کد خبر:۳۸۳۵۱۱
بررسی ورود شتابزده نسل‌های جدید ارتباطی به کشور

قول ورود 5G پیش از تکمیل 3G و 4G/ ورود فناوری‌های نوین بدون توجه به ابعاد فرهنگی

وزارت ارتباطات در حالی خبر ورود نسل‌ پنجم خدمات ارتباطی می‌دهد که هنوز بسياري از شبکه‌هاي مخابراتي جهان مشغول تست و بهبود نسل چهارم خود هستند و هنوز راه بسيار زيادي در پيش است تا 5G به صورت عمومي در دنیا عرضه شود.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، شهریور ماه امسال وزارت ارتباطات از نسل‌ جدید خدمات تلفن همراه موسوم به 3G رونمایی کرد. رونمایی که حاشیه‌های بسیاری را با خود به همراه داشت.

 

از مراجع دینی گرفته تا کارشناسان و فعالان این حوزه همگی به ورود شتابزده این فناوری معترض بودند و فصل مشترک تمامی این اعتراضات ورود نسل جدید خدمات ارتباطی بدون توجه به مسائل فرهنگی آن بود؛ چرا که براساس ماده یک برنامه پنجم توسعه، هر پروژه و طرح مهمی در کشور باید با پیوست فرهنگی ارایه شود.

 

در میان این جنجال‌ها برخی معتقد بودند که شاید ورود نسل جدید خدمات ارتباطی است که به مذاق برخی خوش نیامده، در حالی که این عده هیچ مخالفتی با ورود این فناوری نداشته و تنها معضل آنها موضوع عدم ارائه پیوست فرهنگی و توجه به مقتضات فرهنگی این فناوری‌ها بود.

 

پیوست فرهنگی که می‌بایست قبل از ورود نسل 3 و 4 خدمات اینترنت همراه، تدوین و تصویب می‌شد، پس گذشت نزدیک به 6 ماه از ورود 3G، نه تنها تصویب نشده، بلکه حتی موضوع آن نیز در جلسات مهمترین نهاد حاکمیتی فضای مجازی مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.

 

همچنین وزارت ارتباطات راه‌اندازی IPTV و IPMedia را که وظیفه ارایه کلیه شبکه‌های دیجیتال و محتواهای چند رسانه‌ای در بستر اینترنت را برعهده داشت کاملا متوقف کرده و شبکه ملی اطلاعات و پیوست فرهنگی نیز هنوز به سرانجام نرسیده است و بدون ارایه کلیه این ملزومات اینترنت 3G و 4G راه‌اندازی شده است.

 

از همه این موارد که بگذریم خدمات 3G و 4G در شبکه ارتباطی کشور بسیار بی‌برنامه وارد شد به طوری که هنوز موضوع پوشش دهی کامل این فناوری در شبکه ارتباطی کشور لحاظ نشده است و بسیاری از مناطق همچنان از دسترسی به این فناوری محروم هستند؛ چرا که این فناوری تاکنون تنها برخی از استان‌های خاص، آن هم به صورت دست و پا شکسته پوشش می‌دهد.

 

با راه‌اندازی اینترنت نسل سوم و چهارم افزایش میزان تقاضا بدون افزایش عرضه اتفاق افتاد و این امر موجب کاهش کیفیت خدمات ارایه شده را پدید آورد؛ چرا که میزان اشتراک کاربران به هیچ وجه رعایت نشده و اینترنتی که قرار است برای مثال به 8 نفر ارایه شود به چند برابر این تعداد عرضه می‌شود و در نتیجه سرعتی که از 3G و 4G مورد انتظار است هیچ‌گاه حاصل نمی‌شود.

 

اکنون و با توجه به همه این مسائل و مشکلات حل نشده چندی پیش محمدخوانساری، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، خبر از ورود نسل پنجم خدمات ارتباطی یا همان 5G  تا 6 ماه آینده داد و ورود و توسعه این فناوری را  جزء برنامه‌های سال آینده پژوهشگاه خود عنوان کرد.

 

خبر ورود نسل‌ پنجم خدمات ارتباطی در حالی اعلام شده است که هنوز بسياري از شبکه‌هاي مخابراتي جهان مشغول تست و بهبود نسل چهارم خود هستند و هنوز راه بسيار زيادي در پيش است تا 5G  به صورت عمومي در دنیا عرضه شود.



همچنین ژاپني‌ها چند وقتي است که در حال آزمايش روي نسل پنجم فناوري‌هاي مخابراتي هستند، ضمن آنکه شرکت سامسونگ نیز تاکنون تست‌هایی اولیه‌ای در مورد ورود  این فناوری انجام داده و کشورهایی مانند کره جنوبی، آلمان و انگلیس نیز تحقیقات خود در این عرصه آغاز کرده‌اند.

 

اما به صورت کلی اين آزمايش‌ها فعلا در مرحله‌ای است که مشخص می‌کند سيستم‌ها و زیرساخت‌ها تا چه حد ظرفيت، قدرت و توانايي فناوري‌هاي نوين راديويي را دارند. در جهان پيش‌بيني شده است که اين نسل جديد تا سال 2020 بتواند به صورت عمومي در سراسر جهان عرضه شده و مورد استفاده قرار گيرد.

 

در شبکه‌های 5G براساس زير ساختي که براي اين شبکه در نظر گرفته شده است، کاربر به عنوان يک مشترک مخابراتي قادر خواهد بود تا با سرعت 10 هزار گيگابيت در ثانيه به اينترنت متصل شود و اين عدد چيزي در حدود 1000 برابر سريع‌تر از شبکه مخابراتي LTE یا همان 4G  است که در حال حاضر در کشورهاي پيشرفته جهان مورد استفاده قرار مي‌گيرد و این در حالی است که ایران هیچ‌گونه تولید محتوایی در این زمینه تاکنون انجام نداده و این عدم تولید محتوا کاملا غیر منطقی است و گویا مسئولان ارتباطی کشور تنها علاقمندند که به صورت اسمی و نه فنی فناوری‌های روز دنیا را وارد کنند.

 

به هر روی با توسعه فناوری‌های ارتباطی به ویژه نسلهای جدید تلفن همراه، سرویس‌های موبایل قابلیت تاثیرگذاری ویژه‌ای روی اقتصاد خواهند داشت و دسترسی عمومی به آن، مزیت‌هایی عمده‌ای را برای دولت و حاکمیت کشور به دنبال خواهد داشت.

 

براساس تحقیقات صورت گرفته، توسعه سرویس‌های دیتا قابلیت تاثیرگذاری بر رشد اقتصاد به همان میزانی که سرویس‌های صوتی در نسل قبل داشتند، را خواهد داشت.

 

همچنین ۲ برابر شدن میزان استفاده از دیتای موبایل منجر به افزایش نیم درصدی تولید ناخالص ملی یا  GDPکشورها می‌شود و هر 10 درصد مهاجرت مشترکان از نسل دوم به نسل سوم، 15 صدم درصد روی GDP تاثیرگذار خواهد بود و در بازارهای توسعه یافته، 10 درصد رشد ضریب نفوذ موبایل منجر به افزایش 4.2 درصدی تولید می‌شود.

 

نکته مهم قابل توجه آن است که همه مزایای فناوری‌های نوین تنها زمانی برای کشور حاصل خواهد شد که توجه به تولید محصولات و محتوای فرهنگی متناسب با فرهنگ ایرانی- اسلامی مورد نظر قرار گیرد که  متاسفانه وزارت ارتباطات تاکنون در این حوزه توفیقات مورد انتظار را نداشته است؛ در صورتی که فهم ضرورت تولید محتوا در سال‌های اوج ورود فناوری‌های نوین می‌تواند علاوه بر افزایش حجم واردات موجب‌ مطرح شدن ایران در عرصه‌های بین‌المللی را نیز در این حوزه فراهم کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Italy
۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۹
5g!!!!
این هنوز طرح تحقیقاتیه هنوز دارن روش کار می کنن و تحقیق می کنند. الان اروپا تازه داره 4g گسترش می ده. یعنی همه جاهای اروپا دسترسی بهش نیست. اخه چرا این قدر دری وری می گن این مسولین؟؟؟ باز کدوم اقازاده شرکت پیدا کرده و اورده ایران؟؟؟
0
0
حسین
United States of America
۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۷
به جان خودم بعضیا روانین!
3g و 4g که اوردید بسه دیگه نرید 5g و بعد 6g. 7g بیارید
1
0
amin
۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷
جو نگیردت 5g تو اروپا هم هنوز راه نیوفتاده!!! 4gو3g هم اسمشون اینه وگرنه سرعت کمتر از 100 مگابیت 4g نمیشه
اقای الف الف
United States of America
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۸
فکر میکنم ورورد نسل پنجم به این زودی دیگه جو گیری باشه.....
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار