کد خبر:۳۷۳۶۰۷
۱۶ نکته درباره ۱۶ آذر ۹۳

آقای روحانی! ما به تدبیر حقوقدانان امید داشتیم

با توجه به فضای نخبگانی دانشگاه، توقع می‌رفت رئیس جمهور تراز صحبت‌های خود را از حرف‌های کف خیابانی چون "یک مشت تازه به دوران رسیده" به مباحث در شان و جایگاه دانشگاه ببرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی "خبرگزاری دانشجو" - پیمان فراهانی؛ شاید اولین و مهم‌ترین مسئله در خصوص 16 آذر 1393 دیدار دانشجویان با رئیس جمهور بود که صبح روز گذشته در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد. در خصوص این دیدار  و برنامه‌های دیگر 16 آذر امسال چندین نکته به شرح زیر قابل ذکر است:

 

1- نفس اینکه رئیس جمهور به میان دانشجویان آمد و نیت کرده صحبت‌های آنان را بشنود امری نیک و پسندیده است و کاملاً مطابق با توصیه اکید رهبر معظم انقلاب بر حضور مسئولان در دانشگاه است.

 

2- ممکن است فردی نیتی پسندیده داشته باشد اما از سر بی‌عملی یا عمل اشتباه به نتیجه مطابق با آن نیت دست نیابد پس با این مقدمه فقط داشتن نیت شنیدن صحبت دانشجویان در روز دانشجو از سوی رئیس جمهور کفایت نمی‌کند بلکه باید بسترهای اجرایی آن فراهم شود.

 

3- آن چیزی که صبح روز گذشته در دانشگاه علوم پزشکی اتفاق افتاد در نگاهی بد بینانه عدم اهتمام رئیس جمهور به تشکل‌های دانشجویی و در نگاه خوش‌بینانه سوء مدیریت مسئولان برگزار کننده برنامه رئیس جمهور بود.

 

4- از این رو که قصد نداریم به وقایع روز گذشته به دید منفی بنگریم؛ از دریچه نگاه خوشبینانه مسئولان برگزار کننده که خود زیر مجموعه‌ای از دولت هستند باید به این نکته توجه مي‌کردند که در برنامه‌ی رسمی دیدار  رییس جمهور با دانشجویان قاعدتاً مجموعه‌های قانونی که نماینده جمع بیشتری از دانشجویان هستند باید به عنوان سخنرانان اصلی دعوت شوند و موارد استثنا دیگر به عنوان سخنرانان جایگزین و فرعی در مراسم حضور داشته باشند. این مدل دعوت در مراسم دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب نیز استفاده می‌شود.

 

5- در حال حاضر پنج تشکل و اتحادیه بزرگ دانشجویی در کشور به لحاظ قانونی دارای مجوز هستند که هر کدام چندین دفتر فعال در دانشگاه‌های سراسر کشور و اعضای فعال بسیاری دارند؛ حال اینکه به مجموع این پنج تشکل تنها 4 دقیقه فرصت برای صحبت در مقابل رئیس جمهور اختصاص داده شود معنایی جز بایکوت و حذف ندارد.

 

6- آقای رئیس جمهور همان طور که خود عنوان می‌کنند حقوقدان هستند و باید اهتمام بیشتری نسبت به قانون و تشکل‌های قانونی داشته باشند و به نحوی رفتار نکنند که اینطور برداشت شود که رئیس جمهور بیش‌تر از آنکه ملزم به "قانون" باشد، ملاحظات "جناحی" را درگیر می‌کند.

 

7- با گذشت حدود یک سال و نیم از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید موارد متعددی از عملکرد ضعیف هماهنگ کنندگان برنامه‌های مربوط به هیئت دولت، به خصوص رئیس جمهور مشاهده می‌شود. بطور مثال گنجانده نشدن فرصتی برای صحبت دانشجویان در روز اول مهر امسال، سفرهای استانی رئیس جمهور و دیدار با مسئولان دانشگاه‌ها به جای دانشجویان و فرصت ندادن به آنان برای صحبت با رئیس جمهور، انتخاب شیوه اجرایی نامناسب برای ارائه گزارش 100 روزه روحانی در شبکه ملی، بی‌برنامگی‌ و سوء تدبیر تیم رسانه‌ای دولت در جلسه  مدیران رسانه‌ها با رئیس جمهور و ...

 

8- آقای روحانی روز گذشته در سخنرانی خود از دانشجویان خواستند که بیش‌تر از گذشته برای حل معضلات کشور راه حل ارائه کنند. حال مسئله‌ای که مطرح می‌شود این است که دانشجویان در 4 دقیقه فرصتی که در اختیارشان قرار می‌گیرد حتی فرصت مطرح کردن صورت مسائل را نیز ندارند، چه برسد به ارائه راه حل. رئیس جمهور محترم باید توجه داشته باشند که حرف و عمل دولت در این مسئله کنار یکدیگر قرار نمی‌گیرد و پیش از آنکه دانشجویان به قضاوت نشسته و دولت را متهم به شعار زدگی کنند، چاره‌ای بیاندیشد.

 

9- اینکه پس از حدود دو سال شاید کمترین زمان ممکن برای صحبت دانشجویان اختصاص داده شود و ترتیبات آن گونه باشد که هیچ گونه انتقادی مطرح نشود قطعاً خلاف صحبت خود ایشان است که گفتند "دوران تریبون‌های یک‌طرفه به سر آمده" یا "آمدن من به دانشگاه بیشتر برای شنیدن است تا حرف زدن"

 

10- مسئله دیگر در خصوص این دیدار جنس و مدل صحبت‌هایی است که رئیس جمهور برای ارائه به دانشجویان انتخاب کرد. با توجه به فضای نخبگانی دانشگاه، توقع می‌رفت رئیس جمهور تراز صحبت‌های خود را از حرف‌های کف خیابانی چون "یک مشت تازه به دوران رسیده" به مباحث در شان و جایگاه دانشگاه ببرد.

 

11- اگر علیرغم میل باطنی‌مان بخواهیم کمی جزئی نگری در صحبت‌های روز گذشته رئیس جمهور کنیم؛ در خصوص این که یک مشت تازه به دوران رسیده نگران انقلاب و  ارزش‌های آن نباشند باید یادآور شویم تمامی آن دانشجویانی که رئیس جمهور روز گذشته در حضورشان این جمله را بیان داشت با منطق آقای روحانی تازه به دوران رسیده محسوب می‌شوند.


12- در خصوص صحبت رئیس جمهور مبنی بر اینکه راه فرهادی استمرار راه فرجی دانا، توفیقی و میلی منفرد است باید اینطور سوال پرسید که آیا به واقع دولت پیام چند باره نمایندگان ملت در این خصوص را در نیافته است؟ و اگر دریافته است، نسبت تکرار مواضع گذشته با اعتماد نمایندگان به رئیس جمهور در جلسه رای اعتماد چه خواهد شد؟

 

13- آقای روحانی آیا خبر دارید امسال چه کسانی به عنوان مهمان برنامه‌های روز دانشجو در دانشگاه‌ها حضور پیدا کردند و از حضور چه کسانی ممانعت به عمل آمد؟ ظاهراً شاخص‌های برخی دوستان شما در دولت دچار اشکال است چون به آن اعتدالی که اجازه سخنرانی به هادی غفاری، فتنه‌گر و توهین‌کننده به رهبر معظم انقلاب، در دانشگاه می‌دهد اما به حسین شریعتمداری که مواضع ضد فتنه دارد و مدافع رهبری است اجازه سخنرانی نمی‌دهد، قطعاً باید شک کرد.

 

14- رئیس جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها که در دانشگاه تهران برگزار شد در خصوص اعتراض دانشجویان به اینکه اجازه صحبت به آنان داده نشد ابراز تاسف کرد، حال بد نیست آقای روحانی نظر خود را در خصوص این جلسه اعلام کند که آیا از نحوه برگزاری این جلسه رضایت داشته است یا خیر و نظر خود را با بیانه‌های تشکل‌های دانشجویی که همه به نشانه اعتراض و نارضایتی از برنامه روز گذشته صادر شده است مقایسه کند.

 

15- جهت یادآوری نیز این نکته مطرح می‌شود که ذات روز دانشجو امری "سیاسی" و "ضد استکباری" است، حال اینکه رئیس جمهور محترم در مراسم روز دانشجو از به کار بردن واژه "استکبار" امتناع می‌وزرد و "استعمار" را جایگزین آن می‌کند و عوامل دولت او اجازه فعالیت سیاسی در 16 آذر را به دانشجویان نمی‌دهد، امری تعجب برانگیز است.

 

16- و نکته آخر نیز ناظر به فضای بسته روز گذشته دانشگاه‌ها است که موجبات نارضایتی دانشجویان از 16 آذر و سیاست‌های دولت در این خصوص را فراهم ساخت. دولت باید توجه بیشتری به دغدغه‌های دانشجویان و روحیه نشاط سیاسی دانشگاه داشته باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۴
به جهنم، بی سواد، تازه به دوران رسیده .... نشد این حاج حسن یک بار حرف بزنه و یک فحشی به منتقدان نده. هر دفعه هم حرف میزنه هی هم میگه انتقاد کنید، این دولت تحمل نقد را دارد!!!!!!!! ما که ندیدیم.
49
1
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
آقای رئیس جمهور ما هیچ وقت در مقام و شان یک رئیس جمهور صحبت نمی کنند. نه به آن روز که در دانشگاه حرف از فیس بوک و یوتیوب می زدند و نه به الان. آخه کدوم رئیس جمهور خودش شخصا در مورد منتقدشان حرف میزنه..شما که اطراافتون پر از روزنامه زنجیره ای هست که زحمت حمایت از شما و تخریب منتقدانتون را می کشند . معلومه که یه دولت سایه داریم
31
0
ایران
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱
آب رو بریز اونجایی که میسوزه!!!
14
7
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۶
این عدم اعتماد به نفس و حرف های اینچنینی اثرات ضایع کردن بیت المال و مسئله حق ناس و همچنین تهمت زدن به قبلی هاست. پیشنهاد می شود گناه خود را سنگین تر از این نکنید با استعفا. امثال موسوی و کروبی اصلا فکر این را نمی کردند که روزی اینقدر ذلیل شوند. این مجازات دنیوی شان است اخروی هم نزدیک است.
31
0
ياسر
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
كاملا موافقم
و يك نكته جالب ديگر اينكه در روز دانشجو كه به خاطر استكبار ستيزي روز دانشجو شده است، صحبتي جدي در مورد استكبار و استكبار ستيزي نشده است.
اصلا مگر اساس پيدايش اين روز چه بوده است؟
39
0
سمیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۴
واقعا برام سواله! چرا امید داشتید؟!!!!!
18
1
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۱
بخدا این حق دانشجوها نبود.!!!!!
تازه به دوران رسیده کسانی هستند که نمیدونن چی بودن و حالا چی شدن.
9
0
پربازدیدترین آخرین اخبار