محمد ابراهیم امامی در گفتگو با خبرنگار ورزشی "خبرگزاری دانشجو"، اولین دوره مسابقات کشتی فرنگی جام باشگاه های جهان با پیشنهاد فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران و با حضور 12 تیم خارجی و 4 تیم از جمهوری اسلامی ایران طی روزهای 13 و 14 آذرماه جاری به میزبانی شهر آبادان برگزار شد که در پایان تیم مرکز جراحی پاستور اندیمشک با پیروزی قاطع 6 بر 2 سامور گاشف روسیه را شکست داد و به مقام قهرمانی دست یافت و روسیه دوم شد. دیدار رده بندی هم بین دو تیم بیوک شهر استانبول و ارتش چین برگزار شد که تیم ترکیه به پیروزی رسید و سوم شد. اما در این مسابقات با همه ی فراز و نشیب هایی که داشت؛ با قضاوت رضایت بخش داوران همراه بود.
خبرنگار ما در خصوص مسائل داوری گفتگویی با محمد ابراهیم امامی، رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی داشت که شنیدن آن خالی از لطف نیست.
امامی در خصوص تعداد داوران قضاوت کننده در این مسابقات گفت: تعداد بیست و یک داور قضاوت این مسابقات را بر عهده داشتند که ده داور ایرانی و یازده داور دیگر از کشورهای میهمان بودند. تمام تلاش ما این بود تا قضاوت های خوبی را شاهد باشیم به همین دلیل در فینال برای اینکه حرف و حدیثی باقی نماند از داوران کشورمان استفاده کردیم. از ده داور هشت داور مرخص شدند. اردوان صاحب و عزیز اطاعتی ماندند و دیدارهای سوم و چهارم را قضاوت کردند.
وی ادامه داد: اولین مسابقه ای بود که شاهد قضاوت های خوب و بی نقص داوران بودیم و همان طور که اشاره شد، سعی کردیم در فینال از داوران بی طرف استفاده کنیم.
رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی افزود: سایتدین یوسل داور المپیکی ترکیه نماینده اتحادیه جهانی کشتی در مسابقات فرنگی و عادل ابراهیم مصطفی داور المپیکی مصر نماینده اتحادیه جهانی کشتی در مسابقات فرنگی به همراه اینجانب در هیأت ژوری بودیم که در کشتی های حساس، ابراهیم مصطفی رئیس تشک بود و قضاوت می کرد. امامی در خصوص قضاوت کلی داوری و قیاس با مسابقات کشتی آزاد اظهار داشت این قضاوت ها هیچ مشکلی نداشت بلکه از مسابقات کشتی آزاد بهتر بود. همه ی تیم ها، بازنده و برنده از قضاوت راضی بودند. در کشتی سعید عبدولی به حریف روس قضاوت بی نقص بود و بر مربی روسیه بر نمی تابید که بازنده شوند و اعتراض ایشان سبب شد رئیس تشک به وی کارت زرد نشان دهد. ضمن اینکه یوسل و ابراهیم مصطفی نمایندگان اتحادیه جهانی کشتی از قضاوت ها و میزبانی، رضایت کامل را داشتند.
امامی در مورد سطح مسابقات گفت: سطح این دوره از مسابقات، بسیار خوب و بالا بود. تیم قهرمان از چهره های خوبی استفاده کرده بود. در تیم روسیه هم چهره های قهرمان جهان و المپیک حضور داشتند. ترک ها از رضا کایالپ قهرمان جهان المپیک سود می برد. تیم چین خیلی خوب بود و قابلیت های فنّی خوبی داشتند. هرچند چهارم شدند اما از پیش باخته نبود. جوایز دلاری هم مزید بر علت شده بود تا تیم ها با استقبال خوبی به این پیکارها روی بیاورند. امامی ادامه داد: سایت کشتی ترکیه و نماینده اتحادیه کشتی ( یوسل) در مورد مسابقات گفت: تماشاگران ایرانی در آبادان، نقطه قوت تیم های خود بودند و با شور و حال تشویق می کردند. یوسل تشریح قشنگی داشت با این توصیف که حامیان مالی این مسابقات باید تشویق شوند که بیشتر جذب شوند و همین عامل باعث حفظ کشتی در المپیک خواهد شد.
وی در خصوص پیشنهاد فدراسیون کشتی و برگزاری این دوره از مسابقات اظهار داشت: ابتکاری بود از سوی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران و دیدیدم که جواب خوبی هم داد. رشته های دیگری درسطح قاره ها و جهان برگزار می شود و این مورد هم مبتکرش ایران بود. همانطور که آمریکایی ها پایه گذار جام جهانی هستند، ایران هم مبتکر برگزاری جام باشگاه های جهان شد که اعتبار این جام، مسلماً هرسال بیشتر خواهد شد. هرچند نقطه ی ضعف هم داشت که با برطرف کردن این نقاط ضعف و با توجه به اینکه سال آینده نیز میزبان این مسابقات خواهیم بود، باید به اعتبار این پیکارها بیفزاییم. هرچند انعکاس اخبار این مسابقات هرروز در سایت اتحاد جهانی کشتی نمایانگر توجه فدراسیون جهانی به این مسابقات بود.
رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی در پایان افزود: فکر می کنم اگر این مسابقات در سالن های بزرگتری همچون سالن دوازده هزار نفری آزادی برگزار شود، جمعیت بیشتری از نزدیک شاهد این رقابت ها خواهند بود که کار بسیار خوبی است. ضمن اینکه از همین تریبون به مسئولین صدا و سیما تبریک می گوییم و عرض خسته نباشید داریم. که تمام مسابقات را به طور زنده منعکس کردند.
گفتگو از صادق رضایی