به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان با حضور در شبکه خبر در خصوص عملکرد یک ساله وزارت ورزش گفت: در ابتدا باید بگویم که صاحب نظران مبانی ورزش را در چهاربخش قرار داده اند که بخش اول ورزش همگانی یا ورزش برای همه را شامل می شود و بخش دوم نیز ورزش تعلیم و تربیتی است که معتقدند دولت ها وظیفه دارند به این دو بخش بپردازند.
وی در ادامه افزود: اکثر اعتبارات و بودجه ورزش باید به این دو بخش اختصاص داده شود چرا که سلامت و نشاط جامعه را تضمین می کند.
ورزش قهرمانی نیز در این دسته بندی قرار می گیرد که مشوقی برای نوجوانان و نونهالان است که با دیدن آن به ورزش ترغیب شوند البته از منظر سیاسی نیز نگاه ویژه ای به رویدادهای بزرگ و مسابقات آسیایی و جهانی وجود دارد و به معنای بیان قدرت سیاسی در کشورها نیز می پردازد.
وزیر ورزش تاکید کرد: ورزش حرفه ای نیز در این دسته بندی ها قرار می گیرد که جامعه کمتری را در بر می گیرد و افرادی را شامل می شود که از طریق ورزش ارتزاق می کنند البته سیاست گذاری ما به این گونه است که دید عمومی به ورزش همگانی و تعلیمی و تربیتی بیش از سایر بخش ها باشد ما در ابتدای حضورمان در وزارت ورزش درصدی از اعتبارات خاص را برای ورزش همگانی در نظر گرفتیم و قرار شد که واقعاً در این بخش یک استراتژی داشته باشیم و فعالیت فدراسیون ها در ورزش همگانی را نیز یکی از معیارهای ارزیابی خود قرار دادیم چرا که تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور بر این بخش بسیار زیاد است.
گودرزی یادآور شد: در ورزش تعلیم و تربیتی که بخش عمده آن را آموزش عالی و آموزش و پرورش برعهده دارند، توافقنامه ای امضاء شده و قرار شد کلیه حمایت ها از لحاظ پشتیبانی در این دو بخش وجود داشته باشد.
وی بر برنامه های وزارت ورزش در حوزه ورزش قهرمانی تاکید کرد و گفت: در ورزش قهرمانی برنامه های مفصلی داریم و با توجه به اینکه جام جهانی فوتبال بازی های آسیایی، جام ملت ها و بازی های ساحلی را در پیش رو داشتیم و البته با کاهش اعتبارها نیز روبرو بودیم برنامه های ویژه ای برای این رویدادها در نظر گرفتیم و کمیته ای تشکیل شد و با همکاری کمیته ملی المپیک و فدراسیون ها بهترین نتیجه به دست آمد.
وی در خصوص انتخابات فدراسیون های ورزشی نیز گفت: زمانی که در وزارت ورزش حضور یافتم 17 فدراسیون بود که از سه ماه تا دو سال و نیم با سرپرست اداره شده بودند و این جای تاسف دارد و با وجود اینکه همیشه انتخابات فدراسیون ها با تنش و حواشی همراه است ما ظرف سه ماه مجامع انتخابات این فدراسیون ها را برگزار کردیم و اعتبارات آنها مشخص و تفاهم نامه امضاء شد. 13 انتخابات در سال جاری برگزار شد و تا پایان سال نیز چند مجمع دیگر برگزار خواهد شد.
گودرزی در خصوص حضور نمایندگان مجلس و شورای شهری ها در انتخابات فدراسیون های ورزشی گفت: ما در این بخش با سه گروه افراد روبرو هستیم اول کسانی که نماینده مجلس هستید، دوم افراد شاغل در نهادها و سازمان های دیگر و سوم بازنشسته ها در مورد گروه اول یعنی نمایندگان مجلس دو تفسیر وجود داشت با توجه به اینکه ناظر اجرایی قوانین مجلس است، این موضوع باید از مجلس پیگیری می شد به علاوه سازمان بازرسی نیز اعلام می کند که چه کسانی می تواند در انتخابات شرکت کند.
در این خصوص مجلس می تواند تفسیر کند و می گوید نماینده مجلسی شغل نیست و سازمان بازرسی می گوید که سازمان بازرسی شغل است ما نمی توانیم قانون را تفسیر کنیم و از نمایندگان خواستیم تا این کار را انجام دهد ولی آنها حاضر نشدند استفساریه بزنند ولی معاون قوانین مجلس گفت: که نماینده مجلس شغل نیست به علاوه رئیس مجلس هم نظر معاون قوانین را تایید کرد ما از نمایندگان سازمان بازرسی و مجلس می خواهیم که این مشکل را یک بار برای همیشه حل کنند.
وی تاکید کرد: گروه دوم شورای شهری ها هستند که سازمان بازرسی آن را شغل می داند ما نمی توانیم بگوییم که چه کسی می تواند در انتخابات شرکت کند یا مانع حضور کسی نمی شویم. سازمان بازرسی با حضور شورای شهرها مخالف است و معتقد است که هر دو شغل محسوب می شوند و آنها از حضور این افراد جلوگیری می کنند نه وزارت ورزش.
وزیر ورزش یادآور شد: موضوع دیگر در خصوص بازنشسته ها که آنها تقاضای را به وزیر ورزش می دهند و من آن را برای دولت می فرستم، معاون اول رئیس جمهور آن را به کمیسیون اجتماعی ارجاع می دهد و در آنجا اظهارنظر می شود که این افراد می توانند شرکت کنند یا نه و بعد نتیجه آن در جلسه رئیس جمهور ابلاغ می شود.
گودرزی افزود: ممکن است یک بازنشسته انتخاب شود و یک بازنشسته دیگر انتخاب نشود. در کمیسیون اجتماعی دولت 5 و 6 نفر حضور دارند و از ما می خواهند که دفاع کنیم ولی آنها رای می دهند. روزی که روی صندلی وزارت ورزش نشستم درخواست بهرام شفیع مطرح بود و من چون توجیه نبودم آن را امضاء کردم در مورد طالقانی نیز این موضوع دیر اتفاق افتاد و تنها سه و چهار روز فرصت بود و از آنجا که جلسات این کمیسیون هر دو، سه هفته یکبار برگزار می شود فرصت کافی وجود نداشت. من علاقه مند به حذف طالقانی نبودم ولی شرایط به گونه ای بود که دیر شد.
وی خاطرنشان کرد: احترام زیادی برای مفاخر ملی قائلم و رضازاده نیز از ورزشکاران موفق است و جایگاه بالایی دارد و ویژگی و مکارم اخلاقی پسندیده ای دارد. امروز با تقاضای او برای حضور در انتخابات وزنه برداری روبه رو هستیم از او تقاضا دارم که یا شورای شهر را انتخاب کند یا فدراسیون را چرا که مطمئن هستیم نماینده قوه قضائیه از حقوق وی در مجمع ممانعت می کند پس بهتر است رضازاده یکی را انتخاب کند.
وزیر ورزش در خصوص بودجه سال 94 ورزش نیز گفت: اعتبارات وزارت ورزش و ورزش در کل کشور به هزار میلیارد هم نمی رسد که 500 میلیارد آن در بخش اعتبارات عمرانی وجاری به وزارت ورزش اختصاص داده می شود که نزدیک به 200 میلیارد آن در بخش جاری و 300 میلیارد آن در بخش عمرانی وزارت ورزش هزینه می شود البته آنچه تخصیص داده می شود بستگی به منابع دولت دارد و معمولاً در بخش عمرانی این تخصیص به 50 درصد هم نمی رسد.
وی افزود: تا این لحظه با حمایت دولت و سازمان مدیریت در خصوص اعتبارات جاری هفتاد درصد آن را دریافت کرده ایم ولی این مبلغ کفاف ورزش کشور را نمی دهد.
گودرزی افزود: در بخش قهرمانی 49 فدراسیون ورزشی داریم که 70 میلیارد اعتبار آنها را اگر بینشان تقسیم کنیم به کمتر از دو میلیارد می رسد به علاوه 12 هزار هیئت داریم که هر کدام نیز مبلغی اعتبار نیاز دارد. 3 هزار و 870 پروژه نیمه تمام داریم که برای اتمام آن به 7 هزار میلیارد اعتبار نیازمندیم.
وی در خصوص بودجه یک درصد نیز گفت: پیش از این در گذشته قرار بود که سازمان ها و نهادها یک درصد اعتبار خود را به ورزش اختصاص دهند و می توانستند آن را مستقیم به وزارت ورزش پرداخت کنند. قرار بود آنها برای این پرداخت مکلف شوند ولی مجاز شدند با توجه به محدودیت منابع بعید به نظر می رسد که آنها این کار را انجام دهند.
وزیر ورزش در خصوص حضور بخش خصوصی در ورزش نیز گفت: برای بخش خصوصی باید مشوق های در نظر گرفت چند پیشنهاد داشتیم که برای حمایت از ورزش و حضور بخش خصوصی کمک خواهد کرد به علاوه احکام خوبی که در بودجه 93 وجود داشت در 94 نیز تکرار شد.
گودرزی در خصوص واگذاری استقلال و پرسپولیس نیز گفت: امروز در جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد و سازمان خصوصی سازی حضور داشتیم که طیب نیا، وزیر اقتصاد و پورمحمدی، وزیر دادگستری نیز حضور داشت و دیدم که تاکید خوبی بر سر واگذاری این باشگاه ها وجود دارد.
وی در پایان در خصوص زمان برگزاری جلسه تجلیل از قهرمانان نیز گفت: قرار است اوایل بهمن ورزشکاران دیداری با رهبر معظم انقلاب داشته باشند و سه، چهار روز بعد مراسم تجلیل برگزار می شود.