به گزارش خبرنگار ورزشی "خبرگزاری دانشجو"، نشست خبری مسئولین کمیته ملی المپیک در حالی امروز در محل این کمیته برگزار شد که کیومرث هاشمی به سئوالات خبرنگاران پیرامون عملکرد کاروان ایران در بازی های ساحلی و برخی مسائل پیرامون این کمیته پاسخ داد.
وی در ابتدا در خصوص دریافت پاداش به مدال آوران در بازی های ساحلی گفت: آنچه که وزارت ورزش تعیین کرده مربوط به تمام رشته ها است و تمام رویدادهای ورزشی، پاداش ها جزء وظایف وزارت ورزش است و این جزء حداقل هایی است که باید برای ورزشکاران انجام شود و در مراسم تقدیر از قهرمانان از آنها تجلیل خواهد شد.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص فعال کردن سایر رشته ها در بخش ساحلی نیز گفت: ما در این دوره در بحث تیمی تمام رشته ها را اعزام کردیم و در واقع از تمام ظرفیت ها استفاده شد رشته هایی نیز بودند که می توانستیم تعداد نفرات آن را بیشتر کنیم ولی نگاه ما یک نگاه کیفی بود و عملکرد ما در بازی های آسیایی و ساحلی نشان داد که تصمیم گیری برای کیفی کردن پاسخ می دهد.
وی تأکید کرد: برخی از رشته های پایه مانند شنا در بخش استقامت و آزاد هم می توانستند در این رقابت ها شرکت کنند و جای آنها خالی بود و باید توجه بیشتری به آنها داشته باشیم.
هاشمی در پاسخ به این سئوال که کسب این مدال ها تا چه حد در موفقیت ایران در بازی های ساحلی تأثیردارد، گفت: مطمئناً این مسئله از لحاظ روانی تأثیر زیادی دارد ولی هر کدام از رشته ها و مسابقات در حیطه خود باید برنامه ریزی شود و برنامه ها برای بازی های آسیایی، ساحلی و المپیک متفاوت است یک رشته شاید در بازی های آسیایی موفق باشد ولی در المپیک کار سخت تری داشته باشد.
رئیس کمیته ملی المپیک تأکید کرد: از بهداد سلیمی همه توقع طلا داشتند ولی دیدیم که مدال نقره گرفت نگاه مردم ما این است که دوست دارند ورزشکاران طلا بگیرند از طرفی هم باید منابع مالی را در نظر بگیریم و باید با توجه به محدودیت ها بهترین تصمیم اتخاذ شود.
هاشمی همچنین در خصوص بحث مربی خارجی و کمیته کمیسیون ارزیابی نیز گفت: همیشه این سئوال بوده که تیم امید زیر نظر کمیته ملی المپیک هست یا نه، مسئله این است که تمام رویدادهای مربوط به تیم های امید و المپیک مربوط به کمیته ملی المپیک است ولی اداره تیم ها و امور تیم ها مربوط به کمیته ملی المپیک نیست.
وی افزود: فوتبال به دلیل اینکه شرایط و علاقه مندی ویژه ای دارد در توجه بیشتری قرار دارد از نظر مدیریتی رشته فوتبال با سایر رشته ها تفاوتی ندارد و براساس اساسنامه فدراسیون ها باید عمل کرد و بر همین اساس بالاترین مرجع رسیدگی فدراسیون ها هستند و ما به آن احترام می گذاریم.
وی افزود: در بحث فنی تصمیم گیری با خود فدراسیون ها است و ما در مسائل فنی فوتبال و هیچ رشته ای دخالت نمی کنیم و اگر بخواهند نظرات خود را به آنها انتقال می دهیم.
هاشمی یادآور شد: برای مثال برای انتخاب وینگادا برای تیم امید بنده با کفاشیان، آیت اللهی و شهنازی جلسه ای را برگزار کردیم نگاه آنها روی انتخاب وینگادا بود ولی ما گفتیم که تصمیم گیرنده خودتان هستید آنها از ما خواستند که نظر بدهند ما هم گفتیم که در شرایط فعلی مربی داخلی پاسخ می دهد ما در آن زمان زنگ خطر را زدیم ولی تصمیم گیرنده نهایی فدراسیون بود.
وی خاطرنشان کرد: اگر آن روز ما پافشاری می کردیم اولین کسی که بعد از این نتیجه اعتراض می کرد خود فدراسیون فوتبال بود و آنها می گفتند که کمیته ملی المپیک سرمربی را انتخاب کرد لذا عقل و منطق حکم می کند که در مسائل فنی ورود نکنیم ولی نظرات مشورتی خود را می دهیم.
رئیس کمیته ملی المپیک یادآور شد: برای مربی خارجی پول و اعتباری مجزا به فدراسیون ها نمی دهیم برای وینگادا هم کمیته یک ریال هزینه نکرد و در نهایت خود فدارسیون ها باید پاسخگو باشند.
وی در خصوص کمیسیون ارزیابی نیز گفت: از آنجایی که همزمان با فوتبال این مسئله مطرح شد حساسیت های بیشتری ایجاد شد اگر در سایر رشته ها هم به حضور این کمیسیون اشاره می شد از حساسیت ها کاسته می شد به عنوان کسی که سال ها در ورزش هستم اعتقاد دارم بالاترین مرجع تشخیص در هر رشته فدراسیون ها هستند اما ایرادی نیز وجود ندارد که یک مجموعه نظرات خود را اعلام کند.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص برنامه های فدراسیون ها برای المپیک نیز گفت: کار المپیک از زمانی آغاز شد که در رأس کمیته ملی المپیک قرار گرفتیم و بعد از بازی های آسیایی نیز به صورت رسمی این مسئله پیگیری شد. اگر رشته های المپیکی برنامه های خود را به زودی اعلام کنند و ظرف ده روز آینده نشست های تخصصی را آغاز می کنیم و برنامه های فدراسیون ها را رصد می کنیم.
وی تصریح کرد: شرایط ما مناسب است ولی دغدغه ای که داریم مربوط به مسائل و مشکلات بودجه ای است. ما شرایط کشور را می دانیم ولی توقع داریم که در بخش اعتبارات توجه بیشتری به ورزش وجود داشته باشد.