به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، داود دانشجعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این مطلب را در مصاحبه با روزنامه اعتماد عنوان کرد. وی وزیر اقتصاد دولت نهم بود که به دلیل اختلاف با احمدینژاد استعفا کرد و جزو منتقدان وی محسوب میشود. دانش جعفری که اکنون مشاور ارشد وزیر بهداشت است، در پاسخ سؤال خبرنگار روزنامه اعتماد مبنی بر اینکه ۷۰۰ میلیارد دلار پول نفت دوره احمدینژاد چه شد، گفته است:
این یکی از آن سؤالات پوپولیستی است که معمولاً خبرنگاران مطرح میکنند. اشکال سیاستهای نفتی ما این بود که بخشی از درآمدهای نفتی به جای اینکه در جهت تقویت بنیانهای تولید به کار گرفته شود، در جهت تأمین نیازهای جاری به کار گرفته میشود. اگر برمبنای اطلاعات سال ۹۳ از شما بپرسم پول نفت ۹۳ کجا میرود؟ جواب شما چیست؟ آیا همه پولی که در بودجه سال ۹۳ میآید، همان پولی است که از درآمد صادرات نفت داشتهایم؟
بقیه این پول کجاست؟ در پاسخ خواهید گفت که ۳۱ درصد به صندوق توسعه ملی میرود، حدود ۱۴ درصد هم به خود شرکت نفت میرسد زیرا شرکت نفت خود را از محل درآمدهای صادرات نفت اداره میکند و مثل بقیه ادارات بودجه جاری ندارد پس بنابراین ۴۵ درصد درآمد نفت به این بخشها میرود. ۵۵ درصد بقیه به بودجه دولت ریخته میشود. در نتیجه اگر ۱۰۰ دلار صادرات نفت داشته باشیم، ۵۵ دلار آن به بودجه واریز میشود. اینکه کل ۱۰۰ دلار به بودجه ریخته نمیشود، نباید سؤالانگیز باشد. بقیه ۴۵ درصد نیز حساب و کتاب دارد ولی ممکن است جزئیات آن برای عموم منتشر نشود ولی قطعاً حساب و کتاب دارد.
وی ادامه میدهد: بنابراین در پاسخ به سؤال شما و اینکه سرنوشت ۷۰۰ میلیارد دلار نفت چه شد باید بگویم، بین سه مصرف فوقالذکر تقسیم شد و نباید حساب و کتاب همه ۷۰۰ میلیارد دلار را از دولت پرسید. قطعاً دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور، مجلس و دولت نظارت در این قضیه دارند. قطعاً هیچ پولی گم نشده است. اگر یک سنت هم گم شود، همه پیگیری میکنند. آنچه همواره انتقاد میشود، نحوه بد استفاده کردن از منابع درآمدهای نفتی است. منظور این است که پول نفت نباید صرف هزینههای جاری دولت شود. باید صرف سرمایهگذاریها شود. اگر در هزینههای عمرانی دولت استفاده شود، بهتر از هزینههای جاری است.
منبع: کیهان