حسن حسينپور مدير دفتر نوآوري و تجاريسازي فناوريهاي پيشرفته دانشگاه خواجه نصير در گفتگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، از طراحي سامانه بيوفیدبک استرس خبر داد و يادآور شد: اين سامانه با پردازش همزمان سيستمها و سنجش ميزان استرس ميتواند سطح استرس كاربران را تعيين كند.
وي با اشاره به عملکرد این سامانه خاطر نشان کرد: این سامانه مجهز به 2 سنسور است که با نصب آن بر انگشتان و مچ دست وضعیت استرس فرد را به صورت سیگنالهایی بر روی مونیتور نشان میدهد.
حسينپور به بیان اهمیت این سامانه پرداخت و تاكيد كرد: راهنمايي فرد براي رسيدن به آرامش و ذخيره دادگان به منظور پردازش آف لاين از ويژگيهاي اين سامانه است.
وي امكان نمايش سيگنالهاي حياتي ارتباط بي سيم با رايانه و فیدبک صوتي بدون حضور در مقابل كامپيوتر را از ديگر ويژگيهاي اين سامانه عنوان كرد و افزود: اين دستگاه با استفاده از دو سيگنال قلب و پوست ميزان استرس افراد را سنجيده و ميزان كاهش يا افزايش آن را تعيين ميكند.
مدير دفتر نوآوري و تجاري سازي فناوري پيشرفته دانشگاه خواجه نصير ادامه داد: معمولا پزشكان و روان شناسان قادر به تعيين استرس بيماران هستند اما نميتوانند كاهش يا افزايش آن را به صورت علمي تعيين كنند در صورتي كه اين سامانه پس از تعيين ميزان استرس ميتوانند آن را با راهكارهاي پزشكي از افزايش يا كاهش سطح استرس مطلع شوند.
حسين پور با اشاره به يكي از قابليتهاي اين سامانه تاكيد كرد: اين سيستم قابليت ويژهاي براي زمانهايي دارد كه كاربر نميخواهد سطح استرس خود را از رايانه مشاهده كند كه در اين صورت سيستم با پخش صدايي متناسب در سطوح مختلف كاربر را از كاهش يا افزايش ميزان استرس مطلع كند.
وي طراحي بازي براي كنترل كودكان بيش فعال توسط اين سامانه را فاز توسعهای این طرح ذکر کرد و یادآور شد: اين سامانه به صورت ورژن بلوتوثي ارائه شده است و از فناوري بي سيم استفاده ميكند.