کد خبر:۱۰۹۶۹۸۸
رحیم پور ازغدی:

مؤمن عقل اقتصادی دارد / اقتصاد اسلامی علمی و عقلانی است + فیلم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مجمع اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: اقتصاد اسلامی همان اقتصاد علمی و عقلانی است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست برررسی  و آشنایی با سیره سیاسی امام صادق(ع) که در مجمع ماهیانه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در تهران برگزار شد، با اشاره به احادیثی از امام صادق(ع) برخی ویژگی‌های اقتصاد اسلامی را تبیین کرد و گفت: اقتصاد اسلامی همان اقتصاد علمی و عقلانی است.

وی با استناد به روایات و احادیثی از سیره سیاسی امام صادق(ع) در باب مسائل اقتصادی توضیح داد: اقتصاد اسلامی توحیدی به چه معناست؟ همان اقتصاد علمی که در عین حال چون اقتصاد یک رفتار بشری و انسانی است آن را با اخلاق و حقوق گره می‌زند.

رحیم‌پور ازغدی گفت: اقتصاد یا سیاست اسلامی دست‌کم سه قید باید داشته باشد. اول اینکه علمی، استدلالی، دقیق و توام با تعقل، تفکر و تجربه باشد. دوم حقوق اقتصادی و سوم اخلاق اقتصادی است. اقتصاد سکولار، چه سرمایه‌داری و چه کمونیستی که هر دو شکست خوردند در قرن بیست، در دو بخش دیگر مشکل دارند. می‌گویند اخلاق و حقوق را قاطی سیاست نباید کرد و اقتصاد یعنی تخصص در کسب و تکثیر ثروت.

وی افزود: البته اشتراکاتی هم داریم در علمی و عقلانی بودن اقتصاد اما به لحاظ نظری.

کد ویدیو

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مؤمن پول و سرمایه را هدر نمی‌دهد، اقتصادی و متعادل زندگی می‌کند. جامعه‌ای که کنترل مصرف نمی‌کند فقیر می‌شود. اسراف فقر می‌آورد.

وی افزود: در مسئله بانک هم به لحاظ فقهی و هم دانشگاهی اختلاف و ابهام است. مشکلی اصلی شیوه نظارت و اجرای غلط و نادرست بوده است تا مباحث نظری. اصلاح نظام بانکی و پولی کشور کار آسانی نیست.

کد ویدیو

 

زکات یعنی توزیع عادلانه ثروت

رحیم‌پور ازغدی گفت: زکات یعنی توزیع درست ثروت یعنی شکاف طبقاتی نباشد. فاصله‌های معقول، طبیعی است و همیشه بوده و خواهد بود. بعضی‌ها عاقل‌تر و برنامه‌ریزتر هستند.

وی بیان کرد: عدالت این نیست که همه یک اندازه باشند. اما شکاف یعنی فاصله‌های غیرعادلانه طبقاتی. اگر ثروتمندان حق فقرا را رعایت نکنند فقر و نیاز آن سرزمین را از پا در خواهد آورد. اقتصاد فقط فن تکثیر ثروت نیست، علاوه بر آن فن انسان بودن هم هست. اقتصاد را نمی‌توان از اخلاق و برادری جدا کرد.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار