به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، همایش «ما و دکترین اقتصادی» با حضور حسن عباسی، رئیس مرکز بررسی های دکترینال شب گذشته با حضور پرشور دانشجویان به همت جامعه اسلامی دانشجویان در سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد برگزار شد.
حسن عباسی در این مراسم گفت: یکی از فسادهای عظیم در دنیا این سود خواری عظیمی است که در سیستم ربوی آمریکا وجود دارد و محصول تعداد 9 انقلاب اقتصادی است؛ اما متاسفانه امروز دانشگاه های ما نیز در سیر تحول در علوم انسانی به آن استناد کرده اند.
آمریکا ام الفساد قرن است
وی افزود: ام الفساد قرن امروز، کشوری است که انسان را پست نشان داده و تمامی فسادها را به صورت یکجا در خود جای داده است.
کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد: مخالفت ایران با آمریکا مخالفت با پیشرفت نیست؛ بلکه این مخالفت با جوهره ای است که فساد را رقم می زند که در این راستا نیز آمریکا یک روز بدون جنگ را در خود ندارد و خون ریزی یکی از ساز و کارهای آن هاست.
عباسی تصریح کرد: امروز جهان مربوط به اقتصاد است که فروپاشی عظیم اقتصادی را در خود دارد و آمارها حکایت از این است که 57 تریلون دلار جهاد بدهی دارد و کشورهایی مانند آمریکا و کانادا و مکزیک و برزیل و اتحادیه اروپا و هند و چین و استرالیا با وجود این که اقتصادهای برتر نامیده می شوند اما بیشترین بدهی و رکود اقتصادی را دارند.
وی ادامه داد: افق این بدهی، افق نامیمون است و متوسط سالی سه تریلیون دلار به آن اضافه می شود که این بسیار نامبارک است و دنیا را دچار مشکلات خواهد کرد.
کارشناس مسائل استراتژیک بیان کرد: امروز دنیا اذعان کرده است که راه رهایی و درمان اقتصاد جهان مبنی بر اقتصاد اسلامی است.
عباسی تصریح کرد: امروز اقتصاد بدهی زمین به چاپ اسکناس بدون پشتوانه است که این ساختار فروپاشی عظیم است که بیش از ۱۰۰۰ جلد کتاب برای آن نوشته شده و در این راستا نیز خلق پول همان خلق بدهی است و به سرعت اقتصاد جهان را به سمت متلاشی شدن می برد.
وی افزود: اولین تحول در علوم انسانی باید ارائه مدل جدید در اقتصاد باشد و برای اینکه نسل جوان بتواند خود اتکا باشد انتظار زیادی از این نسل نیست؛ اما باید توجه داشته باشیم که جوانانی داشتیم که در اوج جوانی خود با وجود اینکه آشنایی با جنگ نداشتند؛ به نحوی عمل کردند که خرمشهر را فتح کردند و امروز نیز حتما جوانانی هستند که می توانند به این نحو عمل کنند.
تمدن سازی نیازمند بیش از 200 انقلاب است
کارشناس مسائل استراتژیک بیان کرد: ما انقلابی سیاسی به نام جمهوری اسلامی داشتیم که بخشی از آن با وجود مخالفت ها صادر شد؛ اما باید توجه داشت که تمدنسازی با یک انقلاب نمی شود و هر تمدنی بیش از 200 انقلاب می خواهد و اگر می خواهیم تمدنی را پایه ریزی کنیم، باید بیش از 200 انقلاب را رقم بزنیم که انقلاب هنری، صنعتی، سیاسی، اجتماعی، علمی از جمله این انقلاب هاست.
عباسی تصریح کرد: ما بیشتر از اینکه صدور انقلاب داشته باشیم، بیشتر ورود انقلاب داشته ایم و انقلاب ها باید در تک تک حوزه های بانک، بورس، تامین اجتماعی و از جمله این حوزه ها صورت بگیرد.
وی ادامه داد: امروز اساس بانکداری ما اشتباه است و به اسم نظام اجتماعی دینی زیربنای معیشت ما را آلوده کرده است.
کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد: انقلاب بانکی، انقلاب بورس، انقلاب اوراق قرضه، انقلاب بیمه، انقلاب تامین اجتماعی، انقلاب بازارمشتقه، انقلاب دموکراسی تملک املاک، انقلاب هچ فاند، انقلاب قراردادهای گزینشی از جمله این انقلاب ها بوده است.
در مدت 20 ماه بیش از 180 میلیارد تومان از مردم در قالب قمار در بورس تهران نابود شد
وی افزود: در مدت 20 ماه بیش از 180 میلیارد تومان از مردم در قالب قمار در بورس تهران نابود شد که این مدل همان ادامه راه وال استریت است که اساس آن بر گوساله سامری است که جنبش ضد وال استریت همان ضد طمع بود و مردم علیه طمع شورش کردند.
عباسی بیان کرد: امروز حکم فقهی امام(ره) در خصوص کار نکردن پول بیان شده است؛ اما متاسفانه همه چیز با پول است و پول کار می کند و قمار بورس نیز توانست در 20 ماه معادل 180 هزار میلیارد تومان از مردم از بین ببرد و 99 درصد از مردم فقیر شدند و یک درصد در شمال تهران ماشین های میلیاردی سوار شدند.
وی افزود: اساس علم اقتصاد ما مشکل دارد و متاسفانه در کشور ما هیچ فردی آن را نقد نمی کند و استادان اقتصاد دانشگاه ها اصلا اقتصاد را نقد نمی کنند.
کارشناس مسائل استراتژیک افزود: باید پایه های دانشکده های علوم اجتماعی ما به لرزه در آید و اگر قرار است ما جوانمان را به بابت اینکه در دانشگاه اسلامی درس می خواند، باید بگوییم که این علمی که به آنها یاد می دهیم توحیدی است.
عباسی تصریح کرد: امنیتی که ما داریم به دلیل حضور جوانانی هستند که به سوریه رفته و در مقابل استکبار خون خود را می دهند؛ اما استادان علم اقتصاد نمیخواهند در این راه عرق بریزند.
وی افزود: 180 میلیارد تومان از کف مردم این کشور رفت؛ اما استادان اقتصاد ما اصلا حرفی نزدند و کسی آن را نقد نکرد و چهار وزیر نامه زدند؛ اما آیا این هم به تحریم ربطی داشت.
کارشناس مسائل استراتژیک بیان کرد: در دانشکده های اقتصاد ما کسی دنبال مبانی نظری نیست؛ اما اینجا آنقدر که مبانی جامعه شناسی مبناست، قرآن مبنا نیست و مردم را به ذلت می کشانیم که با بیگانه مذاکره کنیم با وجود اینکه آن مردم در حال فروپاشی هستند؛ اما باز ما به دنیال مبانی آن ها هستیم.
عباسی بیان کرد: بانک با اساس ربا در کشور نقد نمی شود و فقط جناح های سیاسی را فاسد می دانند و در حالی که کسی اساس بانک داری را نقد نمی کند و اگر اقتصاد جهان وضعش خوب است چرا اتحادیه اروپا به اذعان خودشان از هم پاشیده است.
وی ادامه داد: جای سئوال است که چرا به خورد مردم می دهیم که ملت اشتباه کرده است و لانه جاسوسی را تسخیر کرده و اقتصاد جهان را گل و بلبل می دانیم.
کارشناس مسائل استراتژیک بیان کرد: استادان ما از افول لیبرالیسم حرفی نمی زنند؛ زیرا برخی از افرادی که از آن سود می برند، قرآن برای آنها مطرح نیست و تئوریهای غرب برای آن ها اصل است.
عباسی خاطرنشان کرد: چرا نباید بررسی شود تا ابر دزدهایی همچون بابک زنجانی پرورش پیدا کنند که با همه بزرگان عکس یادگاری داشته باشد.
وی تصریح کرد: ما هچنان در پی این هستیم که اقتصاد خود را با غرب بسازیم؛ اما آن ها اذعان می کنند که اقتصاد اسلامی راه نجات از فروپاشی است که این هم مشکلی برای ما است.
مقاوم سازی کشور نیازمند توجه به قرآن و معارف آن است
کارشناس مسائل استراتژیک بیان کرد: اگر مقاوم سازی را می خواهیم، باید بنیان های نظری را مقاوم سازی کرده و باید به اقتصادهای نظری شک کنیم و کمتر به حزبها گیر دهیم.
عباسی تصریح کرد: متهم اول امروز در زمینه اقتصاد دانشگاه حوزه و هستند که در این راستا باید در تحول علوم انسانی را پیگیری کنیم و از طریق نگاه نقادانه عمل کنند.
وی ادامه داد: الان برنامه ششم کشوری با کتاب مبانی نظری است که سند حکومتی است که در مجمع تشخیص مصلحت نوشته شده و در آن به مبانی نظری غربیها استناد شده است.
80 درصد مردم زندگی خود را از ربا می گذرانند
کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد: نفوذ نظری امروز به خوبی در کشور ما نمایان است و هرچه بیشتر جلو می رویم، می بینیم که مردم روز به روز از دین دورتر می شوند؛ زیرا 80 درصد مردم زندگی خود را از ربا می گذرانند.
عباسی تصریح کرد: چرا در دانشگاه های ما در نهضت تولید علم انعکاسی نداریم و استادان اقتصاد ما می گویند که بدهی خوب است؛ اما باید بدانیم که هرگز ما با این استادان پیشرفت نخواهیم کرد.
وی افزود: در تحول علوم انسانی باید اول خود را نقد کنیم که عدم پیشرفت در دانشگاه، فلاکت در جامعه از جمله این نقدها است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: می گویند که برخی کاسبان جنگ هستند؛ اما باید گفت که برخی رزقشان در جنگ است و افرادی همچون حسین همدانی زمانی به معبودش می شتابد که برای خدا در جهان ایستاد و اگر تروریست داعشی مردان را کشتند و زنان را در غل بست و فروخت آن وقت می فهمید که رزق چیست.
عباسی تصریح کرد: بابک زنجانی محصول اقتصاد لیبرالی است و فساد موجود در جامعه حاصل اقتصاد لیبرالی است و با این حال مردم را محکوم می کنند که چرا با آمریکا رابطه ندارید.
وی افزود: انفاق، قرض الحسنه، صدقه و زکات را در مبایعه داریم و زمانی که به آنها عمل کنیم خدا،وند به مال ما برکت می دهد و اگر این مبنا را در اقتصاد خود به کار ببریم، حتما در اقتصاد و غرب و گنداب آن فرو نخواهیم رفت.
کارشناس مسائل استراتژیک گفت: درهای رحمت به روی ما بسته است؛ زیرا اقتصاد کشور ما ربوی است و سئوال است که کدام امام و پیامبری چنین مردمی داشتند؛ اما برخورد ما مسئولان با مردم به نحوی است که اجازه می دهیم سیستم امروز زندگی مردم را زیر سئوال ببرد.
عباسی بیان کرد: ما در مبانی فلسفه علم اقتصاد در قرآن حرف داریم که در آن طرف دنیا فردی اهل سنت آن را معرفی می کند؛ در حالی که در کشور ما کسی به آن توجه ندارد.
تنها با قرآن می توانی نظریات غربی را نقد کنیم
وی افزود: کسی که به سراغ قرآن می رود، تئوری های آدام اسمیت را می تواند نقد کرده و جلوی آن بایستد؛ در این راستا ما داشته های خود و قران را کنار میگذاریم و تئوری های غربی را می گیریم که این مهمترین مشکل ماست.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: شما باید نسبت به علوم غرب بدبین باشید؛ زیرا ما نسبت به آن ها خوشبین بودیم و اشتباه کردیم و اگر در سال های بعد شما هم در مقام اشتباه آمدید بدین دلیل است که کار ما را تکرار کردید.
عباسی تصریح کرد: ما چهار گفتمان بیع، اقتصاد، کدآمایی و اکونومی داریم که باید آن ها را ترویج دهیم و با وجود اینکه استادان و افراد مختلف با آن مخالفت می کنند؛اما ماباید کار خود را انجام دهیم.
وی ادامه داد: ما باید به خویشتن خویش برگردیم و اقتصادهای اسلامی را بررسی کنیم و اگر این ساز و کار امروز را ادامه دهیم، باید منتظر باشیم که روز به روز معیشت مردم سخت تر می شود.
کارشناس مسائل استراتژیک گفت: امروز اگر ما به نرم افزار نظری عمیق و امتحان پس داده داشته باشیم، قابل اقتباس برای مردم جهان است و درمان دردهای ما در داخل کشور است.
عباسی گفت: جوانان ما باید رویکرد قرآنی داشته باشند تا در مقابل ریشه های غرب بایستند و اندیشه های اسلامی را ترویج دهند.