گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، کاروان کشتی ایران با 7 آزادکار و 7 فرنگی کار عازم بازی های آسیایی شد و در پایان این رقابت ها فقط دو نفر روی سکو نرفتند.
در واقع 85 درصد ملی پوشان اعزامی موفق به کسب مدال شدند که نیمی از این مدال ها به رنگ طلا بود.
این موفقیت در حاصل حاصل شد که ناداوری ها کاملاً به چشم آمد. چه بسا اگر شاهد این ناداوری ها به خصوص از سوی میزبان نبودیم، قهرمانان ایران بیش از 6 نفر می شدند.
افتخارآفرینی کشتی گیران در حالی بود که چهره های همچون حمید سوریان و امید نوروزی که چندی قبل قهرمان جهان شدند، در تیم اعزامی به اینچئون حضور نداشتند و همین مساله ارزش افتخارآفرینی ها را دوچندان می کند.
* کشتی آزاد، از شروع تلخ تا پایانی خوش
تیم کشتی آزاد با 7 ملی پوش پرامید راهی مسابقات شد. در روز نخست حسن رحیمی و مصطفی حسینخانی در اوزان 57 و 70 کیلوگرم به روی تشک رفتند و نتوانستند به توفیقی دست یابند.
رحیمی که عناوین زیادی در کارنامه دارد، ابتدا حریف قرقیزستانی را مغلوب کرد، اما در یک چهارم نهایی به آزادکار کره جنوبی باخت و وداع زودهنگام از باز یهای آسیایی داشت.
همچنین مصطفی حسین خانی پس از شکست حریف قزاقستانی، در دومین مسابقه خود به کشتی گیر ژاپنی باخت و از رسیدن به نیمه نهایی باز ماند.
هم رحیمی و هم حسین خانی می توانستند به تلاش در جدول شانس مجدد ادامه بدهند، اما با توجه به ناکامی حریفانشان در رسیدن به فینال، ملی پوشان ایرانی نیز حذف شدند.
در روز دوم رضا یزدانی، پلنگ جویبار روی تشک رفت. او در وزن 97 کیلوگرم حریفانی از مغولستان و کره جنوبی را با اقتدار کامل مغلوب کرد و در فینال نیز 14-4 موسائف قرقیز را تحقیر کرد و هفتمین طلای کاروان ایران را بر گردن آویخت.
در روز سوم چهار کشتی گیر روی سکو رفتند.
در 61 کیلوگرم مسعود اسماعیل پور با پیروزی قاطع برابر حریفانی از ازبکستان، کره جنوبی و قزاقستان گام به فینال گذاشت و در دیدار نهایی نیز آزادکار چغر هندی را 6-4 مغلوب کرد و قهرمان شد.
در 74 کیلوگرم عزت الله اکبری ابتدا به راحتی حریف پاکستانی را از پیش رو برداشت و سپس در نیمه نهایی به سختی و در یک کشتی نفسگیر 4-3 آزادکار میزبان را مغلوب کرد و راهی فینال شد. او در فینال حریف قربانوف ازبکستانی نشد و با شکست 3-2 عنوان قهرمانی را به حریف واگذار کرد و به مدال نقره بسنده نمود.
در 86 کیلوگرم میثم مصطفی جوکار با دو برد مقابل حریفانی چینی و هندی به نیمه نهایی و جدال با حریف کره ای رسید. ملی پوش کشورمان در این دیدار نیز موفق ظاهر شد و حریفش را مقابل چشمان هزاران تماشاگر میزبان شکست داد. میثم در دیدار نهایی آزادکار ازبکستان را 14-4 مقهور قدرت خود کرد تا طلاهای کاروان ایران به عدد 9 برسد.
آخرین آزادکار ایران پرویز هادی در 125 کیلوگرم بود. او با دو برد راحت مقابل حریفان چینی و مغولستانی راهی نیمه نهایی شد. هادی در این مرحله حریف کره ای شکست داد تا روز تلخ میزبان برای آزادکاران ایرانی را تکمیل کند.
ملی پوش آذربایجانی ایران در فینال حریف قزاقستانی را 6-1 از پیش رو برداشت و طلاهای کاروان کشورمان را دو رقمی کرد.
* ناداوری، بلای جان کشتی فرنگی
ملی پوشان کشتی فرنگی ایران در روزهای یازدهم و دوازهم بازی های آسیایی به روز تشک رفتند که حاصل آن دو طلا و 5 برنز بود.
در روز اول سعید عبدولی نماینده وزن 71 کیلوگرم ایران حریف قزاقستانی را ابتدا مغلوب کرد، اما در نیمه نهایی و در عجیب ترین داوری تاریخ به فرنگی کار میزبان باخت و به فینال نرسید.
عبدولی چهار بار فن فیتو را اجرا کرد و در آخر شانه های حریف را به تشک رساند، اما هیات ژوری در یک تصمیم عجیب، تصمیم داور مبنی بر ضربه فنی را وتو کرد تا در نهایت کشتی گیر میزبان به فینال برسد.
عبدولی در المپیک نیز اسیر ناداوری شده بود و حالا این مساله برایش در بازی های آسیایی رقم خورد.
او راهی دیدار رده بندی شد و با نتیجه 6-0 حریف هندی را شکست داد تا در عین شایستگی بر سکوی سوم قرار بگیرد.
عبدولی در مراسم اهدای مدال از عکس گرفتن با کشتی گیر میزبان خودداری کرد و به این شکل اعتراض خود را به این ناداوری نشان داد.
دیگر نماینده کشتی ایران در این روز حبیب الله اخلاقی بود. این ملی پوش وزن 80 ئکیلوگرم بسیار مقتدرانه عمل کرد و در سه مرتبه ای که به روی تشک رفت، حریفانی از قطر، ازبکستان و در آخر نیز ژاپن را مغلوب کرد و صاحب مدال طلا شد.
همچنین مهدی علیاری در 98 کیلوگرم با برتری مقابل فرنگی کاران سوریه ای و قزاقستانی گام به فینال گذاشت و در دیدار نهایی با پیروزی 8-0 مقابل حریف چینی آن هم در کمتر از 2 دقیقه، مدال قهرمانی را از آن خود کرد.
در روز دوازدهم بازی های آسیایی ناداوری ها به اوج رسید و چهار ملی پوش ایران به مدال برنز بسنده کردند.
بشیر باباجان زاده در 130 کیلوگرم، پیام بویری در 75 کیلوگرم، افشین بیابانگرد در 66 کیلوگرم و مجتبی کریم فر در 85 کیلوگرم نفراتی بودند که به ترتیب با شکست برابر حریفانی از قزاقستان، ژاپن، کره جنوبی و باز هم کره جنوبی به فینال نرسیدند و در نهایت صاحب مدال برنز شدند.
* خادم و شرایط بحرانی
رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی درباره عملکرد ملی پوشان کشتی ایران در بازی های آسیایی گفت: با توجه به اینکه کشتیگیران در حالی به بازیهای آسیایی آمدند که حدود بیش از نیمی از آنها خستگی ناشی از مسابقات جهانی را همراه داشتند و این شرایط به همراه وزن کم کردن مضاعف در مدت چند روز شرایط بسیار دشواری را برای تیمهای آزاد و فرنگی بوجود آورده بود.
وی ادامه داد: ما در شرایط نسبتا بحرانی وارد بازیها شدیم؛ متاسفانه فضای داوری و مدیریتی مسابقات هم کاملا مقابل ما بود که دو مصداق ملموس آن یکی فینال 74 کیلوگرم آزاد و دیگری کشتی عبدولی در فرنگی بود. به هرحال با توجه به فاصله نزدیک مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی ضمن اینکه میتوان به صورت نسبی عملکرد تیم را مثبت ارزیابی کرد، اما برای اینکه کشتی ایران بخواهد مهیای المپیک شود نواقصی در بخش فنی موجود است که باید طی 2 سال باقیمانده برطرف شود.
خادم تصریح کرد: در این زمینه برگزاری انتخابی تیم ملی موجب میشود بخشی از کشتیگیران که قابلیتهای فنی و روانی ضعیفی دارند در قالب رقابت با نفرات مدعی و جسور به تدریج حذف شوند. در عین حال من از مدیران تیمهای آزاد و فرنگی خواستم کشتیگیرانی که کم فروشی کردهاند و آنهایی که چه در جهانی و چه در آسیایی انتظارات را برآورده نکردند گزارشی برای شورای فنی تیمهای ملی کشتی تهیه کنند تا در مورد آنها تصمیمگیری شود.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد عملکرد کشتی و آزاد و فرنگی گفت: از عملکرد کشتی فرنگی و آزاد در مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی رضایت نسبی دارم.