به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، سردار کاظم یزدانی گفت: ششمین المپیاد پایگاه های استعدادیابی ورزش بسیج از 11 شهریور به مدت 3 روز در شهرستان دامغان برگزار می شود.
سردار یزدانی اظهار داشت: در این المپیاد ورزشی، ورزشکاران برگزیده پایگاه های استعدادیابی از سراسر کشور در 9 رشته ورزشی تیراندازی، تیر و کمان، جودو، کاراته، تکواندو، ووشو، دوومیدانی، والیبال، فوتسال با هم رقابت می کنند.
رئیس سازمان تربیت بدنی بسیج با اشاره به برنامه های این المپیاد 3 روزه افزود: در این المپیاد برنامه های مفصل ورزشی و فرهنگی برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است. علاوه بر رقابت ورزشکاران،کمیته های فنی مراکز استعدادیابی نیز حضور دارند و با تست های مختلف از نظر تجربی میزان پیشرفت ورزشکاران را در مسابقات بررسی می کنند.
وی با بیان اینکه برنامه های فرهنگی مختلفی هم برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است گفت: در کنار مسابقات ورزشی، برنامه های فرهنگی مانند جلسات انس با قرآن، مسابقات مختلف فرهنگی، دیدار با خانواده های شهدا، بازدید ازامکان دیدنی استان سمنان و شهرستان دامغان برای ورزشکاران در نظر گرفته شده است.
سردار یزدانی درباره هدف بسیج از برگزاری المپیادهای ورزشی پایگاه های استعدادیابی گفت: در چشم انداز برنامه 5 ساله یکی از برنامه های محوری که با حمایت خوبی از سوی سردار نقدی روبرو شده، پایگاه های ورزشی استعدادیابی و استعدادگزینی بسیج است که جای آن در ورزش خالی بود.
رئیس سازمان تربیت بدنی بسیج افزود: بر طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرموده اند بسیج هر جا کمبودی احساس شد باید ورود پیدا کند، ما هم در بسیج با توجه به اینکه جای چنین مراکزی را در ورزش ایران خالی می دیدیم و خلاء آن را احساس می کردیم در این عرصه ورود پیدا کرده ایم.
وی با اشاره به اهمیت بحث استعدادیابی در کشورهای پیشرفته اظهار داشت: استعدادیابی در کشورهایی که در ورزش حرف های زیادی برای گفتن دارند یکی از برنامه هایی است که مورد توجه زیادی قرار می گیرد. در این کشورها از همان رده ها و سنین پائین با شناسایی استعدادهای ورزشی، آنها را تحت نظر می گیرند و آموزش می دهند و به نوعی قهرمانان آینده را تربیت می کنند.
سردار یزدانی اظهار داشت: ما هم در بسیج با بومی سازی این برنامه، از 4 سال گذشته به این بحث ورود پیدا کرده ایم و در حال حاضر 120 پایگاه استعدادیابی در 10 رشته ورزشی در سراسر کشور فعالیت می کنند و حدود 5 هزار ورزشکار در این پایگاه ها در حال آموزش هستند.
رئیس سازمان تربیت بدنی بسیج با اشاره به اینکه در این پایگاه ها علاوه بر بعد فنی، به بحث های اخلاقی و اعتقادی ورزشکاران هم توجه ویژه ای شده است افزود: با توجه به آموزه های دینی ما تربیت در سنین نونهالی اهمیت ویژه ای دارد و حضرت علی(ع) فرموده اند نونهال مانند زمین بکری است که هر چیزی در آن بکارید برداشت می کنید. به همین خاطر در پایگاههای استعدادیابی برنامه های اعتقادی و فرهنگی هم جایگاه ویژه ای دارد.
وی افزود: برای اینکه در آینده مانند امروز شاهد بی اخلاقی ها در عرصه ورزش نباشیم و قهرمانان با اخلاقی داشته باشیم، بحث اخلاق یکی از دغدغه های اصلی ما در این پایگاه ها است. در همین رابطه علاوه بر برنامه های فرهنگی و اعتقادی که مربیان برای بچه ها در نظر گرفته اند، با والدین شان هم در تماس هستیم و حتی از آنها دعوت می کنیم که بر سر تمرین ها حاضر شوند. علاوه بر این روی مباحث تحصیلی بچه ها هم نظارت داریم.
سردار یزدانی در ادامه با اشاره به اینکه تقاضاها از بسیج برای تاسیس پایگاه های استعدادیابی افزایش پیدا کرده، اظهار داشت: به رغم این تقاضاها، امکانات و بودجه ما اجازه نمی دهد تا پایگاه های موجود را افزایش دهیم. با توجه به اینکه در نهایت وزارت ورزش و فدراسیون ها از میوه این پایگاه ها در ورزش قهرمانی استفاده می کنند، آماده هستیم تا به صورت مشارکتی با وزارت ورزش، تعداد این 120 پایگاه را به 600 پایگاه افزایش دهیم.
وی افزود: به جرات می توانیم بگویم بسیج تنها نهادی است که در بخش ورزش پایه به این گستردگی ورود پیدا کرده است. این زمینه تجربه 4 سال کار میدانی داریم و کارشناسان و مربیان زیادی برای کار در این پایگاه ها تربیت کرده ایم ومی توانیم این تجربه ها را در اختیار وزارت ورزش قرار دهیم.
رئیس سازمان تربیت بدنی بسیج در پایان گفت: در همین رابطه در نامه ای به وزارت ورزش آمادگی مان را اعلام کرده ایم و با توجه به اینکه ورزش قهرمانی، کف آن بحث رده های پایه است از آنها خواسته ایم تا در این زمینه با آنها همکاری کنیم تا نونهالانی که امروز تحت آموزش قرار می گیرند،در سال های آینده تبدیل به قهرمانان ورزشی شوند.