به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، باقری اصل، معاون دولت الکترونیک در سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه دولت الکترونیک دسترسی فراگیر مردم را به دولت تسهیل میکند، خاطرنشان کرد: شفاف سازی اطلاعات، پاسخگو بودن و اثر بخشی اطلاعات از ماموریتهای تشکیل دولت الکترونیک است.
وی با اشاره به تفکیک 3 حوزه مجزا برای نقشه جامع دولت الکترونیک تاکید کرد: حوزه اول توسعه دولت الکترونیک است که درمدت 6 ماه، ضوابط فنی و اجرایی آن به تصویب شورای عالی فناوری اطلاعات رسید و حوزه دوم توسعه کسب و کارهای حوزه ICT است که این بخش به عنوان ضوابط توسعه کاربری فناوری اطلاعات تقریبا نهایی شده و به تصویب دولت خواهد رسید.
معاون دولت الکترونیک اظهار داشت: آییننامه توسعه اشتغال مبتنی بر ICT به عنوان سومین حوزه در دولت الکترونیک مطرح است که این آئین نامه با همکاری وزارت کار، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت، تدوین شده و به زودی به تصویب دولت میرسد و در واقع این 3 حوزه در کنار شبکه ملی اطلاعات، امور حاکمیتی حوزه ICT را تشکیل میدهند.
باقری اصل با اشاره به راهاندازی مرکز تبادل اطلاعات ملی (NIX) افزود: پایگاههای اطلاعات کشور به این مرکز متصل میشوند و اطلاعات پایه، براساس بند ج ماده 46، استعلام می شود که در واقع آنچه در دولت الکترونیک مطرح است، تبادل دیتا بین دستگاههای مختلف است.
وی با اشاره به اینکه مردم در دولت الکترونیک امکان دسترسی به بخشهای واحد خدمات را پیدا میکنند، یادآور شد: نقش سازمان فناوری اطلاعات ایجاد زیر ساخت حاکمیت الکترونیک برای دولت است.
باقری اصل با تاکید بر 14 خوشه خدماتی مرکز تبادل اطلاعات اظهار داشت: در بخش ملی، حوزه سلامت شامل کلیه ذی نفعان از جمله، بهداشت، درمان، رفاه، بیمه، نظام پزشکی و حوزه اقتصادی کشور را، با محوریت وزارت اقتصاد و امور دارایی به عنوان مهم ترین خوشههای خدماتی دولت، انتخاب کردهایم و خبرهای خوبی از تبادل خدمات و اطلاعات تا یک ماه آینده اعلام خواهد شد.
وی به حوزه ایجاد مرکز تبادل اطلاعات ملی با محوریت اطلاعات هویتی اشاره کرد و تاکید کرد: جلسات مشترکی را با سازمان ثبت احوال و ذی نفعان خدمات هویتی برگزار کردهایم که نتیجه آن، ایجاد پایلوت مرکز ملی در سطح خدمات هویتی است که هم اکنون در حال خدمت رسانی است.
معاون دولت الکترونیک اظهار داشت: تشکیل کارگروه پایگاه اطلاعات نشانی جغرافیایی کشور (GNAF) یکی دیگر از حوزههای فعالیت دولت الکترونیک است که شامل تطبیق مکان یک محل با کدپستی و آدرس یکتای ملی است که به عنوان پایلوت در تهران انجام میشود که در آن شرکتهای پست، سازمان فناروی اطلاعات، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و شهرداری تهران، کارگروهی را تشکیل دادهاند و پایلوت تهران برای استاندارد سازی آدرسها اجرا شده است که در این میان، دستورالعمل آدرسگذاری به زودی به تصویب شورای عالی فناوری اطلاعات خواهد رسید.