کد خبر:۳۵۱۸۹۱
صالحی:

آغاز باز طراحی قلب رآکتور اراک

رئیس سازمان انرژی اتمی از شروع باز طراحی قلب رآکتور اراک خبر داد و گفت: در ساخت نسل‌های جدید سانتریفیوژ، راه برای ایران هموار شده است و بوشهر در سال‌های آینده به قطب انرژی کشور تبدیل خواهد شد.

به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، علی‌اکبر صالحی در مورد اینکه به طور همزمان در راکتور اراک بازبینی تجهیزات برای مقابله با خرابکاری هسته‌ای و نیز بازطراحی قلب راکتور توسط متخصصان و کارکنان آن در حال انجام است، گفت: در همین راستا با توجه به پیشنهاد ایران برای رفع نگرانی برخی کشورها درباره راکتور اراک مبنی بر بازطراحی قلب راکتور و طرح آن در مذاکرات هسته‌ای روز سه‌شنبه جلسه‌ای در همین رابطه با حضور دوستانمان در وزارت خارجه برگزار شد و در این جلسه دوستان در جریان جزئیات فنی بازطراحی در قلب راکتور اراک قرار گرفتند.

 

وی همچنین از فعالیت سازمان انرژی اتمی بر روی تولید سوخت‌های جدید هسته‌ای خبر داد و گفت: همان‌گونه که در بنزین درجه‌بندی داریم در سوخت هسته‌ای هم انواع و درجه‌های مختلف وجود دارد و ما در همین چارچوب کار بر روی سوخت‌های جدید هسته‌ای را طی هفت هشت ماه گذشته آغاز کرده‌ایم.

 

صالحی همچنین از ورود سازمان انرژی اتمی به عرصه‌های فنی و صنعتی سلامت، کشاورزی و صنعت بنا به توصیه دکتر روحانی و تاکیدشان برای استفاده از این فناوری و تجربه‌های اندوخته شده متراکم در عرصه‌های مذکور خبر داد.

 

وی افزود: اقدامات اولیه لازم برای ساخت بیمارستان تخصصی هسته‌ای آغاز شده است و خوشبختانه اولین گام در رابطه با تولید داروهای FDG و تجهیزات پت و نیز تهیه و تامین سیکلوترون انجام شده است. همچنین بودجه این کار توسط دولت تامین شده است و امیدوارم حداکثر تا دو سال آینده شاهد تولید اولین تولیدات دارویی در این خصوص باشیم.

 

رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: در سال جاری در زمینه تحقیقاتی پیشرفت‌ها رو به جلو است و تنها در زمینه تولید اورانیوم تا غنای 20 درصد که برای مدت زمان مذاکرات هسته‌ای متوقف شده است و نیز نصب و راه‌اندازی برخی تجهیزات عمده راکتور اراک تعلیق و کند شدن فعالیت داشته‌ایم.

 

وی ادامه داد: امکان‌سنجی تجهیزات پرتویی تشخیصی و درمانی مثل چاقوهای مجازی یا پروتون تراپی که آخرین نوع معالجه امراض مثل سرطان است و تا به امروز در کشورهای منطقه وجود داشته است از جمله اقدامات سازمان می‌باشد و امیدواریم تا پایان دولت تدبیر و امید بخشی از بیمارستان هسته‌ای که در تهران ساخته می‌شود و چنین تجهیزاتی را در خود خواهد داشت احداث شود.

 

صالحی درباره فعالیت ایران در زمینه نسل های جدید سانتریفیوژ‌ها به ویژه در خصوص تولید اورانیوم غنی شده گفت: ساخت و تولید سانتریفیوژهای جدید حق ما است و بر اساس توافق ژنو تقریبا" تحقیق و توسعه هیچ قیدی ندارد و نسل آخر سانتریفیوژهای ما یعنی IR-8 را ما به آژانس معرفی کردیم که سوی آن 24 است. تست‌های مکانیکی آن انجام شده است اما هنوز به آن گاز تزریق نکرده‌ایم و این کار به اجازه رئیس‌جمهور نیاز دارد.

 

وی  در مورد پیروزی غزه افزود:‌ یکی از نشانه‌های تحقق وعده‌ الهی پیروزی غزه بود که بعد از 51 روز مقاومت در برابر رژیم کودک‌کش با کلمه لا اله الا الله محمد رسول الله موفق شدند پیروز خون بر شمشیر و ندای امام راحل را محقق کنند.

 

صالحی همچنین درباره وضعیت یک ساله انرژی اتمی ایران گفت: در عرصه فناوری هسته ای، می توان گفت، امسال نسبت به پارسال در ابعاد تحقیقاتی و گستردگی آن ما خیلی جلوتر هستیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار