتی چشم بیدار و موذن جامعه هستند که اگر خواب بماند نماز جمعه قضا میشود. بالاخره جنبش دانشجویی و دانشجویان زبان بران و چشم تیزی دارد که میتواند مسائل مختلف را رصد کند و دیدگاههای مختلف را مطرح کند.
دبیر تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان اضافه کرد: آرمان گرایی، گوشزد کردن و مطالبه گری دانشجویان این اثر را بر مسئولین کشور خواهد داشت که مطالبات دانشجویان را میشنوند و به نوعی جنبش دانشجویی منعکس کننده صدای قشر جوانان به مسئولین است مطالباتی که از سوی دانشجویان صورت میگیرد در فضای مسئولین کشور همواره اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به اینکه به عنوان نماینده جامعه اسلامی در دیدار امروز رهبر انقلاب با دانشجویان صحبت خواهد کرد افزود: در این دیدار حول محور شرایط ایران، جایگاه منطقه و این که ما در یک پیچ تاریخی قرار گرفته ایم صحبت خواهیم کرد و میخواهیم مسئولین را متوجه این مسئله کنیم.
پهلوان خاطر نشان کرد: باید به مسئولین گوشزد کنیم درگیری سیاسی ایجاد کردن و اختلاف افکنی را باید کنار گذاشته و تمرکز آنها باید بر روی مباحث علمی باشد.
وی در پایان اضافه کرد: در این دیدار همچنین در خصوص فضای مجازی و مباحث هستهای نیز در محضر رهبر معظم انقلاب صحبتهایی خواهیم داشت.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13940420122202 [pdate] => 13940420122202 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 12 [cat_id] => 75 [sec_id] => 219 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 424724 [title] => مطالبات بر زمین ماندهای که بهتر است در محضر امام امت مطرح شود [pdate] => 13940420153400 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 373035 [title] => ۱۰ دیدار، ۲۰ شاخص [pdate] => 13930915113200 [service_id] => 6 ) [2] => Array ( [id] => 336167 [title] => فیلم/ حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930506123700 [service_id] => 3 ) [3] => Array ( [id] => 335803 [title] => «7 دقیقه متن» حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبری روی آنتن شبکه 3 میرود [pdate] => 13930505092200 [service_id] => 4 ) [4] => Array ( [id] => 335068 [title] => امروز؛ دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب [pdate] => 13930501081800 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 254914 [title] => مستند «قصه دیدار» - قسمت دوم [pdate] => 13930501092500 [service_id] => 3 ) [6] => Array ( [id] => 254867 [title] => مستند «قصه دیدار» - قسمت اول [pdate] => 13930501092400 [service_id] => 3 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 373035 [title] => ۱۰ دیدار، ۲۰ شاخص [pdate] => 13930915113200 [service_id] => 6 [rutitr] => چرا دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب دارای اهمیت مضاعف است؟ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 336167 [title] => فیلم/ حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930506123700 [service_id] => 3 [rutitr] => مستند «هفت دقیقه متن»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 335803 [title] => «7 دقیقه متن» حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبری روی آنتن شبکه 3 میرود [pdate] => 13930505092200 [service_id] => 4 [rutitr] => هفتمین قسمت از برنامه «حذف و اضافه»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 254914 [title] => مستند «قصه دیدار» - قسمت دوم [pdate] => 13930501092500 [service_id] => 3 [rutitr] => بازنشر/ بهمناسبت دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 254867 [title] => مستند «قصه دیدار» - قسمت اول [pdate] => 13930501092400 [service_id] => 3 [rutitr] => بازنشر/ بهمناسبت دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 335068 [title] => امروز؛ دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب [pdate] => 13930501081800 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 424724 [title] => مطالبات بر زمین ماندهای که بهتر است در محضر امام امت مطرح شود [pdate] => 13940420153400 [service_id] => 11 [rutitr] => دیداری دانشجویی برای بیان مسائل اساسی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => پهلوان [id] => 807607 [tag_id] => 256842 ) [1] => Array ( [tag] => مذاکره [id] => 807608 [tag_id] => 1824 ) [2] => Array ( [tag] => دیدار [id] => 807609 [tag_id] => 220 ) [3] => Array ( [tag] => رهبر انقلاب [id] => 807610 [tag_id] => 1827 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 202579 [cid] => 424628 [comment_name] => غریب [comment_mail] => [comment_message] => دانشجو موذن جامعه است اگر خواب بماند نماز امت قضا می شود . شهید مظلوم بهشتی [comment_date] => 13940420190231 [comment_ip] => 3269527768 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => زهرا مهدي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) ) [comments_stats] => Array ( [P] => 1 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه»، در دهمین قسمت خود با موضوع «ازدواج دانشجویی آسان است» با حضور مسئولین مرتبط و کارشناسان ویژه به مسائلی از قبیل ذهنیتها و باورهای غلط اجتماعی در باب ازدواج جوانان و موانع و مشکلات جدی معیشتی و اقتصادی بر سر راه جوانان میپردازد.
این برنامه پنجشنبه 6 شهریور ماه رأس ساعت 17:15 به طور زنده از شبکه سه سیما به روی آنتن میرود.
میهمانان این قسمت از «حذف و اضافه» دکتر محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و دکتر امیرحسین بانکیپور عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، دکترای فلسفه غرب و متخصص امر ازدواج و خانواده هستند.
همچنین دکتر محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویی از میهمانان تلفنی این قسمت از برنامه خواهند بود. پیگیری این هفته «حذف و اضافه»، بحث پیرامون برنامههای سرپرست وزارت علوم در مورد بازگشایی دانشگاهها است.
برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما به مؤلفههای دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاهها میپردازد.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930605161401 [pdate] => 13930605161401 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 353473 [title] => فرد مناسب برای "ازدواج" از طریق مناسبات اجتماعی به دست نمیآید/ 20 میلیون تومان وام برای زوجهای دانشجوی دانشگاه آزاد [pdate] => 13930613195900 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 352512 [title] => هرچه امکانات اقتصادی بیشتر شد، آمار طلاق بالا رفت/ دانشگاه باید مرکز آموزش، مشاوره و همسریابی شود [pdate] => 13930609100542 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 352461 [title] => مشکلات مالی دانشگاههای علوم پزشکی مانعی در توجه به ازدواجهای دانشجویی است [pdate] => 13930609090136 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 352016 [title] => ازدواجهای دانشجویی دارای ظرفیت اشاعه فرهنگ ازدواجهای آسان در جامعه هستند [pdate] => 13930607125848 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 352013 [title] => 10 ازدواج دانشجویی در دانشگاه آزاد رودسر انجام شد [pdate] => 13930608145029 [service_id] => 11 ) [5] => Array ( [id] => 350912 [title] => فیلم/ بررسی اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930601151200 [service_id] => 3 ) [6] => Array ( [id] => 350356 [title] => نقدوبررسی عملکرد دانشگاه پیامنور به برنامه «حذف و اضافه» میآید [pdate] => 13930529090300 [service_id] => 11 ) [7] => Array ( [id] => 336167 [title] => فیلم/ حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930506123700 [service_id] => 3 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 350912 [title] => فیلم/ بررسی اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930601151200 [service_id] => 3 [rutitr] => با حضور مسئولان دانشگاه پیام نور؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 350356 [title] => نقدوبررسی عملکرد دانشگاه پیامنور به برنامه «حذف و اضافه» میآید [pdate] => 13930529090300 [service_id] => 11 [rutitr] => با حضور رئیس و معاون آموزشی دانشگاه پیامنور؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 336167 [title] => فیلم/ حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930506123700 [service_id] => 3 [rutitr] => مستند «هفت دقیقه متن»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 352013 [title] => 10 ازدواج دانشجویی در دانشگاه آزاد رودسر انجام شد [pdate] => 13930608145029 [service_id] => 11 [rutitr] => معاون فرهنگی دانشگاه آزاد رودسر: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 352016 [title] => ازدواجهای دانشجویی دارای ظرفیت اشاعه فرهنگ ازدواجهای آسان در جامعه هستند [pdate] => 13930607125848 [service_id] => 11 [rutitr] => مسئول نهاد رهبری در دانشگاه لرستان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 352461 [title] => مشکلات مالی دانشگاههای علوم پزشکی مانعی در توجه به ازدواجهای دانشجویی است [pdate] => 13930609090136 [service_id] => 11 [rutitr] => استاک در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 352512 [title] => هرچه امکانات اقتصادی بیشتر شد، آمار طلاق بالا رفت/ دانشگاه باید مرکز آموزش، مشاوره و همسریابی شود [pdate] => 13930609100542 [service_id] => 11 [rutitr] => در قسمت دهم برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 353473 [title] => فرد مناسب برای "ازدواج" از طریق مناسبات اجتماعی به دست نمیآید/ 20 میلیون تومان وام برای زوجهای دانشجوی دانشگاه آزاد [pdate] => 13930613195900 [service_id] => 11 [rutitr] => در قسمت یازدهم برنامه "حذف و اضافه" مطرح شد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => حذف و اضافه [id] => 461586 [tag_id] => 18542 ) [1] => Array ( [tag] => ازدواج آسان [id] => 461587 [tag_id] => 10458 ) [2] => Array ( [tag] => ازدواج دانشجویی [id] => 461588 [tag_id] => 11009 ) [3] => Array ( [tag] => جوانان [id] => 461589 [tag_id] => 2578 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، 29 مردادماه 93 نهمین قسمت از سری جدید برنامه «حذف و اضافه» با موضوع «دانشگاه پیام نور» به طور زنده روی آنتن شبکه سه سیما رفت. در ابتدای برنامه گزارشی از روند استیضاح فرجی دانا، وزیر علوم پخش گردید و سپس در آیتم «خبرنامه»، به آخرین تحولات و اخبار حوزه دانشگاه کشور پرداخته شد.
پرسش پیامکی قسمت نهم برنامه «حذف و اضافه» اینگونه طرح شد: آیا اعتبار مدرک تحصیلی پیام نور با کوشش آنها متناسب است؟
در ابتدای گفتگو ابوالفضل فراهانی، ریاست دانشگاه پیامنور کشور و میهمان برنامه، در خصوص تعریف و رسالت اصلی دانشکاه پیامنور و تفاوت آن با دانشگاههای دیگر کشور گفت: دانشگاه پیام نور مصوب 1367 شورای عالی انقلاب فرهنگی است. اما عملا فعالیت خود را از سال 68 شروع کرد و امروز یک ربع قرن از فعالیت آموزشی آن میگذرد. حدود 850 هزار دانشجو در هر سه مقطع تحصیلی شاغل به تحصیل هستند و حدود 760 هزار دانشآموخته در هر سه مقطع تحصیلی دارد. این دانشگاه در حال حاضر 495 مرکز و واحد در کشور و 14 نمایندگی خارج از کشور دارد.
وی افزود: سه وظیفه اصلی آموزش عالی تولید دانش، تربیت نیروی متخصصص و ترویج دانش و ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه است. همه دانشگاهها این سه هدف را پی میگیرند. منتها برخی از دانشگاهها وظیفه محوریتری در تحقق یک یا دو هدف فوق دارد. دانشگاه پیام نور وظیفه ترویج دانش و ارتقای سطح فرهنگ عمومی به همراه تربیت نیرو را دارد. پذیرش این دانشگاه بومی است. این ویژگی کمک میکند تا دانشجویان در محل تحصیل خود ادامه تحصیل دهند. همچنین به دانش اقتصادیتر و تربیت در فضای سالمتر و در کنار خانواده خود کمک میکند.
در ادامه کریمی، معاون آموزشی دانشگاه پیامنور و میهمان دیگر برنامه «حذف و اضافه» بیان داشت: بحث تحصیل نیمهحضوری در خیلی از محافل و مجامع برابر با elearning یا آموزش از راه دور یا آموزش مجازی تلقی میشود، درصورتی که نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها یک شیوه آموزشی با نام شیوه آموزشی باز یا open univercity متعارف است که از همه شیوههای آموزشی برای انتقال محتوهای آموزشی بهره میگیرند. بخشی از این یا یکی از شیوهها میتواند شیوه آموزش مجازی باشد.
وی با اشاره به اساسنامه دانشگاه پیامنور افزود: در اساسنامه نیز به صراحت به آموزش نیمهحضوری اشاره میکند. یعنی بخشی از این آموزش حتما باید حضوری باشد. بسته به محتوا و نوع رشته این سهم تغییر میکند. قطعا در رشتههای علوم انسانی این سهم کمتر از رشتههای فنی و مهندسی است.
کریمی خاطرنشان کرد: دانشگاه پیامنور برخلاف دانشگاههای دیگر که عمدتا استادمحور است، محتوامحور است. در گذشته کتابمحور بود اما امروزه از هر شیوهای که بتوان محتوا را منتقل کرد همچون محتوای الکترونیکی و آموزش الکترونیکی استفاده میکند. ضمنا امروز سمت و سوی دانشگاه این است که این سهم را بیشتر کند.
در ادامه فراهانی در پاسخ به این سوال که "چرا سهم اساتید با درجه استاد و دانشیار در این دانشگاه کم است؟" اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه 3870 نفر عضو هیئت علمی دارد. حدود 63 درصد آنها مربی (کارشناسی ارشد) هستند. حدود 33 درصد استادیار هستند و حدود 4درصد دانشیار و استادتمام هستند. در حال حاضر تعداد استادتمام دانشگاه 19 نفر است. نکتهای که باید اینجا اضافه کنم این است که در نظامهای آموشی راه دور ماموریت آموزش از طریق رسانه انجام میشود؛ این رسانه میتواند کتاب و آموزش مجازی باشد.
وی افزود: همچنین تولیدکنندگان محتوا عموما رتبههای علمی بالایی دارند. تمام کسانی که در تولید محتوا نقش دارند، حداقل رتبه علمی آنها استادیار و بالاتر است. ضمن آنکه برنامه امروز دانشگاه این است که در تیمهای تهیه محتوای درسی لزوما یک نفر استادتمام یا دانشیار باشد. پس از آنکه محتوای درس اعم تهیه شد، چارچوب و محتوا یکسان است. آن کسی که آن را تدریس میکند به عنوان دستیار آموزشی شناخته میشود. لذا کار آموزش در دانشگاه پیامنور متمایز از دانشگاههای دیگر انجام میشود.
رئیس دانشگاه پیامنور خاطرنشان کرد: در دانشگاه حضوری کل پروسه و فرآیند آموزش در اختیار استاد است. لذا باید استاد از رتبه علمی بالایی برخوردار باشد. اما در دانشگاه پیامنور تیمهای تهیه درس عموما باید رتبههای علمی بالایی داشته باشند. اگرچه برنامه دانشگاه ارتقای سطح هیئت علمی خود است. این جایگاه 63 درصدی شایسته این دانشگاه نیست. اما به طور کلی هرم هیئت علمی دانشگاههای راه دور متفاوت از هرم هیئت علمی دانشگاههای حضوری است.
کریمی درخصوص میزان پراکندگی دانشجویان اشرد و دکترای دانشگاه پیامنور بیان داشت: اساس ورود به دورههای تحصیلات تکمیلی برخورداری از یک حداقلها است. از جمله برخورداری از اعضای هیئت علمی با درجه بالا. در کنار آن بسته به نوع رشته نوع امکانات و تجهیزات ضروری است. قطعا همانطور که انتظار میرود بخش عمده این پراکندگی در استان تهران است، اما در شهرهای دیگر نیز حضور پررنگی داریم. از جمله استانهای خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی، استان فارس و... . تقریبا میتوان گفت اکثر استانها درگیر مسئله تحصیلات تکمیلی هستند فقط باید حداقلهایی که مورد تائید مجموعه وزارت علوم و به خصوص شورای گسترش آموزش عالی است، را رعایت کنند.
وی شرایط بومی را برای دانشجویان ارشد و دکترا لزومی ندانست و گفت: ما تابع ضوابط وزارت علوم هستیم و در این مقطع بومی نمیگیریم. مسئله بومی فقط برای دوره کارشناسی مطرح است.
در ادامه فراهانی بیان داشت: دانشگاه پیامنور با شعار وحدت آموزش برای همه فعالیت خود را شروع کرد. لذا ورود به این دانشگاه سهل است. الگویی که در کشورهای توسعه یافته اغلب طرح میشود. بر این اساس همه افراد اجازه ورود یا اجزاه وورد آسانتر به دانشگاه ما را دارند. اما خارجشدن از این دانشگاه و فارغالتحصیلشدن از آن بسیار مشکل است. بار اصلی آموزش بر روی دوش دانشجو است. در دوره جدید ارتقای کیفی یکی از مؤلفههای مهم و هدفی است که از آن کوتاه نخواهیم آمد.
ریاست دانشگاه پیام نور پیرامون آزمونهای سخت این دانشگاه بیان داشت: در بخش آزمونها هر دوره از آزمون پیام نور یک کنکور است. در آخرین دوره یک میلیون و نهصد هزار نفر آزمون به سبک کنکور آزمون دادند و سریع نتایج اعلام شد. یعنی کمترین عامل انسانی نقش داشتند؛ یعنی سلامت آزمون و ارتقای کیفیت. گاها دانشجوی ما برای 0.35 نمره قبلو نمیشود. در دانشگاه پیام نور دانشجو باید به اتکای خود موفق شود. البته دانشگاه نیز باید بستر آموزش را فراهم کند. علی رغم اینکه دانشگاه پیام نور سهم بالایی از استعدادهای کنکور و بودجه عمومی دولت را ندارد، اما خروجیهای این دانشکاه در رقابت با دانشگاههای دیگر در کارشناسی ارشد و دکترا بسیار بالا است.
کریمی نیز درباره اعتبار مدرک تحصیلی دانشجویان پیام نور اظهار داشت: برای اینکه یک مدرک اعتبار داشته باشد، الزامات قبلی نیاز دارد. در بحث مدارک آموزش عالی دانشجویانی که از طریق پروسه وزارت علوم و آزمون سنجش و آموزش کشور ورود میکنند و تا آخرین لحظه تمامی مقرارتشان تابع ضوابط و مقررات مورد تائید وزارت علوم است، هیچ معنایی ندارد که بحث اعتبار مدرک را درباره آنها مطرح کنیم. البته ما نیز دغدغه اعتبار مدرک را داریم. متاسفانه در برخی از سازمانها و شرکتهای عموما خصوصی، سلیقهای برخورد میکنند. از قبل نیروهای موردنظرشان مشخص است و میگویند فارغ التحصیل دانشجویان پیامنور یا غیردولتی اولویت نیستند. تاکید میکنم فارغ التحصیلان این دانشگاه در مجموعه سازمانهای دولتی از گذشته تا امروز مدرکشان اعتبار داشته و دارد. بسیاری از فارغ التحصیلان ما در دانشگاههای خارج در حال تحصیلاند.
فراهانی دانشجویان پیام نور را مظلومترین دانشجویان کشور دانست و گفت: در بحث امکانات تحصیلی این دانشگاه در مواردی امکانات مورد نیاز دانشجویان را نتوانسته تامین کند و در مواردی نیز در رسالت این دانشگاه نیست که همه کلاسهای خود را حضوری کند. دانشجوی ما میداند چه زحمت و تلاشی را برای دستبیابی به مدرک تحصیلی متحمل میشود، اما این تلاش در جامعه کمتر شناخته است. اینجا نیز جای نگرانی نیست. چون ما حدود یک میلیون و ششصد هزار دانشجو و دانشآموخته داریم. یعنی در بسیاری از خانوادهها یک دانشجوی پیام نور داریم. لذا از این سختی آگاه اند. یک حرف را نیز مراجع رسمی و قانونی میزند که این مراجع نیز این مدرک را همشأن با مدارک دانشگاه دولتی میداند. اما اصلاح وجهه و باور اجتماعی شاید نیازمند زمان بیشتری است. ما کمترین ریزش دانشجو را نسبت به رقبای خود داریم. علتش این است که دانشجویان، این دانشگاه را شناختهاند و پذیرفتهاند.
وی درخصوص میزان بکارگیری از فارغ التحصیلان دانشگاه پیامنور در بدنه این دانشگاه گفت: ما اعتقادمان این است که دانشجویان و دانشآموختگان پیامنور باید افرادی قوی باشند. بر این اساس برای ایشان اولویت قائل هستیم، به خصوص در زمینه جذب اعضای هئیت علمی. چون داشتن معدل 15 در مقطع کارشناسیارشد در دانشگاه پیامنور واقعا کار و انرژی میبرد و باید این فرد سالها سختکوشی کند. لذا فارغ التحصیل دوره دکترای تخصصی خود را با اولویت بالاتری جذب میکنیم. ولی به هر حال سایر ضوابط نیز مدنظر است. جذب ما اکنون ادامه دارد، اما تنها کسانی را به عنوان عضو هیئت علمی جذب میکنیم که لزوما در مقطع دکترا فارغ التحصیل شده باشند و میانگین معدل سه مقطعش از 17 کمتر نباشد. این برای جبران اتفاقاتی است که در گذشته افتاده است.
ریاست دانشگاه پیام نور ادامه داد: البته بخش مهمی از توسعه کمی که در گذشته اتفاق افتاده را تائید میکنم. به هر حال ما باید به یاد بیاوریم دهه 60 و 70 و فشار سنگین کنکور را. دانشگاه پیام نور به داد آموزش عالی رسید. این هزینه و سرمایهگذاری در داخل کشور انجام شد. افراد مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر برای دستیابی به این مدرک نشدند و دانشگاه پیامنور این ابتکار عمل را به خرج داد.
فراهانی میزان حقالزحمه اساتید این دانشگاه را همانند حقالزحمه دانشگاهان دولتی عنوان کرد و بیان داشت: این اختلاف از اینجا ناشی میشود که در دانشگاههای دولتی، یک استاد مدعو واحد معادل تدریسشده را حقالزحمه میگیرد. یعنی اگر ساعاتی به تعطیلات خورد به ازای دو واحد درسی تعداد مشخصی ساعت میگیرد. اما در دانشگاه پیامنور فرد ساعاتی را که سر کلاس برای تدریس حاضر میشود، هزینه دریافت میکند. والا میزان حقالزحمه دقیقا همان حقالزحمه است.
فراهانی با اعلام این خبر که با تصویب هیئت امنای دانشگاه بحث استقلال مالی دانشگاههای شهرستان یک مرکز استان حل شده و به زودی اجرایی خواهد شد، افزود: می خواهم از همینجا در مقابل دانشجویان، خود را متعهد کنم که دانشگاه به طور جد در برابر ارتقای سطح کیفی خود تلاش خواهد کرد. هم کتاب درسی، هم ارتقای اعضای هیئت علمی و هم توسعه زیرساختهای دروس آزمایشگاهی و قطعا دانشگاه پیام نور در سال 1396 آن دانشگاهی خواهد بود که کوچکترین افت ظرفیت را نخواهد داشت.
وی در انتها از همه دلسوزان خواست برای مشاهده توانمندیهای علمی این دانشگاه به آن ورود کنند و از دور نقد نکنند. فراهانی افزود: استفاده میکنم از این رهنمود مقام معظم رهبری که تور علمی برای اساتید بگذارید و دعوت میکنم اساتید سایر دانشگاهها و خانوادهها را که توانمندیهای علمی این دانشگاه و محیط آموزشی این دانشگاه را ببنند و به ما پیشنهاد دهند.
با اعلام نتیجه نظرسنجی این برنامه 77درصد از دانشجویان گفتند اعتبار مدرک تحصیلی پیام نور با کوشش آنها متناسب نیست و 23 درصد گفتند متناسب هست.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930601144458 [pdate] => 13930601144458 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 4 [cat_id] => 25 [sec_id] => 73 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 353473 [title] => فرد مناسب برای "ازدواج" از طریق مناسبات اجتماعی به دست نمیآید/ 20 میلیون تومان وام برای زوجهای دانشجوی دانشگاه آزاد [pdate] => 13930613195900 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 350912 [title] => فیلم/ بررسی اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930601151200 [service_id] => 3 ) [2] => Array ( [id] => 349388 [title] => باید میان مطالب آموزشی مدارس و صداوسیما همگرایی اتفاق بیافتد [pdate] => 13930525095800 [service_id] => 4 ) [3] => Array ( [id] => 336167 [title] => فیلم/ حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930506123700 [service_id] => 3 ) [4] => Array ( [id] => 329052 [title] => فیلم/ بررسی راههای پیشگیری از تقلب علمی در دانشگاهها [pdate] => 13930408113900 [service_id] => 3 ) [5] => Array ( [id] => 326487 [title] => شرطبندی دانشجویان بر سر سوالات پایان ترم/ دانشآموز دبیرستانی که مدرک آکسفورد گرفت [pdate] => 13930329220600 [service_id] => 4 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 349388 [title] => باید میان مطالب آموزشی مدارس و صداوسیما همگرایی اتفاق بیافتد [pdate] => 13930525095800 [service_id] => 4 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 336167 [title] => فیلم/ حاشیههای دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930506123700 [service_id] => 3 [rutitr] => مستند «هفت دقیقه متن»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 329052 [title] => فیلم/ بررسی راههای پیشگیری از تقلب علمی در دانشگاهها [pdate] => 13930408113900 [service_id] => 3 [rutitr] => برنامه حذف و اضافه؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 326487 [title] => شرطبندی دانشجویان بر سر سوالات پایان ترم/ دانشآموز دبیرستانی که مدرک آکسفورد گرفت [pdate] => 13930329220600 [service_id] => 4 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 350912 [title] => فیلم/ بررسی اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930601151200 [service_id] => 3 [rutitr] => با حضور مسئولان دانشگاه پیام نور؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 353473 [title] => فرد مناسب برای "ازدواج" از طریق مناسبات اجتماعی به دست نمیآید/ 20 میلیون تومان وام برای زوجهای دانشجوی دانشگاه آزاد [pdate] => 13930613195900 [service_id] => 11 [rutitr] => در قسمت یازدهم برنامه "حذف و اضافه" مطرح شد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => حذف و اضافه [id] => 456678 [tag_id] => 18542 ) [1] => Array ( [tag] => فراهانی [id] => 456679 [tag_id] => 562 ) [2] => Array ( [tag] => دانشگاه پیام نور [id] => 456680 [tag_id] => 1010 ) [3] => Array ( [tag] => دانشگاه [id] => 456681 [tag_id] => 357 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 129009 [cid] => 350900 [comment_name] => [comment_mail] => [comment_message] => موضوع پایان نامه در بعضی رشته ها در حد دکتری است [comment_date] => 13930601185957 [comment_ip] => 45315302 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => علي مرادخاني [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [1] => Array ( [comment_id] => 129024 [cid] => 350900 [comment_name] => مجتبی [comment_mail] => [comment_message] => سلام من یک دانشجوی دانشگاه پیام نرو هستم.متاسفانه این روز برخی از شرکت ها حتی ارگان های دولتی در استخدام هایخ ود از فارغ التحصیلان دانشگاه های دولتی و آزاد استفاده می کنند اما مدرک پیام نور را معتبر نمی دانند .جالب اینست برخی در جواب هم می گویند که شما فقط خوندین و پاس کردید.دانش ندارید. اما دانشگاه آزادی که با ضرایب منفی هم افراد رو قبول می کند معتبره. برای دولت متاسفم که مدرک پیام نور که یک دانشگاه دولتی هست رو قبول ندارند.پس برای چی شهریه می گیرن؟ به هر ده کوره ای رسیدند یک پیام نور دادن اما در حد یک خونه کوچک هست نه امکاناتی نه چیزی بعد میگن جای خالی زیاد داریم. هیچ امکاناتی وجود نداره.شهریه ها برای دانشجویان سال های قبل هم در سال تحصیلی جدید بالا میره.پذیرش بالا، کیفیت پایین [comment_date] => 13930601205939 [comment_ip] => 637503335 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => علي مرادخاني [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [2] => Array ( [comment_id] => 129365 [cid] => 350900 [comment_name] => shia [comment_mail] => natanaeel72@gmail.com [comment_message] => خوشحالم که بالخره حرف دلمون ( درد دلمون ) رو تو رسانه منعکس کردن ... [comment_date] => 13930602190120 [comment_ip] => 45229763 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => علي مرادخاني [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [3] => Array ( [comment_id] => 215024 [cid] => 350900 [comment_name] => مسعود محمدی [comment_mail] => gmcusa0@gmail.com [comment_message] => مدرک پیام نور با مدرک سراسری تفاوت دارد؟ برای ادامه تحصیل خارج از کشور چطور؟ لفظ distance university در ترجمه قید میشود یا مستر < در مقطع کارشناسی ارشد> با سپاس [comment_date] => 13940525204857 [comment_ip] => 2990469389 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => حسینآقا فتوحی [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => nl [country_long] => Netherlands [childs] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 256374 [cid] => 350900 [comment_name] => آریانا [comment_mail] => [comment_message] => متاسفم برای اون 77 درصد کسایی که گفتن اعتبار مدرک تحصیلی پیام نور با کوشش آنها متناسب نیست [comment_date] => 13941021134516 [comment_ip] => 45415915 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فردین آریش [cat_id] => 0 [parent_id] => 215024 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) ) ) ) [comments_stats] => Array ( [P] => 5 [N] => 3 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، 23 مردادماه 93 سری جدید برنامه «حذف و اضافه» به طور زنده روی آنتن شبکه سه رفت. در ابتدای برنامه بریدهای از بخشهای پیشین این برنامه پخش گردید و سپس در آیتم «خبرنامه»، به آخرین تحولات و اخبار حوزه دانشگاه کشور پرداخته شد.
پرسش پیامکی قسمت هشتم برنامه «حذف و اضافه» پیرامون عدالت آموزشی بود و از مخاطبان پرسیده شد "آیا برای ورود به دانشگاه دسترسی به امکانات آموزشی و فرصت تحصیلی برابر برای همه دانش آموزان وجود دارد؟"
در ابتدای گفتگوی برنامه حمیدرضا حاجیبابائی وزیر سابق وزارت آموزش و پرورش و میهمان برنامه، درباره میزان دسترسی به امکانات آموزشی و فرصت تحصیلی برابر برای همه دانشآموزان گفت: هر ساله 40 نفر در 5 رشته مختلف تحصیلی نفرات برتر کنکور اعلام میشوند. با توجه به اینکه در سال 92 تنها در رشته ریاضی و تجربی مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی داوطلب کنکور بودند، یعنی تنها در این دو رشته رقابت بین مدارس دولتی و غیردولتی بود، از میان 20 نفر برتر کنکور در این دو رشته، هر 20 نفر از مدارس دولتی بودند. 27 سال است المپیاد بینالمللی داشته ایم و سال 92 اوج موفقیت آن بود که 12 مدال طلا کسب کردیم اما امسال به 8 مدال تقلیل پیدا کرد. یعنی چه؟ یعنی کارهایی را که انجام دادیم نتیجه داده است. نتیجه کار ما را وزارت علوم، سازمان سنجش و المپیادهای بینالمللی مشخص کردهاند.
وزیر آموزش و پرورش دولت دهم افزود: بحث این نیست که مدرسه غیردولتی نباید باشد. خیر بنده معتقدم باید باشد، اما باید رقابتی عادلانه باشد. یعنی چه؟ رهبری در خراسان شمالی گفتند این غیرعادلانه نیست برای فردی که تیزهوش است، امکاناتی معادل تیزهوشی او فراهم کنید. این نخبهپروری است.
حاجی بابائی با اشاره به راهاندازی مجتمعهای آموزشی به منظور برقرای عدالت آموزشی بیان داشت: ما مجتمعهای آموزشی راه انداختیم تا بتوانیم میان روستاهایی که امکانات اینترنتی و... ندارد، تجمیع کنیم تا روستاهای با دانشآموز کمتر بتوانند از امکانات بهتری مثل معلم ورزش مشترک یا آزمایشگاه مشترک و... بهره ببرند.
در ادامه علیرضا علیاحمدی وزیر اسبق آموزش و پرورش و میهمان دیگر برنامه، بیان داشت: پیامد بحث شما چیز خوبی نیست. درخصوص بحث عدالت آموزشی و اینکه آیا امکانات باید برابر باشد، یک بحث مبنایی وجود دارد. ما امروز یک سیستم دورکنی نداریم، بلکه سیستم سه رکنی داریم. یک رکن مدرسه و آموزش و پرورش، یک رکن دانشآموز و یک رکن والدین هستند و اگر بخواهیم به موفقیت برسیم باید این سه رکن هماهنگ عمل کنند. ما باید مطابق سبک زندگی صحیح و مدنظر خود هزینه کنیم تا فرزندانمان در محیطی سالمتر و مطابق با فکر ما رشد کنند.
علیاحمدی با حمایت از وجود مدارس غیرانتفاعی خاطرنشان کرد: در آموزش و پرورش فلسفه وجود مدارس غیرانتقاعی مشارکت خانواداهها در تعلیم و تربیت است. تمام تلاش باید صورت گیرد تا عدالت آموزشی برای همه افراد صورت گیرد و صداوسیما نیز باید حمایت کند. نیاز به کمک از همه جهات است، نه صرفا اقتصادی، تا بتواند آن ماه عسلی که افراد را برای ورود به زندگی در مقام بالاتر و بعد برای تحصیل در آموزش عالی نیاز دارند را دست یابیم.
وزیر آموزش و پرورش دولت نهم موضع صداوسیما را در قبال نوع آموزش و پرورش دچار تناقض دانست و گفت: زمانی که موقع ثبتنام مدارس میرسد فریاد رسانه بالا میرود که برخی مدارس از خانوادهها پول میگیرند. نظارت و دقت در کار مهم و درست است، اما آیا واقعا نباید مردم در آموزش فرزندشان به کمک آموزش و پرورش بیایند. لذا اگر بنده منعی برای توسعه مدارس غیردولتی نمیبینیم از جهت مشارکت خانوادهها در نظام تربیتی فرزند خود است. باید میان مطالب آموزشی مدارس و صداوسیما همگرایی اتفاق بیافتد.
علیاحمدی افزود: ما برای رقابت بر سر 13 رشته و چند دانشگاههای پرآوازه نه الزاما باکیفیت، همه خانوادهها را به خط کردهایم و به اسم قانون حذف کنکور عملا آموزش و پرورش را به مدرسه کنکور تبدیل کردهایم. ما باید دانشآموز را برای ورود به زندگی آماده کنیم، نه صرفا برای ورود به دانشگاه. از طرفی ظرفیت آموزش عالی را تا حدودی گسترش دادیم که امروز بخشی از آن خالی است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش یبان داشت: در دولتهای نهم و دهم ابتدا از حیث کسب رضایتمندی معلمان کارهای بیسیار گستردهای انجام دادیم. روزی ما بدهکار معلمان بودیم و نمیتوانستیم از آنها سوال کنیم برای دانشآموزان چه میکنید اما امروز حداقل 6 سال است که آموزش و پرورش بحث نارضایتی حقوق و بدهی و ... را ندارد اما باز هم جای کار دارد. سپس برنامه تحول بنیادین آموزش و پرورش را که مطالبه رهبری بوده انجام دادیم. سند آن تدوین و ابلاغ شد. در این برنامه ما تکلیف تربیت و معلم و ساماندهی مراکز تربیت معلم و تاسیس دانشگاه فرهنگیان را داشتیم. امروز ظرفیت خوبی در اختیار دانشگاه فرهنگیان است. ما باید آنجا در هر رشته تحصییلی آموزش معلمی برای هر فرد بدهیم.
علیاحمدی یکی از راهکارهای ایجاد عدالت آموزشی را توسعه مدارس هیئت امنایی عنوان کرد و گفت: در مرتبه دوم توسعه مدارس تیزهوشان با عنوان طرح شهاب است که شروع شد، به گونهای که هر استعدادی در هر جایی مملکت باشد میتواند تحت پوشش این طرح قرار گیرد.
در ادامه برنامه حاجی بابائی در پاسخ به این سوال که " آیا ما میخواهیم با توسعه مدارس تیزهوشان بگوئیم تیزهوش بیشتری داریم یا مردم را تیزهوش کنیم؟" گفت: ما قرار نیست مدارس تیزهوشان را در کنار یکدیگر ایجاد کنیم. 35 سال از انقلاب گذشته بود و تنها چند منطقه در تهران مدرسه تیزهوشان داشتند. ما شهرستانهایی داشتیم که مدارس تیزهوشان نداشتند. بحث منطقه مطرح است. ما مناطق دارای مدارس تیزهوشان را افزایش دادیم و آن را چندین برابر کردیم. این مدارس باید افزایش یابد تا بتواند با مدارس غیرانتفاعی رقابت کند.
وزیر سابق آموزش و پرورش بیان داشت: مدارس غیرانتفاعی40 هزار معلم برتر و مشهور ما را گلپین میکردند و به مدارس خودشان می بردند. یعنی زحمت تربیت و آموزش او با ما بود، ولی آنجا می رفت. هم از دولت حقوق میگرفت و هم اضافهکار از آنجا. این معلم مشهور من میرفت آنجا تدریس میکرد و بعد ابتدای سال تحصیلی رئیس آموزش وپرورش دستش خالی میماند و مجبور بود یک لیسانسه را به عنوان حق التدریس در مدرسه خود جذب کند. بعد چشم را باز میکردیم میدیدیم 40 هزار معلم حق التدریسی رفتهاند جلوی مجلس معترض که ما حقالتدریسی هستیم و جذب نمیشویم! سیستم اشکال داشت. شما از یک معلم حقالتدریسی که 200 تومان حقوق می گیرد چه توقعی میتوانی داشته باشی؟
حاجیبابائی ادامه داد: مدرسه غیرانتفاعی دانشآموز را گلچین کرده، معلم را گلچین کرده و بعد میخواهد با من دولتی رقابت کند. ما چه کردیم؟ گفتیم مدیران شما را آموزش و پرورش میدهد، اما معلم نمیدهیم.
وی افزود: تعداد دانش آموزان کشور حدود 13 میلیون نفر است. برخی مدام میگویند باید تعداد معمان را کم کنیم. دقت کنید ما 550 هزار کلاس درس داریم. در سال 77 میانگین هر کلاس 33 نفر بود. امروز با همان تعداد کلاس، میانگین هر کلاس 5/23 نفر شده است. نرم میانگین دنیا چقدر است؟ به ازای هر کلاس 19 نفر است. لذا اگر روزی ما به میانگین 19 نفر برسیم، به نرم دنیا رسیدهایم. پس تا آن روز، تعداد معلمها همین است. نباید کم کنیم که رو به سمت مدارس غیردولتی ببرند و باز همان مشکل قبل. لذا به اعتقاد من از قرار است با حذف مدارس تیزهوشان، دانشآموز را به سمت مدارس غیردولتی سوق دهیم، همان بهتر که مدارس تیزهوشان را زیاد کنیم و او را آنجا جذب کنیم.
در انتهای برنامه علیاحمدی بیان داشت: به اعتقاد من در آموزش و پرورش، رکن اصلی معلم است. باید هم برای مدارس دولتی، هم غیردولتی و هم خاص معلم تربیت کنیم. ولو حقوق ماهیانهشان را از مدرسه غیردولتی بگیرند اما تربیت معلمش باید برعهده آموزش و پرورش باشد. ما باید تنوع بیشتری در محتوای تربیتی ایجاد کنیم و مناسب با اقلیمها و شرایط فرهنگی متفاوت، اجازه توسعه محتوا بدهیم. ما باید طبق برنامه مصونیتیابی فرزندان خود را نسبت به محتوای ضدفرهنگی و تهاجم بالا ببریم. نمیتوان به طور کامل جلوی فضای مجازی و اینترنت را گرفت و باید به دانشآموزان خود بصیرت دهیم. باید نظام معلمان ما به شکل اساتید دانشگاه رتبهبندی شوند.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مرتضی جمشیدی؛ ساعت ده و نیم صبح است که با صدای پیامک گوشی ام به خودم می آیم. " جهت دریافت کارت ورود از ساعت 13 به ساختمان امام خمینی (ره) مراجعه کنید". بلند می شوم و سعی می کنم یکی از بهترین لباس هایم را انتخاب کنم . کت و شلوار مشکی رنگ و پیراهن سفید راه راهی را بر می دارم و می پوشم و سعی می کنم چیز اضافی با خود نبرم . آخر این بار دومین تجربه ی مراسم افطاری دانشجویی است که در آن شرکت می کنم و بعضی از فوت و خم هایش را یاد گرفتم . کارت عابر بانک ، کارت مترو ، مدادنوکی ، خودکار آبی ، برگه آ چهار، کارت ملی ، کارت دانشجویی، کمی هم پول نقد . ساعت از 12 گذشته است که از خانه به سمت سازمان بسیج دانشجویی حرکت می کنم . بعد از اینکه یک لنگه از کفش هایم را می پوشم یادم می افتد چیز مهمی جا گذاشته ام . "چفیه ام" که تبرک به پرچم حرم حضرت زینب (سلام الله علیها) است و یادگار یکی از بچه های مدافع حرم.
ساعت 13 و ده دقیقه به ایستگاه طالقانی می رسم . در همین حال پیامکی از سامانه سازمان دریافت می کنم "بلافاصله بعد از نماز ، خوابگاه کنار خبرگزاری دانشجو ، نهار داخل ظرف یکبار مصرف و بعد از آن هم ... " نهار ؛ از آنجایی که غریزه ی انسان گرسنه میل به شنیدن اسم غذا و نهار و ... دارد خوشحال می شوم و انگار باور می کنم که من هم مثل دانشجویان شهرستانی می توانم روزه ام را بخورم ولی با شنیدن صدای "بیب" درب قطار ، یادم می افتد که روزه ام و از نهار خبری نیست.
از درب جنوبی سازمان وارد می شوم . صدای اذان با صدای پرندگان باغ اسبق لانه ی آمریکایی ها در هم می پیچد ، خودم را به وضوخانه ی ضلع غربی می رسانم و بعد از وضو گرفتن به طرف نمازخانه می روم . رکعت آخر نماز اول به جماعت ملحق می شوم .
نماز که تمام می شود روحانی در حال بیان احکام است ولی من باید بروم تا به جلسه شورای تبیین کشوری برسم . گفته اند در سالن جلسات ریاست برگزار می شود ، ولی اول باید کارت ورود به جلسه را تحویل بگیرم.
وارد اتاق جلسات که می شوم ؛ کنار درب روی صندلی ردیف دوم می نشینم. دبیر جلسه از راهپیمایی ای که قرار است قبل از ورود به بیت داشته باشیم خبر می دهند و البته حرف های نیمی از اعضا هم به جهت رسیدن اتوبوس ها نیمه کاره می ماند.
بیرون محوطه انتظار دیدن اتوبوس های رنگارنگ ولو و اسکانیا را دارم که دو بنز صحرایی مرا مبهوت می کنند . به هر صورتیکه بود گذشتیم (یعنی از خیر اسکانیای کولر دار گذشتیم) و سوار همان بنز شدیم.
در طول مسیر شماره های بچه های سایر استان ها را هم میگیرم تا شبکه سازی دانشجویی را بعد از دیدار هم داشته باشیم. وقتی به میدان پاستور رسیدیم ، در ضلع شرقی میدان پیاده می شویم تا راهپیمایی در حمایت از مردم مظلوم غزه داشته باشیم. نزدیک به یکی دو کیلومتر پیاده روی همراه با شعارهای ضد استعماری تا بیت رهبری .
و اما در خیابان بیت جمعیت مشتاق تر از ما زودتر رسیده اند و صدای بلندگوی دستی به صدا در می آید که : " وسایل اضافی را تحویل دهید" موبایلم را خاموش می کنم تا تحویل بخش امانات دهم . به صف حفاظت فیزیکی اول می رسم ، بروی پله می ایستم تا برادر پاسدار وارسی ام کند . با چهره ای خندان نام مرا می پرسد و اینکه از کجا آمده ام . همین که در حال خالی کردن جیبم هستم نامم را می گویم و به صحت و سلامت از گیت اول می گذرم . کفشم را به کفشداری تحویل می دهم. در خیالم حال و هوای داخل حسینیه را می گذرانم و از طرفی هول این را دارم که زودتر به جلوی جایگاه برسم . حفاظت فیزیکی دوم و سوم را هم ... و البته در عبور از هر کدام از آنها "وجعلنای" من شده بود پاسخ به این سوال که " بچه کجا هستی ؟ " ؛ " شاه عبدالعظیم (علیه السلام) " صدقه سری آقا سیدالکریم به خیر و خوشی 8 خوان را رد می کنم و از آن راهروی ورودی حیاط به داخل حسینیه ، به فضایی بزرگتر و آرام تر می رسم . سقفی بلند با چراغ ها و نورافکن هایی در اطراف همراه با موکتی آبی و سفید که در عکس ها دیده ام و ستون هایی تا کمر آجر سه سانتی شده. سرم را به طرف سقف، بالا می برم و تکه های نمور گچ سقف را می بینم . در ابتدای ورود برگه آ شش ای تحویلم می دهند که برویش سرود دسته جمعی نوشته شده است . حسینیه تا نیمه پر شده . به محض ورودم به مرکز حسینیه دوربین یکی از فیلمبردارها به طرفم می چرخد . جایی در نیمه دو سوم میانی می نشینم تا درست روبروی جایگاه باشم . چفیه ام را زیر کت ام مرتب می کنم و دکمه ی بالای پیراهن راه راهم را می بندم تا آنکادر بماند .جمعیت دانشجویان کم کم در حال اضافه شدن هستند . فیلمبرداران و نیروهای حراست و سایر خادمین بیت در حال انجام امورات مقدماتی و آماده سازی برنامه هستند . در میان صحبت های دانشجویان با هم گاه گاهی اما صدای شعارهای صلوات بلند می شود که بعضی از آنها در خور تأمل است : " نابودی اسلام آمریکایی بلند صلوات" که همهمه ی جمعیت را بیشتر می کند . 6 دوربین فیلمبرداری دورتادور جمعیت را گرفته اند تا سوژه ای از نگاه دوربین ها جا نماند . دانشجویان با لهجه های گوناگون و از شهرهای مختلف و با اندیشه های ضد و نقیض هم در کنار هم نشسته اند و به اصرار خادمان باید اینقدر به هم نزدیک شوند و بچسبند تا جا برای بقیه هم باشد و خلاصه از حسن زیادی جمعیت همه با افکار و عقاید گوناگون شانه به شانه هم می نشینند . میهمانان ویژه هم به جمع اضافه می شوند و من به دنبال پیدا کردن وزیر علوم در قسمت جلویی جایگاه هستم .
صدای بلندگو تمرین دسته جمعی سرود را طنین انداز می کند و همه با هم شروع به خواندن سرود دسته جمعی می کنند.
در همین حال و هوا هستم که صدای جمعیت با دادن شعارهای " ای رهبر آزاده آماده ایم آماده " بلند می شود و ... ولی امر مسلمین جهان از پشت پرده ی آبی رنگ وارد می شوند .
ولی من ؛ اما هنوز سر بر نیاوردم تا او را نگاه کنم . شاید می خواهم با حضور قلب بیشتری رخ در رخ او شوم . همه می نشینند و سرود دسته جمعی شروع می شود و سپس قاری قرآن به تلاوت می پردازد و لی من ؛ اما هنوز سر بر نیاوردم تا ...
تا قاری به آیه ی : " و ابشروا بالجنه التی کنتم توعدون..." می رسد با شنیدن این آیه سر بالا می آورم ... ای وصی امام عشق ؛ سر ما و قدمتان ... و من در این هنگام با ولی امر مسلمین جهان کمتر از 10 متر فقط فاصله دارم .
کمتر از ده متر ولی انگار زانو به زانو نشسته ام و به او نگاه می کنم . اشک از چشمانم جاری می شود و پیش خود زمزمه ای عاشاقانه دارم و البته مبهوت چهره ی حبیب ایرانیان .
و مدام جمله سید مرتضی را زمزمه می کنم که : " ... ای وصی امام عشق سر ما و قدمتان ... "
مجری پس از شروع مقدمه می گوید : "آقای خامنه ای سلام " و از اولین نماینده دانشجویان دعوت می کند .
اولین نماینده از جامعه ی اسلامی است و سخنانش را در خصوص نظام آموزشی ، دیپلماسی دولت ، بیداری اسلامی ، سیستم آموزشی تجربه گرایانه ی فعلی ، وحدت حوزه و دانشگاه، فارغ التحصیلان دانشگاهی که بدلیل عدم ارتباط صنعت و دانشگاه قادر به استفاده از معلوماتشان نیستند و سرانجام این جمله که با همهمه و احسنت احسنت حضار مواجهه می شود : " بعضی از مسئولین به جای پرداختن به امر به معروف و نهی از منکر به رفع فیلتر فیس بوک گیر داده اند " و ایشان پس از سخنانشان به طرف صندلی حضرت آقا می روند و ادای احترام می کنند.
نفر بعدی از دفتر تحکیم وحدت است . "اسرائیل باید از بین برود" با این سخن نماینده دفتر تحکیم صدای تکبیر جمع بلند می شود. تحقق دانشگاه اسلامی، تبیین تئوری ولایت فقیه توسط مسئولین ذیربط ، تحزب و شکل گیری تحزب اسلامی در نظام ، برخی از نمایندگان ولی فقیه پاسخگو نیستند (وایشان به نماینده آقا در آستان قدس رضوی اشاره می کنند) -وقتی به این قسمت از سخنان می رسد دوباره با تکبیر حضار جمع به وجد می آید - ، نماز جمعه و استفاده نکردن از ظرفیت آن ، مصونیت آقازاده ها و فتنه گران ، تئوریزه کردن اشرافی گری و دنیا طلبی هم از سایر عراض این نماینده دانشجویی بود.
احسان چنارانی نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی نفر بعدی است که به جایگاه می رود و با هدیه صلواتی به قربانیان غزه صحبت خود را شروع می کند . اقتصاد مقاومتی ، مردمی کردن اقتصاد و تعاونی نمودن آن ، مدیریت جهادی و قربانی شدن آن در مقابل سیاست های اقتصاد لیبرال ، تحولات فرهنگی متأثر از تحولات اقتصادی ، کارکرد بانکی و تفاوت نداشتن بانکهای ارزشی با سایر بانکها ، تقلیل ولایت مداری به شعار مداری و احساس گرایی ، مسأله جمعیت و مدت زمان سربازی – که دوباره با احسنت احسنت برادران جمعیت به ولوله می افتد- از جمله مطالبی بودند که ایشان مطرح نمودند.
سید محسن میرحاجی نماینده بسیج دانشجویی چهارمین نفری بود که پشت تریبون رفت . او از بیداری اسلامی ، مسأله فلسطین ، شرایط دردناک مردم غزه ، سیاست اعتماد سازی غرب ، بحث هسته ای و کاهش فعالیت های غنی سازی و از دست دادن فرصت ها ، عمل رهبری و عمل دانشجویان و درخواست تبیین این قضیه توسط حضرت آقا ، بکارگیری فتنه گران در وزارت علوم ، درخواست اشد مجازات برای فتنه گران -که با تکبیر حضار مواجهه شد-، حرکت سینوسی فرهنگ ، کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر و کاهش نزدیکی مسئولین به مردم ازدیگر صحبتهای ایشان بود.
و البته در میان صحبتهای نمایندگان ، مجری هم به خواندن اشعاری از لیلی و مجنون و دیگر مضامین می پرداخت.
نماینده انجمن مستقل ، علیرضا کریمی نفر بعدی بود که صحبت هایش را با گفتمان پیشرفت درون زا شروع کرد .تکفیری ها ، غزه ، تبدیل شدن جهان به ویترین شکست های آمریکا ، سیاست خارجه ، قضیه 5 بعلاوه یک ، بازبینی نوارهای انتخاباتی و وعده های آقای رئیس جمهور ، بخش سلامت و وعملکرد درخشان دولت ، عملکرد بانک مرکزی و فساد اقتصادی ، فساد آقازاده ها – که با تکبیر حضار همراه بود- تشکیل وزارت علوم در سایه ، مقوله فرهنگ و یادی از شهید علی خلیل ، هنرمند ارزشی و غیر ارزشی ، مصرف سیاسی داشتن طرح مسائل فرهنگی ، واین مطلب که اگر آقای کری هم در ایران بود نمی توانست به خوبی برخی روزنامه های ایرانی از آمریکا دفاع کند که این بخش از سخنان این نماینده دانشجویی هم با احسنت احسنت حضار مواجه شد.
اخرین نماینده ، نماینده جهادوران دانشگاه ها ، آقای وحید غریبی بود . حرکت های جهادی که مقدمه فرهنگ سازی مدیریت جهادی است ، طرح های جهادی و محسنات آن ، فقدان اعتبار و بودجه مشخص ، لزوم حمایت مجلس از جهادگران و حرکت های جهادی و حمایت رسانه ای از تفکر جهادی همه و همه از جمله مسایلی بود که اقای غریبی بدان اشاره کردند.و ایشان نیز به مانند همه ی نمایندگان دانشجویی به خدمت حضرت اقا رسیدند و عرض ادب و احترام کردند.
و با خاتمه صحبتهای دانشجویان ، مجری این بیت شعر را خواند که لبخند حضرت آقا را در پی داشت :
هر کس که به هر کجای دنیاست /روزی خور آستان زهرا(سلام الله علیها) ست
اما در میان صحبتهای رهبر مسلمین جهان چند جایی خنده ایشان و حضار بدلیل بیان نکات نغزی فضای حسینیه را مالامال از ارتباط عاطفی رهبر و جوانان دانشجو کرد.
یکی از این صحنه ها مربوط به بیان مسأله ازدواج بود که باز هم همه ی جوانان احسنت احسنت گفتند و حضرت آقا هم فرمودند که "بله ، انتظار هم داشتیم چنین عکس العملی نشان دهید"
جای دیگر بیان مسأله سربازی بود و بخش دیگری از صحبتهای حضرت آقا که اشاره به جمله یکی از نمایندگان دانشجویی مبنی بر "خواب از چشم دانشجویان ربوده شده است" بود که ایشان به مزاح فرمودند :" البته امیدواریم خوابتون را مراقب باشید به اندازه کافی "
چند جای دیگر از فرمایشات حضرت آقا با تکبیرهای حضار همراه بود ، یکی از آن ها این فرمایش ایشان بود :"کرانه باختری هم باید مسلح شود"
واما در میان همه ی این صحبتها و گفت و شنود ها من کمتر از 10 متر با ولی امر مسلمین جهان فاصله داشتم ، کمتر از 10 متر ...
پس از پایان فرمایشات رهبر معظم انقلاب ، دانشجویان نماز جماعت را به امامت ایشان اقامه و با صرف افطاری دیدار دانشجویی سال 93 نیز به اتمام رسید.
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، شهاب اسفندیاری نویسنده و کارگردان مجموعه مستند «جهانشهریها» که سری دوم آن نیز به زودی از این شبکه پخش میشود، درباره ویژگی های این اثر گفت: سری اول جهانشهری ها در کشور انگلستان تصویربرداری شده بود اما در سری دوم آن به 6 کشور آمریکای لاتین سر زده ایم. این مستند از کاستاریکا شروع میشود. به ونزوئلا، کوبا، اکوادور، بولیوی و پرو میرسد. در این سری همراه با ادگاردو اسعد یکی از جهانشهری ها در سری اول به این کشورها سفر کرده ایم.
وی ادامه داد: به دلیل این که مردم آشنایی چندانی با کشورهای آمریکای لاتین ندارند، در ابتدای هر قسمت شرح مختصر و مقدمه ای درباره وضعیت اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی کشورها بیان میکنیم و به نوعی تاریخ و فرهنگ آن ها معرفی میشود. همچنین در تعدادی از قسمت ها به سراغ مسلمانان به ویژه شیعیان ساکن در این کشورها رفته و با آن ها صحبت میکنیم و با مراکز فرهنگی و دینی این مناطق آشنا میشویم.
اسفندیاری به بعضی از تفاوت های ساختاری سری اول و دوم جهانشهری ها اشاره کرد و افزود: سری اول این مستند قالب اپیزودیک داشت و هر قسمت به گفت و گو با یک فرد اختصاص مییافت اما سری دوم مجموعه قالب سفرنامه ای دارد و شخصیت محور است. زیرا بیشتر بر فعالیت ها و اقدامات ادگاردو تاکید میشود اما در بعضی از قسمت ها یعنی حدود 7 قسمت هم به طور مستقل به مصاحبه با بعضی از مسلمانان ساکن در کشورهای آمریکای لاتین اختصاص مییابد.
مستند «جهانشهریها» کاری از گروه فرهنگ و معارف اسلامی شبکه سه سیماست که سری دوم آن در 25 قسمت 25 دقیقه ای آماده پخش است . سری اول این مجموعه در 13 قسمت 25 دقیقه ای سال 91 به پخش رسید و تاکنون به سه زبان فرانسه، ترکی و اردو دوبله شده و از شبکه سحر به پخش رسیده است. همچنین شبکه قرآن سیما نیز به بازپخش مجموعه پرداخته و این روزها از شبکه سه سیما نیز بازپخش میشود.
سایر عوامل برنامه عبارتند از
تدوین: روزبه سجادی، مدیرتولید: مهدی جهانگیری، موسیقی:علیرضا معتمدی، ساخت تیتراژ: روح الله موحدیف تصویربردارا: محمدحسام پور و شهریار نیکان، صداگذاری: محمدحسین حیدری، گفتارمتن: امیرحسین مدرس .
کجایید پس؟!!!!!!!