به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از رشت، عبدالله گنجی عصر امروز در همایش روز دانشجو در دانشگاه آزاد رشت که به همت بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شده بود با اشاره به دو واژه جریان دانشجویی و جنبش دانشجویی، گفت: جنبش تبلور عینی دارد و باید ظهور و بروز پیدا کند، اما جریان جنبه فکری دارد و حتما نیاز ظهور و بروز نیست.
وی با اشاره به همه جریانات در کشور گفت: جریان روشنفکر و جریان دانشجویی تنها جریانی هستند که علاقه مند به کرسی قدرت نیستند و فقط به فکر نقد هستند و اصحاب قدرت را نقد میکنند.
مدیر مسئول روزنامه جوان گفت: رفتار و جریان ها ی دانشجویی در دانشگاه را نباید سیاسی کرد چون اقتضای سن و طبیعت دانشجو است که این شاخصه ها را داشته باشد.
گنجی با بیان اینکه روز 16 آذر سیاسیترین روز دانشگاه است گفت: جریان و جنبش دانشجویی دو واژه مصطلح برای انجام کارهای غیرعلمی در دانشگاه است.
وی با اشاره به وجود جریانهای مختلف اصولگرایی، اصلاحطلبی و غیره در کشور، بیان کرد: دانشجو به اقتضای جوانی هویتخواهی و استقلالطلبی همواره دچار سوءظنها و شبهاتی است که در واکنش با مسایل مختلف جامعه موجب مخالفتورزی او میشود.
مدیر مسئول روزنامه جوان با تأکید بر اینکه این کنشهای مخالفتورزانه جوانان بیشتر به بحث روانشناسی مربوط میشود، نه حوزه سیاسی، گفت: نباید دانشجو را به جریانها مختلف نسبت دهیم.
وی افزود: آنچه که دانشجو را به عرصه نقد میکشاند، دوری از قدرتطلب و ثروتطلبی است، چراکه کسی که به این دو مورد آلوده نشده باشد محافظهکار نخواهد شد و دانشجو از آنجا که این تعلقات را ندارد دارای روحیه پرسشگری است.
گنجی با اشاره به وجود جریانهای دانشجویی در دانشگاههای کشور، تصریح کرد: جریانهای دانشجویی در کشور را میتوان به جریانهای قبل و پس از انقلاب تقسیم کرد که هر دو دارای روحیه ضد استکباری و ضد آمریکایی است.
وی گفت: دانشجویان قبل از انقلاب در 16 آذر سال 32 حرکتی ضد آمریکایی را پایهگذاری کردند که پس از انقلاب دانشجویان دیگر این حرکت را با پیوند با دین استحکام بخشیده و اتفاق 13 آبان 58 را رقم زدند.
مدیر مسئول روزنامه جوان از دانشجویان بسیجی خواست تا سطح علمی خود را بالا ببرند و در پیروی از مقام معظم رهبری دچار افراط و تفریط نشوند.
وی افزود: در بررسی از وضعیت آسیبشناسی دانشجویانی که مطالعه کمتری دارند مشخص شد که این افراد بیشتر کمبودهای مالی برای تهیه کتاب را بهانه میکنند در صورتی که کتابخانههای کشور مملو از کتابهای مفید است.
مدر مسئول روزنامه جوان گفت: از دانشجویان انتظار میرود با مطالعات بیشتر در راستای ارتقای سطح تحصیلی خود و فعالیت در جریانهای دانشجویی و شناخت دیگر جریانها گام بردارند
گنجی با اشاره به اینکه امروز دانشجوی کمونیستی زیر زمینی داریم گفت: 2 نفر دانشجوی کمونیستی به اندازه یک لشکر فعال هستند اما دانشجویان ما فرصت هایی که برایشان پیش میآید صرف خوش و بش های دوستانه میکنند و کمتر برای درس وقت میگذارند، مخصوصا در خوابگاه های دانشجویی بیشتر وقت ها تلف میشود.
وی با بیان اینکه این جور برنامه های دانشجویی آفت بسیار بزرگی است گفت: این مسئله باید مورد نظر مسئولان دانشگاهها قرار گیرد.
مدیر مسئول روزنامه جوان گفت: از یک دانشجوی مقطع کارشناسی نباید انتظار انجام کار فکری در دانشگاهها را داشته باشیم، چراکه یک دانشجوی تازه وارد دانشگاه شده هنوز جریانهای فکری را نمیشناسد و قدرت تجزیه و تحلیل ندارد.
گنجی گفت: نگاه سیاسی داشتن به دانشجویان اشتباه است، برخی از دانشجویان دیگر نیز در این مقطع دچار شبهات فکری هستند و حرفهای اشتباه دیگران را تکرار میکنند که با صحبت و راهنمایی هدایت میشوند بنابراین نباید این دانشجویان را ضد انقلاب فرض کرد.
وی افراد را نسبت به نظام به 7 طبقه فدائیان انقلاب، وفاداران انقلاب، دوستداران محتاط، افراد خنثی، منتقدین، مخالفین و معاندین تقسیم بندی کرد و گفت: این ذهنیت در تعامل دانشجویی بسیار مهم است و اگر کسی با کس دیگر مخالف بود، دلیل نیست که مخالف نظام باشد، عملکرد مثبت و منفی دانشجویان بسیجی پای نظام و رهبری نوشته میشود بنابراین باید درست رفتار کنند.
مدیر مسئول روزنامه جوان گفت: زمان دانشجویی زمان خاطره سازی است و فضای دانشگاه و دانشجویی فضای نقد است و ما به این خاستگاه واقف نیستیم که چقدر موثر است؛ چرا که قشر دانشجو دنبال قدرت و حکومت نیست و این حرکت را باید پاس داشت تا نه ضایع شود و نه خفته.
گنچی در پایان به سوالات دانشجویان پاسخ گفت.