به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام مصباحی مقدم، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش در همایش "اقتصاد مقاومتی" در مشهد با طرح این سوال که چنانچه دشمن ما یعنی استکبار جهانی در صدد تشدید تحریم ها برآید، چه باید کرد؟، اظهار داشت: طبق پیش بینیها سناریویی که سنای آمریکا در صدد تصویب آن است، کاهش فروش سه ماه به سه ماه نفت ایران است به طوری که طی سه ماه فروش نفت به صفر برسد.
وی با اشاره به اینکه امروز یک میلیون و 300 هزار بشکه نفت و میعانات نفتی صادر میکنیم، گفت: 38 میلیارد دلار از نفت درآمد به دست میآوریم که 31 درصد از این مبلغ سهم صندوق توسعه ملی، 14.5 درصد مختص خود نفت و 55 درصد دیگر یعنی، حدود 20 میلیون دلار میباشد سهم دولت است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: آنچه در بخش داخلی از آن استفاده میکنیم درآمد ارزی ناشی از نفت است که معادل آن، نقدینگی صادر میکنیم.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه 29 درصد نرخ رشد نقدینگی در کشور است یادآور شد: چنانچه طی سه تا سه ماه صادرات نفت کاهش یابد دریافتی یکسال تمام کشور به جای 38 میلیارد دلار به 20 میلیارد دلار خواهد رسید.
وی افزود: این 20 میلیارد دلار را باید مدیریت کنیم تا بتوانیم در مقابل تشدید تحریمها بایستیم.
مصباحی مقدم با طرح این پرسش که راه برون رفت از این مسئله چیست، تصریح کرد: ارزیابی و شناسایی توانمندیهای داخلی کشور، امنیت غذا، بالا بردن بهرهوری آب، تامین امنیت دارو، یکپارچه سازی زمین در روستاها با استفاده از توانمندی روستاها از جمله راههای برون رفت از تحریم است.
وی تاکید کرد: ایران علیرغم داشتن زمین نیمه خشک ظرفیت تولید غذا برای 300 میلیون جمعیت را دارا میباشد که این مسئله نیازمند مدیریت تولید است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هیچ کشوری به پیشرفتگی پزشکی ایران نیست، چرا که امروز 94 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود و تنها 6 درصد از داروی مورد نیاز را وارد میکنیم، البته این 94 درصد متکی به واردات داروهای گیاهی از هند است که باید به این مسئله توجه داشت، با توجه به اینکه ظرفیت تولید این گیاهان دارویی در کشور وجود دارد باید بتوانیم به سمت تولید این گیاهان در داخل کشور برویم.
وی اصلاح الگوی مصرف انرژی را یکی دیگر از عوامل برون رفت تحریمها دانست و گفت: امروز شدت مصرف انرژی در ایران چهار برابر شدت مصرف انرژی در جهان است که باید این نکته را به درستی مدیریت کنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه افزایش پوشش مالیاتی یکی دیگر از راههای تامین هزینههای کشور میباشد بیان داشت: البته این به معنای افزایش میزان مالیات نیست، امروز بنگاههای اقتصادی بسیاری در کشور وجود دارند که مالیات خود را نمیپردازند بنابراین باید سیستمی ایجاد کنیم که بتوانیم این حق را از آنان اخذ کنیم.
وی کاهش تخصیصهای جاری و افزایش صادرات انرژی به کشورهای همسایه و برقراری پیمانهای چند جانبه پولی را ازدیگر راههای تامین هزینههای کشور در راه برون رفت از تحریم برشمرد و گفت: بزرگترین پیمان چند جانبه بین چین و روسیه منعقد شده که در آن به جای دلار و یورو از روبل و یوآن استفاده میشود که ما نیز میتوانیم با چند کشور منطقه این پیمان را منعقد کنیم و برای صادرات و واردات خود از دلار استفاده نکنیم.
مصباحی مقدم در پایان ضمن بیان اینکه کارآفرینی یکی دیگر از راههای برون رفت از این وضعیت است گفت: چنانچه این اتفاق رخ دهد جوانان تحصیل کرده کشور بعد از فارغ التحصیلی با خود طرحی را برای ایجاد اشتغال به بازار کار خواهند آورد.