به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی با شورای فناوری اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت صرفه جویی در هزینههای حوزه فناوری اطلاعات گفت: با توجه به اقدامات و فعالیتهای بخش فناوری اطلاعات وزارت ارشاد در صورت نیاز به اعتبارات مالی، آن را تامین میکنیم.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حوزهها و موسسات مختلف فرهنگی و هنری بسیاری کمک میکند؛ این بخش نیز در صورت نیاز حمایت خواهد شد.
جنتی تاکید کرد: اقدامات و فعالیتهای ارزندهای در بخش فناوری اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است که باید آنها را پیش برد؛ در این میان نیز باید نسبت به موضوع آموزش اتوماسیون اداری برای کارکنان، کارشناسان و مدیران اهتمام ویژه داشت.
همچنین سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، الکترونیکی کردن خدمات، تلاش برای آماده سازی شناسنامه خدمات دستگاه اجرایی، تجمیع و ارائه تعداد محدود خدمت، پنجره واحد و معماری سازمانی را از جمله محورهایی دانست که در مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال مورد توجه قرار گرفته است.
وی اصلاح سیستمها و روشها، شناسنامه صدور مجوزها، ایجاد و توسعه بانکهای اطلاعاتی، تلاش برای الکترونیکی کردن مجوزها و غیره را از دیگر اقدامات این مرکز بر شمرد.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با اشاره به حائز اهمیت بودن حکمرانی فناوری اطلاعات و تمرکز بر فناوری اطلاعات و سیستم عملکرد و مدیریت افزود: حکمرانی فناوری اطلاعات چارچوبی برای ضمانت سازمان است که از زیرساخت های فناوری اطلاعات برای دستیابی به اهداف و استراتژیها پشتیبانی میکند و همچنین اطمینان از اینکه سازمان در مسیر دستیابی به اهداف و استراتژی های خود باقی است، ایجاد میکند.
موسویان با تاکید فراوان بر حکمرانی فناوری اطلاعات، ارزیابی و اندازه گیری مطلوب از عملکرد را توسط این امر ممکن ساخت و افزود: به کارگیری حکمرانی فناوری اطلاعات حصول اطمینان از درست بودن، عملکرد، سطح پیچیدگی، اندازه سازمان و قوانین و رویه های اجرایی را امکان پذیر میسازد.
وی همچنین ایجاد نمایشگاه مجازی دائمی برای محصولات فرهنگی، ایجاد سامانه حمایتی متمرکز (سحم)، صدور مجوز برای تشکلهای صنفی، صدور مجوز برای جشنوارهها، صدور مجوز برای مجتمعهای فرهنگی دیجیتال، اعطای مجوز به مراکز فرهنگی دیجیتال، آموزش و فرهنگ سازی و طرح آموزش به تولید کنندگان و ناشران محتوای سنتی جهت مهاجرت به فضای جدید انتشار را از دیگر فعالیتهای مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال عنوان کرد.
در ادامه محمدحسن حافظی پور، معاون فناوری اطلاعات مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با اشاره به گزارش و اقدامات انجام شده طی ۹ ماه سال جاری گفت: در تمامی پروژهها به غیر از موارد برونسپاری، فعالیتها با کمک همکاران و کارشناسان وزارتخانه انجام گرفته و مطابق نظر مقام عالی وزارت از نهادهای گمرک؛ وزارت کشور و وزارت امورخارجه بازدید به عمل آمده است.
وی انعقاد 25 قرارداد با شرکتهای مختلف در راستای برون سپاری فعالیت های غیر اصلی در راستای شفاف سازی عملکرد و بخش پهنای باند اینترنت و فیبر، بخش نگهداری از سرورها و سایت های وزارت متبوع را از دیگر عملکردهای این مرکز عنوان کرد.
حافظی پور با اشاره به فعالیتهای جاری مرکز اعلام کرد: از برنامههای آتی مرکز، ایجاد ارتباط بین ساختمان های اصلی وزارت متبوع با استفاده از فیبر نوری، خرید، نصب و راه اندازی 4 دستگاه فایروال روی بستر فیبرنوری برای ایجاد امنیت از دیگر فعالیتهای این مرکز خواهد بود.