به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در ادامه بررسی تیم های حاضر در رقابت های فوتبال جام ملت های آسیا، به گروه سوم می رسیم؛ جایی که ایران در کنار امارات، قطر و بحرین قرار گرفته است.
* ایران؛ تلاش برای رسیدن به قهرمانی چهارم
ایران به عنوان رکورددار حضور در جام ملت های آسیا در حالی راهی استرالیا شده است که در 12 دوره قبلی توانسته سه قهرمانی، سه مقام سومی و یک مقام چهارمی در کارنامه اش به ثبت برساند.
ملی پوشان کشورمان در حال حاضر بهترین تیم قاره هستند و با اقتدار در صدر تیم های آسیایی در رنکینگ فیفا ایستاده اند.
ایران برای کسب جواز سعود به این تورنمنت کار سختی پیش رو نداشت و توانست در رقابت های انتخابی با کسب 5 برد و یک تساوی، با اقتدار در صدر گروه B بایستد.
تیم کشورمان در تاریخ جام ملت ها 58 بار به میدان رفته که حاصل آن 34 برد، 17 تساوی، 7 باخت، 112 گل زده و 42 گل خورده بوده است.
بهترین گلزن ایران در این تورنمنت علی دایی با 14 گل زده است، اما در ترکیب تیم اعزامی به استرالیا جواد نکونام با 4 گل زده بهترین عملکرد را داشته است.
چشم امید هواداران ایران به ساق های نکونام، تیموریان، قوچان نژاد، دژاگه، جهانبخش و حتی آزمون خواهد بود؛ بازیکنانی که بیشتر آنها نقشی تاثیرگذار در صعود به جام جهانی داشتند.
ایران برای حضور در استرالیا فقط دو دیدار تدارکاتی برگزار کرده و این در مقایسه با سایر تیم های این گروه تعداد بسیار کمی محسوب می شود. با این وجود همه می دانند که استعداد و نبوغ ایرانی می تواند یکبار دیگر برابر تیم های حوزه خلیج فارس پیروز باشد. هر چند که این بار شرایط نسبت به قبل شاید کمی سخت تر به نظر برسد.
به هر حال کی روش و شاگردانش مشتاقانه منتظر آغاز جام هستند تا بتوانند با کسب یک افتخار دیگر، دل مردم ایران را شاد کنند.
ایران بارها برابر هر سه حریفش در گروه سوم به میدان رفته و از آنها خاطرات تلخ و شیرینی دارند. شکست 3-1 برابر بحرین، برد 1-0 برابر این تیم و صعود به جام جهانی 2006، برد 6-0 برابر بحرین، برد 1-0 در راه صعود به جام جهانی 2014 مقابل قطر و پیروزیهای فراوان مقابل امارات یکی از آنها در تورنمنت قبلی با نتیجه 3-0 رقم خورد، جمله این بازی ها هستند.
* قطر؛ عنابی ها افتخار می خواهند
تیم ملی قطر هشتمین حضورش در مرحله نهایی جام ملت های آسیا را تجربه می کند.
این تیم در هفت دوره ای که پیش از این حضور داشته، هرگز طعم حضور در جمع چهار تیم برتر را نچشیده است. دو بار حضور در مرحله یک چهارم نهایی و 5 بار حذف در مرحله گروهی همه عملکرد قطر در بزرگترین تورنمنت فوتبال قاره کهن است، اما این بار به نظر می رسد
شرایط کمی متفاوت باشد. قطری ها با انجام بازی های دوستانه فراوان و استفاده از امکانات فراوان پا به استرالیا گذاشته اند و امیدوارند به عنوان کشور میزبان جام جهانی 2022 بتوانند در فوتبال قاره حرف هایی برای گفتن داشته باشند.
قطر در جدیدترین رنکینگ فیفا در رده ششم آسیا ایستاد و نسبت به رده بندی قبلی دو پله صعود داشت.
این تیم برای رسیدن به مرحله نهایی، در مرحله انتخابی پایین تر از بحرین و بالاتر از مالزی و یمن جواز صعود را از گروه چهارم بدست آورد.
قطر در 7 دوره قبلی حضورش عملکرد درخشانی هرگز نداشته است. 6 برد، 11 تساوی و 12 باخت، 31 گل زده و 39 گل خورده نشان دهنده عملکرد نه چندان مطلوب این تیم است.
غیبت سباستیان سوریا، بهترین گلزن قطر در جام ملت ها (با 4 گل زده) عجیب نکته در ترکیب این تیم می باشد. با این وجود خلفان ابراهیم بار تمام انتظارات را از قطر به دوش خواهد کشید؛ بازیکنی که بهترین چهره تیمش است.
* امارات باز هم در مرحله گروهی حذف می شود؟
امارات که در 8 دوره جام ملت ها حضور داشته، در سه دوره قبلی طی سال های 2004، 2007 و 2011 در همان مرحله گروهی حذف شده و امسال نیز انتظار زیادی از این تیم نمی رود.
نایب قهرمانی در سال 1996 بهترین عملکرد این تیم محسوب می شود.
امارات که در مرحله انتخابی با 5 برد و یک تساوی بالاتر از ازبکستان، هنک کنگ و ویتنام قرار گرفت، در آخرین رنکینگ فیفا جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است.
این تیم برای صعود باید امتیازات لازم را از دو بازی نخست خود برابر قطر و بحرین کسب کند؛ چرا که نمی تواند روی امتیازات دیدار آخر با ایران حساب باز نماید.
امارات که بیشتر به واسطه لیگش شناخته می شود، در 8 دوره قبلی حضورش در جام ملت های آسیا 9 برد، 8 تساوی، 15 باخت، 23 گل زده و 43 گل خورده در کارنامه اش دیده می شود.
ترکیب این تیم بسیار نسبت به دوره قبلی دگرگون شده است و در واقع هیچکدام از گلزنان دوره قبلی در جام شانزدهم حضور ندارند.
احمد خلیخل و علی مبخوط دو چهره سرشناس و تاثیرگذار امارات در جام ملت های خواهند بود.
* بحرین، تیمی در جستجوی معجزه
کار برای بحرین، تیمی که فقط چهار بار تجربه حضور در جام ملت ها را دارد، بسیار سخت شروع می شود. این تیم در نخستین دیدار خود به مصاف ایران مدعی می رود و شکست در این بازی می تواند روی کاغذ پایانی بر آرزوهای شاگردان "مرجان عید" باشد.
بحرین که چهارمین حضور پیاپی اش را در استرالیا تجربه خواهد کرد، در سال 2004 بهترین عملکرد را داشت و توانست به جمع چهارم تیم برتر صعود کند، اما با شکست برابر ژاپن و سپس ایران به رده چهارم قناعت کرد.
این تیم در آخرین رنکینگ فیفا صعود چشمگیری داشت و با 12 رتبه پیشرفت، در مکان یازدهم قاره آسیا و 110 دنیا قرار گرفت.
بحرین در 4 دوره قبلی حضورش 16 بار به میدان رفت و 3 برد، 5 تساوی، 8 باخت، 23 گل زده و 29 گل خورده را از خود بر جا گذاشت.
بدون شک اسماعیل عبداللطیف به عنوان بهترین گلزن تاریخ این کشور در این تورنمنت، مهمترین بازیکن حاضر در استرالیا برای بحرینی ها نیز خواهد بود. این بازیکن در دوره قبلی 5 گل زد و حالا هواداران بحرین امیدوارند او بتوانند این روند گلزنی را در استرالیا تکرار کند.
برنامه بازی های گروه سوم:
* ایران – بحرین / 21 دی ماه
* قطر – امارات / 21 دی ماه
* ایران – قطر / 25 دی ماه
* امارات – بحرین / 25 دی ماه
* ایران – امارات / 29 دی ماه
* قطر – بحرین / 29 دی ماه