به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در حالی که رئیس فدراسیون فوتبال ایران چند روز قبل صحبت از احتمال فراوان قطع همکاری با کارلوس کی روش را مطرح کرده بود، اما به یکباره ورق برگشت و حالا کفاشیان موضوع ادامه همکاری کی روش را بیان می کند.
حضور اسدی به عنوان دبیرکل در فدراسیون آتش اول را به خاکستر زیر آتش کی روش انداخت و این مربی پرتغالی بدون آنکه حرف های کامل اسدی را بیان کند، در مقابل رسانه موضوع مخالفت وزارت ورزش و تلاش آن برای قطع همکاری را به میان کشید.
این برای کی روش یک برد بزرگ بود؛ چرا که برخی رسانه های حامی او نیز به این ماجرا دامن زدند تا خواسته یا ناخواسته حمایت از سرمربی پرتغالی دوباره مطرح شود.
سوال بزرگی که در ذهن ایجاد می شود، این است که چرا ماجرای کی روش به این شکل در فوتبال ایران رقم خورد؟ آیا واقعاً وزارت ورزش به دنبال رد کردن این مربی بود؟
برای پاسخ به این سوال باید به برخی نکات اشاره کنیم که خواندن آنها شاید به ابهامات زیادی پاسخ بدهد.
اول اختلاف کی روش با فدراسیون فوتبال از سر میز ناهار کلید خورد. روزی که کفاشیان این سرمربی پرتغالی را به ناهار دعوت کرده بود، با کی روش درباره مشکلات مالی صحبت کرد و اینکه شاید فدراسیون نتواند به همه تعهداتش در قبال تیم ملی عمل کند. کی روش با شنیدن این موضوع ناراحت شد، اما نمی خواست به روی خود بیاورد که ناراحتی اش به خاطر پول است.
چند روز قبل از آن و در واقع در پایان جام ملت های آسیا، قطری به کی روش پیشنهاد اغواکننده ای را داده بودند که این مساله با تردیدهای مربی پرتغالی مواجه شده بود. کی روش از یک طرف با پیشنهادی قابل توجه از کشور میزبان جام جهانی 2022 مواجه شده بود و از طرف دیگر نیز حرف های رئیس فدراسیون ایران مبنی بر احتمال مشکلات مالی را می شنید. بنابراین جلسه با اسدی و خواسته های دبیر منصوب شده وزارت ورزش در فدراسیون بهانه خوبی برای کی روش به منظور آشکار کردن اعتراضش بود.
اسدی هیچگاه از تغییر کی روش صحبت نکرد، بلکه اصرار داشت که این سرمربی به رعایت برخی خواسته ها و توقعات به کارش ادامه بدهد. اصلاً اگر قرار بر قطع همکاری بود، این اتفاق پس از جام جهانی و یا حتی پس از جام ملت های آسیا رخ می داد تا فدراسیون نیز در مسائل مالی متضرر نشود. بنابراین مشخص می شود که وزارت ورزش و فدراسیون تمایلی برای قطع همکاری نداشته اند، بلکه این مساله به نوعی درخواست کی روش بوده است.
کی روش در بین مردم ایران محبوبیت زیاد بدست آورده و نمی خواهد این محبوبیت را از دست بدهد. به واسطه فشار افکار عمومی بود که نماینده وزارت ورزش نیز پاس میز مذاکره آمد. در این میان شرایط نیز به نوعی پیش رفت که وزارت ورزش بیان کند که نقشی در برکناری احتمالی کی روش ندارد و اتفاقاً خواستار ادامه همکاری با او با رعایت برخی شرایط است. فدراسیون نیز حل مسائل مالی را به نوعی تضمین کرد تا کی روش دیگر بهانه ای از بابت حمایت نشدن مادی و معنوی نداشته باشد.
حالا توپ در زمین کی روش است. به رغم آنکه کفاشیان از ادامه همکاری 90 درصدی با کی روش صحبت کرده، اما هنوز چند درصد احتمال این جدایی وجود دارد. این چند درصد نیز مربوط به تصمیم نهایی کی روش است. او که به گفته رسانه ها به جز پیشنهاد قطر، با پیشنهاداتی از قطر و .... مواجه شده، در دو راهی آبرو و پول مانده است. کی روش از یک طرف با جدایی از ایران ممکن است پول بیشتری را به جیب بزند، اما از طرف دیگر آبرویش را نیز در فوتبال ایران به حارج خواهد گذاشت، چرا که جدایی او ثابت می کند این موضوع خیلی هم به حمایت های وزارت ورزش و ... کاری نداشته است. او برای رسیدن به خواسته هایش پازل خوبی را چید و یک بازی کاملاً حرفه ای را به راه انداخت و حالا چیدن تکه آخر این پازل تبدیل به تصمیمی سخت برایش شده است؛ تصمیمی که حکم بقا یا جدایی را اتخاذ خواهد کرد.