به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، وحید احمدی در نخستین جشنواره ملی اختراعات و ابتکارات دانشگاه جامع علمی کاربردی و دومین جشنواره اختراعات و ابتکارات استان تهران (حرکت) که امروز در برج میلاد برگزار شد گفت: این جشنواره یک ابتکار بزرگی است که در دانشگاه جامع انجام شده است دانشگاه جامع بیش از دو دهه از عمر خود را گذرانده و در واقع در سن بلوغ و بالاتر از بلوغ قرار گرفته است. سال 71 زمانی که اساسنامه آن تصویب شد انتظار میرفت که این دانشگاه خلا بزرگی که ما در حوزه ایجاد مهارت در نظام آموزش عالی ماست را پر کند. الان در شرایطی هستیم که این دانشگاه بیش از هزار شعبه در کشور دارد و طبق آمار حدود یک میلیون فارغ التحصیل از این دانشگاه داریم.
وی افزود: این آمار، آمار خوبی است و رسالت این دانشگاه را هم به خوبی تبیین کرده آنچه که به صورت سنتی از دانشگاه جامع انتظار میرود مهارت افزایی است و باید ارتباطی را بین نظام تقاضا و نظام عرضه ایجاد کند.
معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه به تشریح نظامهای آموزشی پرداخت و گفت: ما دو نوع نظام آموزشی داریم یکی نظام عرضه محور و دیگر تقاضامحور نظام عرضه محور همان دانشگاههای متعارف است که کاری به اینکه صنعت چه میخواهد و نیازها کجاست ندارد و هدف توسعه دانش و تربیت نیروی انسانی و افزایش سطح علم و آگاهی مردم است.
وی افزود: نظام تقاضا محور به این معنی است که صنعت و مجموعه کاربردهای جامعه و متقاضیان جامعه براساس نیازمندیها تقاضای خود را مطرح کنند. در نظام آموزشی ما این خلع وجود داشته که با مجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی قرار بود که این خلعها پر شود، خوشبختانه فعالیتهای زیادی شده است ولی آن چیزی که هنوز باید مورد توجه باشد مهارت همراه نوآوری خلاقیت و ابتکار است که در عنوان این جشنواره نیز قید شده است رمز توفیق مجموعه مهارتی ما مهارت با خلاقیت و نوآوری است و مهارتی که همراه با نیازهایی است که جامعه را تکان دهد و به سمت اقتصاد دانش بنیان بکشاند.
معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه بیان داشت: نکته اساسی که وجود دارد این است که دانشگاه جامع و مجموعه نظام مهارت افزایی کشور که محوریت آن به دانشگاه سپرده شده باید به این سمت برود که نقش آفرینی در تولید علم ایفا کند.
احمدی تاکید کرد: اگر دانشگاه جامع بتواند این نقش را ایفا کند ما میتوانیم به جلو گام برداریم و طبیعتا سمت و سویی درست اتخاذ کنیم شما جوانان مخترع هستید که برای دانشجویان نسل بعد یک برند و ارزش ایجاد میکنید که دانشگاه جامع در آن نقش اساسی دارد و فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند که باید آن را بزرگ کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ما نیاز داریم که دانشگاه جامع با تمامی توان خود این محوریت و قطب کارآفرینی را در حوزه ایجاد مهارتها پیگیر شود و در آینده این جشنواره را هم با کمک جوانان مخترع به عنوان برند این دانشگاه در کشور بشناسیم.