گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ حضور چهره هایی همچون بهداد سلیمی، کیانوش رستمی، نواب نصیرشلال و بهادر مولایی در کنار رسول تقیان، مجید عسگری و جابر بهروزی باعث شده بود تا توقعات از وزنه برداری ایران در اینچئون بالا برود.
درست است که بهداد طلا گرفت و کیانوش نیز در آخرین لحظات به نقره بسنده کرد، اما برخی دیگر از ملی پوشان آنچنان که توقع می رفت، انتظارات را برآورده نکردند و همین مساله شاید کادر فنی را برای رقابت های قهرمانی جهان به تامل بیشتری وادار کند.
* امید طلسم شکنی تبدیل به یاس شد
علاقه مندان به وزنه بردرای امیدوار بودند که این رشته بتواند طلسم 40 ساله در بازی های آسیایی را بشکند، اما این اتفاق رخ نداد.
40 سال قبل تیم وزنه برداری ایران دو طلا در بازی های آسیایی کسب کرد و از آن به بعد در هیچ دوره ای نتوانستیم دو قهرمان روی سکو داشته باشیم.
بهترین عملکرد وزنه برداری ایران در سال 2002 بود که یک طلا، سه نقره و سه برنز بدست آمد.
با حضور کیانوش رستمی، بهداد سلیمی و نواب نصیرشلال به عنوان سه عنوان دار المپیک لندن، بسیاری امیدوار بودند که طلسم دو طلای وزنه برداری لالاخره شکسته شود، اما در نهایت بهداد طلا گرفت و کیانوش نیز به نقره بسنده کرد.
* عسگری، پایین تر از حد انتظار
درست است که از مجیدت عسگری در دسته 56 کیلوگرم انتظار زیادی نمی رفت، اما حداقل این انتظار را داشتیم که او جایگاه بهتری نسبت به ششمی کسب کند.
عسگری که عنوان سومی آسیا را در کارنامه دارد، در یک ضربه وزنه 124 کیلوگرمی را مهار کرد و یک کیلوگرم رکورد ایران را ترقی داد.
او در دوضرب دوبار در مهار وزنه 146 کیلوگرم ناموفق عمل کرد، اما در سومین فرصت خود این وزنه را بالای سر برد و با حدنصاب مجموع 270 کیلوگرم به کار خود پایان داد. عسکری با این رکورد در مجموع با 18 کیلوگرم اختلاف نسبت به نفر سوم بازیهای آسیایی در جایگاه ششم ایستاد.
* بهروزی، بی مدال ماند
در دسته 69 کیلوگرم جابر بهروزی نماینده ایران بود. ملی پوش کشورمان در حرکت یکضرب با مهار وزنه 144 کیلوگرم بعد از نمایندگان کره شمالی، چین، عراق و اندونزی در جایگاه پنجم ایستاد.
او در دوضرب ابتدا در مهار وزنه 176کیلویی و دو بار پیاپی در مهار وزنه 181 کیلوگرمی ناکام ماند و نتوانست رتبه ای کسب کند.
* طلا تو مشت کیانوش بود
کیانوش رستمی یکی از امیدهای طلای وزنه برداری ایران بود. او که پس از نزدیک به دو سال برای تیم ملی وزنه می زد، در نهایت نقره کسب کرد و از این ناکامی در آخرین لحظات درس بزرگی گرفت.
رستمی که با 172 کیلوگرم در یکضرب به کار خود پایان داده بود در حرکت نخست دوضرب خود موفق به مهار وزنه 208 کیلوگرمی شد، اما در حرکت دوم وزنه 212 کیلوگرمی را انداخت. رستمی در حرکت سومش هم موفق به مهار وزنه 212 نشد.
در این دسته وزنه برداری چینی به یکباره در آخرین حرکت دوضرب خود رکورد جهان را شکست و در عین ناباوری مدال طلا را از آن خود کرد. هیچکسی انتظار این رکوردشکنی را نداشت، چرا که وزنه بردار چینی در حرکت دوم وزنه 210 کیلویی را نتوانسته بود مهار کند، اما به یکباره وزنه 218 کیلویی را بالای سر برد و تا کیانوش رستمی به مدال برنز برسد.
رسول تقیان دیگر نماینده ایارن در این دسته با 163 کیلوگرم در یکضرب و 205 کیلوگرم در دوضرب در جایگاه چهارم ایستاد.
* ناکامی بزرگ نایب قهرمان المپیک
بزرگترین ناکام وزنه برداری ایران در اینچئون نواب نصیرشلال بود. او که دو سال قبل نایب قهرمان المپیک شده بود، امید زیادی به کسب مدال طلا داشت، اما در نهایت با 181 کیلوگرم در یک ضرب و ناکامی در دو ضرب به کار خود پایان داد.
* یک قهرمان و یک مصدوم در فوق سنگین
تنها طلای وزنه برداری ایران در باز یهای آسیایی توسط بهداد سلیمی بدست آمد. قویترین مرد جهان در یکضرب وزنه 210 کیلویی را مهار کرد و رکورد این بازی ها را نیز شکست. او در دوضربا با مهار وزنه 255 کیلوگرمی رکورد رضا زاده در بازی های آسیایی را پس از 12 سال از آن خود کرد و در مجموع نیز صاحب مدال طلا شد.
در دسته فوق سنگین بهادر مولایی نیز حضور داشت که به دلیل مصدومیت، در دوضرب وزنه نزد و از جدول کنار گذاشته شد.
* سرمربی امیدوار به رقابت های جهانی
بهمن زارع سرمربی تیم ملی پس از این بازی ها اظهار داشت: ما از ابتدا هم برای کسب مدال طلا روی بهداد سلیمی و کیانوش رستمی حساب باز کرده بودیم و انتظارمان هم این بود که با دو مدال طلا به کار خود در بازیهای آسیایی پایان دهیم. اما این را هم می دانستیم که سه نفر از اصلی ترین شانس های کسب مدال ما دو سال بود که از صحنه بین المللی به دور بودند. نگرانی بسیاری از دوستداران ورزش تا همین چند ماه پیش این بود آیا بهداد سلیمی، نواب نصیرشلال و کیانوش رستمی در بازگشت به میادین می توانند رکوردهای قبلی خود را تکرار کنند یا خیر. به هر حال در ورزش حرفه ای دوری دو سال از صحنه رقابتها کار را برای یک قهرمان واقعا کار دشوار می کند.
وی افزود: با توجه به تمریناتی که پشت سر گذاشته بودیم انتظار بیشتری از وزنه بردارها داشتیم اما خوب همین که برخی از این ملی پوشان بعد از دو سال توانستند به صحنه رقابتها برگردند جای خوشحالی دارد. اینها سرمایه های ملی ورزش ایران هستند که به هر دلیلی دو سال از تیم ملی فاصله گرفته بودند.سایر ملی پوشان هم در این مدت تلاش زیادی انجام دادند و نباید با انتقادهای بیش از حد این تلاش ها نادیده گرفته شود. ما مسابقات جهانی قزاقستان را پیش رو داریم و در این برهه باید به بچه ها انگیزه بدهیم تا برای حضوری قدرتمندانه در این رقابتها آماده شوند. انشالله با ادامه این تلاش ها در رقابتهای جهانی شاهد نتایج بهتری از تیم ملی وزنه برداری خواهیم بود. در رابطه با ترکیب تیم ملی وزنه برداری در رقابتهای جهانی قزاقستان من با حسین رضازاده جلسه ای خواهیم داشت به جمع بندی برسیم. شاید لازم باشد از نفرات جدید برای حضور در اردوی تیم ملی دعوت کنیم.
* طلا، تقدیم به مردم ایران
بهداد سلیمی قویترین مرد بازی های آسیایی پس از قهرمانی گفت: کسب مدال طلا را به همه مردم تبریک میگویم و این مدال را به تمام ملت ایران تقدیم میکنم. هرچند ما هر چه داریم از این مردم است و احتیاجی به تقدیم کردن این مدال به آنها نیست. امیدوارم این مدال طلا به همه مردم ایران چسبیده باشد.
وی افزود: حدود 50 روز دیگر باید در مسابقات جهانی شرکت کنم و وزنههای سنگین ریسک بالایی دارد. تمام تلاشم این است که آمادگیام را حفظ کنم تا در این مسابقات بتوانم وزنههای سنگینتر بزنم.
* رضازاده، هم راضی و هم ناراضی
حسین رضازاده رئیس فدراسیون وزنه برداری در پایان بازی های آسیایی راجع به عملکرد ملی پوشان گفت: عملکرد خوب بود اما باید وزنهبرداران رقابت را جدیتر میگرفتند. ما میتوانستیم بیشتر از این طلا بگیریم اما ورزش برد و باخت دارد و در این رشته رکوردی با یک وزنه افتادن امکان دارد مدال طلا از دست برود. ما در مسابقات جهانی علاوه بر کسب مدال باید امتیاز لازم برای کسب سهمیه المپیک را نیز بگیریم بنابراین وزنهبرداران پس از بازیهای آسیایی به خانه نمیروند و همه در اردو هستند تا برای مسابقات جهانی آماده شوند. انشاءالله که در آن رقابتها علاوه بر کسب مدال طلا امتیاز لازم برای کسب سهمیه المپیک 2016 را خواهیم گرفت.
* طالع بد رستمی
کیانوش رستمی قهرمان سال 2011 جهان درباره مدال نقره اش در بازی های آسیایی گفت: بعد از 2 سال که تیم ملی از هم پاشیده شده بود، 2 مدل باارزش گرفتیم که نتیجه خوبی بود. انتخاب کادر فنی برای وزنه من بد نبود و قبول ندارم که مربیان در مورد من اشتباه کردهاند. در طالع من نوشته شده بود که مدال طلا نمیگیرم. عملکرد تیم وزنه برداری ضعیف نبود و وزنه برداران تلاش خود را کردند. البته باید بهتر از این کار میکردیم و در مسابقات جهانی قطعا این کار را خواهیم کرد. شرایط مسابقات جهانی اما سختتر است.