به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، فرهادی ضمن بازدید از دانشکده فنی و حرفهای انقلاب اسلامی، با اشاره به قدمت طولانی این دانشکده و فعالیت های بسیار مؤثر آن، گفت: باعث خوشحالی بنده است که بار دیگر توفیق شد تا در مجموعه دانشگاه فنی و حرفهای حضور پیدا کنم. امید زیادی به این مجموعه وجود دارد برای تحقق و یا جهت گیریهای مربوط به دانشگاه های نسل سوم و دانشگاه کارآفرین، از اینرو ضرورت دارد بیش از پیش به این مرکز توجه شود و سمت و سو پیدا کند.
وی ضمن قدردانی از شفیعی و بیات و مجموعه دانشگاه فنی و حرفهای به خاطر فعالیت های قابل توجه این مجموعه، خاطرنشان کرد: این مرکزبزرگ قدمت زیادی دارد به همین خاطردر برنامه پنجم قرار شد این مجموعه ارتقا پیدا کند که این مهم رخ داد و باید بیش از پیش هم به آن توجه بشود چرا که تنها دانشگاهی است که بیش از ۷۰ درصد فارغ التحصیلان آن وارد بازار کار میشوند.
وزیر علوم به بازار کار و اشتغال دانشجویان اشاره کرد و گفت: دانشجویان این دانشگاه طوری تربیت میشوند که به دستگاههای دولتی و سازمانها و نهادها متکی نیستند چرا که حین تحصیل مهارت لازم را کسب میکنند وخود به عنوان کارآفرین در بازار کار مشغول میشوند و در بسیاری از موارد تعدادی از افراد را نیز مشغول به فعالیت میکنند.
محمد فرهادی تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به توافق هایی که صورت گرفته و وضعیتی که پیش آمده است وقت آن است که کشور به سمت و سویی برود که میزان سرمایه گذاریها و ارتباطهای علمی و بین المللی بیشتر شود که قطعاً همینطور هم خواهد شد.
وی افزود: ما باید از این فرصتها استفاده کنیم و با دنیا همکاریهای بین المللی مانند برگزاری دوره های آموزشی، تحقیقات مشترک، تأسیس مراکز علمی مشترک و از آن مهم تر به خصوص در قراردادها وهمکاری های کلان صنعت داشته باشیم و بیش از پیش سهم علمی وآموزشی و انتقال دانش را ببینیم و یکی از این مراکزی که میتواند پیش برو باشد دانشگاه فنی و حرفه ای است.
فرهادی خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان یک دانشگاه کارآفرین و مهارتی باید جایگاه خوبی در برنامه ششم که در حال تهیه برنامه آن هستیم قرار گیرد که به طور قطع این موضوع را دنبال خواهیم کرد چرا که تاکید و خواسته دولت و همچنین فرمایشات مقام معظم رهبری نیز توسعه دانشگاه های مهارتی و کارآفرین و حمایت این مجموعهها است که باید آموزشها متناسب با نیاز کشور و در پی آن اشتغال جوانان باشد.
وی گفت: دانشگاه فنی و حرفهای بايد به جد مورد توجه برنامه ريزي هاي دولت قرار گيرد و همانطور هم خواهد بود چرا كه بيش از ۷۰ درصد فارغ التحصيلان آن وارد بازار كار ميشوند بنابراين بايد اين مجموعه ارتقا پيدا كند و به جايگاه اصلي خود برسد و در كنار آن بايد مراكز رشد تاسيس بشود كه ما هم تشويق و حمايت خواهيم كرد و در صدد دادن مجوز آن هستيم.
وزير علوم همچنين به پارك هاي علم و فناوري كه همان شركت هاي دانش بنيان است اشاره كرد و گفت: دانشگاه بزرگ فني و حرفهاي فضاهاي مناسبي دارد براي ايجاد پارك علم و فناوري كه با داشتن احكام قانوني بسيار خوبي كه مجلس تصويب كرده است هم اساتيد و هم فارغ التحصيلان و هم خود مجموعه دانشگاه ميتوانند از شركت هاي دانش بنيان استفاده كنند و ارتباط خوبي با شركتهاي سرمايه گذار داشته باشند و از امكانات بهره بگيرند و محصولات خوبي هم عرضه كنند.
وي افزود: در سال گذشته از ۳۱ پارك علم و فناوري كه حدود هزار شركت در آن مستقر بودند توانستند بالغ بر هزار ميليارد تومان محصول بفروشند و حدود ۲۳ ميليون دلار محصول داشته باشند و صادر كنند كه اميدواريم دانشگاه فني و حرفهاي در اين زمينه تلاش كند و ما هم در وزارتخانه به صورت ويژه در شوراي گسترش برنامه ريزي خواهيم كرد كه اين مسايل پيش برود.
فرهادي به سازه چوبي كه به صورت رستوران كشتي توسط دانشجويان دانشكده انقلاب اسلامي ساخته شده اشاره كرد و گفت: اين سازه يكي از كارهاي بسيار خوب و مناسبي است كه ارتباط دانشگاه با صنعت را به خوبي برقرار مي كند كه بايد بيش از پيش گسترش پيدا كند چرا كه اميد به تجاري سازي دراينگونه كارها بيشتر است.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري تصريح كرد: دانشكده انقلاب اسلامي يكي از دانشكده هاي خوب فني و حرفه اي است كه البته قدمت بسيار طولاني دارد كه در حال حاضر از آموزشكده به دانشكده ارتقا يافته وكارگاه هاي آموزشي متعددي دارد كه در نوع خود بي نظير و منحصربه فرد است مانند كارگاه جوش و ابتيك، مكانيك و مدل سازي قطعات خودرو كه بسيارقابل توجه است.
محمد فرهادي افزود: دانشگاه فني و حرفه اي مصداق عيني وعملي دانشگاه كارآفرين است كه كارشناس، متخصص و ماهررا براي بازار كار تربيت مي كند كه بايد تقويت بشود و البته با توجه قديمي بودن كاركاه ها و آزمايشگاه ها بايد آنها به روز بشوند و در عرصه هاي جديدي كه در حال حاضر از نظر فني و مهارتي ومهندسي وجود دارد آماده و تجهيز بشوند.
وي خاطرنشان كرد: از قسمت هايي كه بازديد كردم بيشترصنايع چوبي كه يكي از سازه هاي بسيار خوبي است كه مي تواند به تجاري سازي برسد و همچنين بحث صنايع اپتيكي و قسمت هاي معماري ساخت مدل هاي مربوط به قطعات ماشين و اما در مجموع بيشتر از همه صنايع چوبي بيشتر مورد توجه بود .