کاظم اولیایی در گفتگو با خبرنگار ورزشی "خبرگزاری دانشجو"، در خصوص موضوع پخش تلویزیونی رقابت های داخلی فوتبال و اختلاف فدراسیون و صدا و سیما گفت: این موضوع عمیق تر از آن است که فدراسیون فوتبال به تنهایی بتواند آن را حل کند، 35 سال از این مشکل گذشته و برای حل آن دیر شده است.
وی در ادامه افزود: زمانی که فوتبال سنتی و آمارتور ما به فوتبال صنعتی تبدیل شد، به طبع زیرساخت های را نیز نیاز داشت که تأمین درآمد و احصای فضای اقتصادی برای باشگاه ها در ابتدای امر از مهمترین موارد بود عمده تأمین منابع و درآمد در دنیای امروز از طریق حق پخش تلویزیونی است که در کشورهای پیشرفته کاملاً عادی است چرا که بخش خصوصی نیز در کنار بخش دولتی صاحب رسانه است و رقابت آنها پول خوبی را برای فوتبال و این شبکه های تلویزیونی به همراه دارد.
مدیرعامل اسبق باشگاه پارس تاکید کرد: از آنجایی که ساختار حکومت اجازه حضور بخش خصوصی را ندارد لازم است تا حاکمیت توجه بیشتری انجام می داد و حالا که فوتبال وارد مرحله جدیدی شده بحث درآمدزایی آن را نیز درنظر می گرفت.
وی یادآور شد: عدم توجه به این موضوع باعث شد تا این زخم عمیق در این شرایط رونمایی شود و من معتقدم که حل این مشکل به دست فدراسیون نیست و باید حاکمیت در این مسئله تدبیر کند و یا فوتبال را دولتی اداره کند یا اینکه ابزار لازم برای درآمدزایی آن را فراهم کند که اگر قرار باشد فوتبال دولتی اداره کنیم عقب افتادگی نوع مدیریت ما را نشان می دهد و حتی در کشورهای جهان سوم نیز این مسئله دیده نمی شود.
اولیایی تاکید کرد: این بحث سال های سال است که وجود دارد اما صدا و سیما زیربار حق باشگاه ها نمی رود. صدا و سیما به جز تبلیغات که یک منبع درآمد زیادی را برای آنها به همراه دارد برای هر دقیقه برنامه از دولت پول دریافت می کند؛ صدا و سیما فکر کند فوتبال هم سریالی است که می سازد و به همان اندازه برای آن هزینه کند.
وی افزود: علاوه بر بازی و پخش آن از صدا و سیما، اخبار و برنامه های ورزشی نیز جزء پربینده ترین بخش های صدا و سیما است؛ صدا و سیما وظیفه جذب مخاطب دارد و ورزش نیز یکی از ابزارهای مهم برای این امر است. برای من جای سئوال دارد چرا بازی های جزیره و لیگ های اروپایی را می خریم و تمام مسابقات آنها را پخش می کنیم ولی وقتی به لیگ داخلی می رسیم می خواهیم آن را مجانی تمام کنیم.
اولیایی این شرایط را به ضرر موضوعات فرهنگی جامعه دانست و گفت: این اتفاق باعث شده تا صدا و سیما با افتخار و تبلیغ فراوان بازی های اروپایی را پخش کند، می بینیم که تبلیغ لیگ جزیره را می کند در حالی که ما با دولت انگلیس مشکل داریم، آیا این کار فرهنگی است، آیا این خوب است که بلندگویی تبلیغات این کشورها باشیم و برای آن نیز هزینه کنیم ولی وقتی به داخل می رسیم خساست کنیم. من معتقدم که صدا و سیما باید در این خصوص پاسخگویی افکار عمومی باشد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا این اتفاقات ممکن است در روند خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس تأثیرگذار باشد، گفت: این شرایط مطمئناً به نفع کسی نیست، استقلال و پرسپولیس اموال دولتی هستند که در معرض فروش قرار گرفته اند اما می بینیم که با این رفتارها این کالای دولتی بی ارزش می شود، صدا و سیما به عنوان یک دستگاه حاکمیت، برای واگذاری بخشی دیگر از دستگاه حاکمیت به مردم، آن را بی ارزش می کند که باید دید این کار عمدی صورت می گیرد یا سهواً.
عضو هیئت مدیره اتحادیه فوتبال تأکید کرد: نمایندگان مجلس باید به این مسئله پاسخگو باشند چرا که کلید تأمین اعتبارات در دست آنهاست و آنها می توانستند بخشی را به عنوان تبصره در بودجه صدا و سیما در نظر بگیرند تا چند درصد از کل اعتبارات آن در اختیار ورزش قرار گیرد و به جای خرید سریال های خارجی از تولیدات داخل استفاده شود.
وی افزود: اینجا بحث خرید و فروش تولیدات خارجی و داخلی مطرح است ما تولیدات خارجی را با قیمت بالا می خریم ولی برای خرید کالاهای داخلی جدا از کیفیت آن، هیچ اقدامی نمی کنیم.
اولیایی به صحبت های نمایندگان مجلس در زمان انتخابات اشاره کرد و گفت: همه نمایندگان در سخنرانی های انتخاباتی خود از ورزش بهره تبلیغاتی می برند و اکنون نیز نباید فراموش کنند که بزرگترین فراکسیون در مجلس، فراکسیون ورزش است. نماینده ها در اغلب مسابقات خارجی هستند و به همراه تیم های مختلف به کشورهای خارجی سفر می کنند، حالا که هزینه روی دست ورزش می گذارند، باید برای گرفتن حق مسلم فوتبال و ورزش از صدا و سیما ورود کنند اما متأسفانه نمایندگان مجلس بی توجه هستند.
وی در پایان گفت: جای که نمایندگان نباید ورود کنند، ورود می کنند و مدام بحث آلودگی و فساد فوتبال را بزرگ می کنند ولی جایی که باید حق را بستانند و اختیار آن را نیز دارند، ورود نمی کنند.