به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمد فرهادی در نخستین جشنواره ملی اختراعات و ابتکارات دانشگاه جامع علمی کاربردی و دومین جشنواره اختراعات و ابتکارات استان تهران (حرکت) که امروز در برج میلاد برگزار شد گفت: دانشگاه جامع بیش از هزار مرکز فعال در سراسر کشور دارد و بیش از نیم میلیون دانشجو و 40 هزار نفر مدرس در این دانشگاه فعالیت میکنند. این میزان باعث رضایت نسبی ماست ولی واقعیت این است که باید دقت کرد که اهداف و ماموریتهای این دانشگاه این مهم است که فارغ التحصیل مهارت داشته باشد و بتواند صنعت شغل ایجاد کند.
وی با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه ششم توسعه افزود: رهبر معظم انقلاب در سیاستهای خود در زمینه علم و فناوری به 11 سیاست تاکید کردند که در حال حاضر در دستور کار شوراهای برنامه ریزی برنامه ششم توسعه قرار دارد.
وزیر علوم در ادامه افزود: وجود و توسعه و گسترش آموزشهای مهارتی یک اصل مهم است و ما در دورههای مختلف همیشه نیازمند فارغ التحصیلان و دانش آموختگان با مهارت هستیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاههای باید ماموریت گرا باشند گفت: دانشگاههای ما علاوه بر ماموریت گرا باید دانشگاههای نسل سوم نیز باشند و به سمت حرفه آموزی پیش بروند. بازبینی واحدها و رشتههای تحصیلی و عمدتا کارآموزی و کارورزی اهمیت زیادی دارد و به شدت مورد توجه ماست همچنین حضور در محیطهای صنعتی نیز اولویت زیادی دارد.
فرهادی گفت: در سال جاری تفاهمی با وزارت صنعت معدن و تجارت داشتیم و فرصتهای مطالعاتی اساتید و پروژههای مورد نیاز توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی انجام میشود. حضور اساتید و دانشجویان در محیطهای صنعتی به شدت مورد توجه است و دانشگاه جامع باید در این مسیر پیش برود و از ابتدا این دانشگاه بر همین اساس شکل گرفته است و باید محتواهای تحصیلی آن برای دانشجویان به گونهای باشد که پس از فراغت تحصیلی آمادگی انجام شغل و حرفه را داشته باشند.
وی در ادامه بیان داشت: دانشگاه جامع باید ارتقای کیفیت داشته باشد و ارزیابی مراکز علمی کاربردی به شدت مورد توجه است و اینکه تعداد زیادی مرکز علمی کاربردی داشته باشیم ولی نتیجه آن دانش آموختگانی باشند که مهارت ندارند اصلا مورد قبول نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت علوم به مهارت آموزی بسیار حساس است و ما در برنامه ششم توسعه قصد داریم گام های جدی در عرصه علوم تحقیقات فناوری و آموزش عالی داشته باشیم ولی پاره ای از برنامههای قبلی نیز ادامه خواهد داشت. بین المللی شدن دانشگاهها امر مهمی است که زمان بر است و ما باید این قضیه را شروع کنیم.