به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، چندی است شبکههای اجتماعی اندرویدی (مخصوص گوشیهای تلفن همراه) یا به عبارت دیگر همان وایبر، واتساپ و تلگرام محبوب مردم جای شبکههای اجتماعی تحت ویندوز مانند فیس بوک و... را گرفتهاند و به دلیل سهولت استفاده رشد بسیار سریعی در میان کاربران همه کشورها من جمله ایران داشتهاند به طوری که امروزه ضریب نفود و سرعت انتشار یک پیام از طریق وایبر یا واتساپ بسیار بیشتر از سایر شبکههای اجتماعی چون فیس بودک و توئیتر است.
در آستانه محرم امسال و همچنین در روزهای نخست ماه محرم برخی از گروههای وایبر و واتساپ به صورت ناگهانی با نشر گسترده متنی کوتاه تحت عنوان پیام امام حسین علیه السلام به مردم ایران مواجه شدند. این پیام که با نگارشهای مختلف اما بسیار شبیه به هم توضیع شده است در بر دارنده توصیههایی به ظاهر اخلاقی است که شیعیان برای عمل به منویات آن امام همام بجای خرج کردن مقادیر هنگفت پول برای برگزاری مراسمات عزارداری که به زعم منتشر کنندگان پیام سودی برای جامعه ندارد؛ این مبالغ را خرج ایتام و مستمندان جامعه کنند و یا در امور عام المنفعه به مصرف برسانند!
در اینجا ذکر چند نکته ضروری به نظر میرسد:
نخست: آنچه مسلم است ملت ایران همه ساله در چند مناسبت مختلف مبالغ هنگفتی هزینه میکنند یکی از آنها ماه محرم و عزاداری سالار شهیدان است و دیگری مراسم عید نوروز و مسافرتهای سیزده روزه و غیر از آن ایام به هم پیوستن تعطیلات (همزمانی چند روز تعطیل) چگونه است که این افراد خیر خواه به هنگام برگزاری مراسمات پر خرج مسافرتهای تفریحی مردم به فکر نشرگسترده چنین پیامهای اخلاقی نمیافتند که مردم آن هم قشر متمول را دعوت به کم کردن هزینه مسافرتهای خارج از کشور و اختصاص دادن آن به ایتام و مستمندان و امور عام المنفعه دعوت کنند؟
آیا هزینههای هتلها و مهمانسراهای اماکن تفریحی همچون کیش و شمال کشور و همچنین هزینههایی که توسط ایرانیان صرف خرید تورهای خارج برای سفر به دور اروپا، تایلند، دبی و یا شهارهای معروف ترکیه میشود شایستهتر برای صرف شدن در امور ایتام نیست؟ چگونه است که این دوستان فقط در آستانه ماه محرم به فکر یتیم نوازی میافتند و در ایام نوروز و سایر تعطیلات فرصت فکر کردن به چنین امور خیری را ندارند؟
دوم: شایان توجه چنین افرادی است که با سر زدن ولو یک بار به یتیم خانهها و موسسههای خیریه دریابند اکثریت قابل توجهی از کسانی که اموال خود را صرف رسیدگی به ایتام و مستمندان میکنند همان اقشار معتقدی هستند که در ماه محرم نیز مبالغی را صرف برگزاری عزاداری سالار شهیدان مینمایند.
سوم: مهمترین نکته برای تذکر به این دوستان انسان دوست و نگران ایتام این است که با یک مراجعه کوچک به مسئولین دریافت وجوه برگزاری مراسمات عزاداری محرم در مساجددریابند بخش قابل توجهی از مبالغ این عزاداریها ارقام بسیار اندکی است که به صورت متعدد توسط همان اقشار فقیر جامعه تامین میشود. به گفته یکی از این اعضا هیات امنای مسجد برخی از این افراد مبلغی را که قصد دارند در ابتدای محرم به مجلس عزا کمک نمایند در طول یکسال اندک اندک پس انداز کردهاند تا بتوانند در محرم سال بعد کمک ناچیزی به مجلس امام حسین علیه السلام نمایند.
چهارم: کسانی که معتقدند ملت ایران باید به پیام حقیقی امام حسین علیه اسلام یعنی نوع دوستی و یتیم نوازی بیش از عزاداری توجه کنند باید توجه داشته باشند که «همین محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» و اگر برگزاری این مراسمات عزاداری نبود امروز مردم ایران چنانشناختی از حضرت سید الشهدا نداشتند که بخواهند با تاسی به ایشان در دهه اول محرم یا سایر ایام سال یتیم نوازی کنند!
پنجم و آخر: از آنجا که ارادت شیعیان به امام حسین علیه اسلام وجه تمایز و هویت بسیار ویژهای به آنان در سراسر جهان داده است که توسط هیچ قدرتی در جهان قابل کنترل و مهار شدن نیست و تنها یک نمونه آن برگزاری بزرگترین اجتماع انسانی کره زمین همه ساله در روز اربعین در کربلای معلی آن هم با وجود همه ناامنیها و تهدیدات و مشکلات زیر ساختی است، و همچنین به دلیل مجهول الهویه بودن مبدا ارسال این پیامها در شبکه اجتماعی؛ هیچ بعید نیست که ارسال گسترده چنین پیامهایی هم به نوعی تلاش هدایت شده سرویسهای امنیتی غرب برای کاهش اهمیت و تاثیر گذاری عزاداری سالار شهیدان و تضعیف بزرگترین برگ برنده شیعیان در عرصه جهانی باشد.
باشد که بعد ز این به مجرد مشاهده یک پیام به زاهر زیبا در شبکههای اجتماعی نادانسته اقدام به بازنشر آن نکرده و قبل از هر عکس العملی اندکی بیاندیشیم.
منبع: روزگارنو